Ahojte,
doteraz som prala iba v prasku Lovela, no chcela by som skusit aj Persil Sensitive, ktory je zevraj tiez vhodny na citlivu detsku pokozku.
Zaujimali by ma vase skusenosti - najma mamiciek, ktore maju deticky s exemom, ci znasali tento prasok dobre - prip. aky pouzivali... dakujem. 🙂
Pekny dnik vsetkym,
ikika
Ja som attopik od narodenie,takze mala ma nabehy po mne,od zaciatku pouzivam Persil senzitiv,a pohoda,iba pri avivazi sa jej vyhodili suche flaky,takze periem miesto avivaze davam ocot.
aj my sme ho pouzivali pekne vonia aj s avivazou silan pre deti a dobre to odpralo skvrny ale teraz uz nie lebo malej periem s nasim praskom veci ale davam detsku avivaz
svagrina ho pouzila a mala sa jej vysypala. hoci v nom vyprala len deku, mala mala licka vysypane a nevedeli od coho, potom dosli na to, ze asi z tej deky, kedze si na nu lihala. bola este babatko.
Ja ho pouzivam od zaciatku na babatkovske veci a som spokojna, vypral vsetky flaky, aj zaschnute a nezbadala som ziadnu negativnu reakciu. A paci sa mi aj vona, taka nevtierava.
ja pouzivam persil od narodenia doteraz a som s nim spokojna 🙂 .
my pouzivame tiez ten persil, je uplne super. ked som vyskusala lovelu, mala sa mi cela vyhadzala... Ale kazde dietatko reaguje inac, treba vyskusat 😉
kamoska ma syna s ekzemom a pouziva prasok ci gel z DMdrogerie markt ,vola sa Ultra Sensitive,je ozaj senzitiv nie ako persil ,neobsahuje parfem a ziadne ine chemikalie len cistiace substancie,ozaj len co treba.
Malý mával zo všetkých práškov dermatitídu, vkuse sme ho kvôli tomu krémikovali len špeciálnou kozmetikou z lekárne..prešlo to asi po roku, ale doteraz má citlivú pokožku. Vtedy som ešte netušila , že sa dá prať aj bez prášku..Periem niekoľko mesiacov s BIO pracou guľou (neverila som, že nejaké minerálne guľôčky v zelenom plaste mi vyperú špinu z oblečenia, ale fakt to funguje), teraz keď čakám druhé bábo, sa kvôli nej už nemusím trápiť v čom budem opäť prať tak, aby som dbala na jeho citlivú detskú pokožku..a ešte k tomu aj šetrím..nielen peňaženku, ale i práčku, ktorá sa konečne nezanáša vodným kameňom a živ. prostredie 😉
my sme sa z persilu hrozne vyhadzali, malicka mala uplne cele nozicky posiate cervenymi flakmi. teraz pouzivame lovelu a je to lepsie o moc lepsie..
Mali sme ekzém, teraz je pod kontrolou. Periem s Bio pracou guľou a som spokojná. Je to trocha viac časovo náročné, nakoľko fľaky treba ošetrovať pred praním - s klasickými práškami na pranie som to nejako riešiť nemusela. Pokiaľ je bielizeň veľmi špinavá použijem trocha mydlových vločiek Bupi z DM a na biele prádlo občas aj prekarbonat sodny Puer - čo je vlastne sóda obohatená kyslíkom.
my perieme tiež z Persilom Sensitive, maly má exem, ale používam prášom nielen na jeho veci ale pri každom praní,
od narodenia a bez problémov. treba vyskúšať. Ja aviváž nepoužívam.
My pouzivame persil sensitive, periem v nom veci pre maleho (dokonca aj plienky, pouzivam latkove) a aj pre nas. Ja mam ekzem a u mna som nezbadala ziadnu zmenu. Avivaz nepouzivam, davam ocot a veci su pekne prevonane - tak jemno ako uz bolo spominane. Maly ma pokozku v poriadku, mne sa prave vyhadzal z lovely na zadocku, ked som v tomto prasku prala plienky, odvtedy ziadna lovela. No musim dodat, ze prasok mi kupuju svokrovci v Rakusku, ono je to pravda, ze v tych praskoch je rozdiel, mala som kupovany u nas a mala som pocit, ze veci niesu poriadne oprate. Takze moja skusenost je pozitivna.
Moja skúsenosť s persil sensitive aloe vera pearls je negatívna, doposiaľ som prala krpcom len v persile sensitive a bola som nadmieru spokojná.Nedávno som skúsila novinku persil sensitive aloe vera pearls, no nikdy viac, bielizeň zapáchala .Pri ďalšom praní ( deťom som už v ňom neprala len mne a manželovi) som pridala aj aviváž, no ani tá nedokázala zápach z prášku prekryť.Neodporúčam ho žiadnej z vás.
lovela je sice jemna ale podla mojej skusenosti asi az moc - takmer nic to nevyperie.... pouzivam TIDE senzitive a vsetko je ok. pekne vonia a je lacnejsi ako persil 😉
ahoj. my mame na persil alergiu, cely sme sa z nej vysypali 😒
Dufam, ze ma nik neukamenuje... Ja periem v obycajnom Persil Gold, mala mala sice exem, ja tiez, ale zapinam na pracke funkciu dvojite plakanie (cize plaka navyse este 3x). Sice nesetrim zivotne prostredie ani pracku ale ja som prestala mat reakciu na pracie prasky a deti, zda sa, ze tiez. Avivaz nepouzivam, mali sme z nej okamzite exem, aj z tych "senzitive".
ja použivam tento praci gel ,syn ma ekzem
http://lahsizivot.sk/vyrobci/sonnet-prukopnici-...
ja periem od malicka malej v persile sensitive a mala mala atopicky ekzem ked bola uplne malicka aj suchu kozu.no prasok jej problem nerobil.pradlo krasne vonia,je ciste,vyjde mi vacsina skrv..takze ja som maximalne spokojna..
nakolko mal kubko atopicky ekzem, skusali sme vela pracich praskov. jeden jediny, s ktorym bol ok, bola lovela... pri nej sme aj zostali.
ten persil som pouzivala roky a nielen pre malu.. aj predtym ked sme ju nemali sme v nom prali a som s nim spokojna.. teraz som skusala ine prasky a alergiu som dostala ja.. cize ideme spat na persil 🙂
ahoj aj ja som najskor pouzivala Lovelu a raz som kupila Persil sensitive. Zial mala sa mi po nom vyhadzala tak opat perieme na Lovele.
Ahojte, ja periem tiež v Lovele, ale nevyperie tak dobre odolné fľaky. Čo používate na fľaky pri citlivej pokožke?
Ja periem v Lovele, Perwole a pod. Persil sa nam neosvedcil, pretoze moj mm mal z neho vyrazky po celom tele. Clovek musi vyskusat sam, co mu vyhovuje. Budes tu mat 100 odpovedi a 100 roznych nazorov.
Na odolne flaky pouzivam zlcove mydlo (v tekutej forme dostat v DM-ke).
Ahoj, ja nemôžem používať ani ariel ani persil mali sme z nich výsip tak používam tix a som spokojná 🙂
Máte niektorá alergiu na ariel? Ako sa prejavuje?
Mám podozrenie že ju mám a prejavuje sa hlavne na očiach. Ďakujem za rady
@ikika ANO. odporucam Persil sensitiv. to je najsamlepsi praci prasok, aky kedy vymysleli. krasne snehobiele pradlo. vsetky flaky zidu bez predpierania, ci namacania a je aj na atopicku pokozku vhodny. mame syna s ekzemom, takze viem, co pisem. a naozaj ziadny praci prasok nevyperie tak dokonale, ako persil sensitiv. kupte si ten na biele. ten na farebne - neni biele pradlo take krasne.
@ citronius alergiu na ariel ma moj otec. ked sa v to mopralo pradlo, bol vyhadzany a svrbelo ho to. drobne cervene vyrazky, az flaky. ariel je hrozne "silny" drazdivy.
Pri ekzémoch a alergiách odporúčam vyskúšať ekologickú značku Eurona. Výborne prášky na pranie, gély a avivaže. A mnoho iných produktov. Môžem poslať aj vzorky na vyskúšanie 🍀
Ahoj ikika, ja mam skusenosti s oboma pracimi praskami. Persil Sensitiv som zacala pouzivat ako prvy a i napriek tomu, ze je odporucany na citlivu detsku pokozku, mojmu dietatu robil exemy. Pouzivala som ho 5mesiacov, dovtedy bolo vsetko v poriadku, no odrazu zacal mat po telicku cervene mapy s drobnymi vyrazkami. Neprikladala som to prasku, ved je na citlivu pokozku. Ani lekarka na to neprisla, az jedna moja kamaratka mi povedala, ze Persil a Ariel su najagresivnejsie pracie prasky. Hned som teda vsetko maleho pradlo vyprala v Lovele a od vtedy mame pokozku znovu peknu, bez exemu. Ja by som uz Lovelu za Persil nevymenila.