Periorálna dermatitida u 1,5 ročnej

denisa2211
31. jan 2021

Ahojte maminy dcérka má perioralnu dermatiditu už s ňou bojujeme vyše dvoch mesiacov ,vyskúšali sme rôzne masti (na odporúčanie koznej lekárky) a nič nepomáha a dokonca sa to zhoršuje pomaly ,som z toho už zúfalá a neviem ako jej pomôcť ,nemáte s tým niektorá skúsenost co vám pomohlo ,budem vďačna sa každú radu

martinoocka
31. jan 2021

Mojej pomohol na to Holtov krém ale to ste už asi skúšali ... tak neporadim 😕

denisa2211
autor
31. jan 2021

@martinoocka áno veru skúšali 😟aj tak ďakujem za radu

queen_mary
31. jan 2021

Mne sa zda ze mojmu pomohol lanolinovy krem na bradavky (obycajny dm). Odporucil nam to muzov kolega. Predtym sme mali biodermu perioral. Akoze stale to ma, ale jemnejsie. Aj ked je to divne, lebo ono by sa to malo skor vysusovat, a ten krem je mega mastny.

lenicka298
31. jan 2021

@denisa2211 my sme tiež toho veľa vyskúšali, a malej nakoniec pomohol od Biodermi - ABC Derm Péri-Oral

alfged
31. jan 2021

Mne kedysi pomohol elidel a viac sa to nevratilo, je tomu uz skoro 20 rokov. Ale nie je vhodny pre detičky menšie ako dva roky.

smutna21
6. mar 2021

Ahoj, nemam skusenost s liecbou u deti ale sama som vyse roka bojovala s perioralnou dermatitidou.. zacalo mi to v 2 trimestri tehotenstva kedy sa mi plet uplne zblaznila a vyvrcholilo to po porode kedy som pomaly nevychadzala z domu co som sa hanbila mala som to v prisernom stave..vyskusala som fakt vsetko mozne, aj maste vodicky od koznej, rady z internetu nic nepomáhalo.. az som precitala jeden prispevok v nejakom diskusnom fore kde pisala zena ze jej pomohli obklady z cierneho caju.. a kedze topiaci sa aj slamky chyta povedala som si skusim 🙂 zhodou okolnosti par dni predtym mi vravi mamina skus si to potriet klasickou modrou indulonou, to je zazrak.. hovorim si ze krem ktory som patlala maximalne tak na kozene topanky a v zime na ruky, si mam dat na svoju problemovu plet? Ale horsie to uz byt nemohlo povedala som si skusim.. a prave liecba za par centov cierny caj + indulona ma PD zbavili 😄 dodnes nechapem ale je to tak tak vyskusaj 🙂 normalne do hrnceka som zaliala vrecusko cierneho caju (pigi caj) nechala luhovat asi 15min nech je silny a po ochladnuti som si tam macala vatove tamponiky a prikladala na tvar.. niekolko krat a potom som si to natrela indulonou.. a takto aj 20x za den vzdy ked ma napadlo..robila som to aj v noci kedze som mala male babo vzdy ked sa syn napapal a zaspal tak som to prebehla tym cajom, indulona a sup pospat 2 hodinky 😁 drzim palce aby ste sa toho zbavili je to pliaga..

petronelka555
27. jún 2024

Ahojte chcem sa s vami podeliť zo skusenosťou… moja kožná u ktorej som bola akoze absolutny nezaujem jedine co mi dala dobré boli antibiotiká inak mi dala mastičku proti rosacei a predpisala mi slabši kortikoid… a to napriek tomu ze som jej doniesla kortikoidnú masticku ukazať ktoru som pouzivala a z ktorej to pravdepodobne mám.. nic ine mi neostavala a spoliehať sa na rady tu na modrom konikovi.. doktori maju z modreho konika väčšinou srandu.. ale mna to zachranilo… najprv som skúšala tekuty puder obklady z borovej vody a masť od koznej nezabralo…tak som šla na tekuty dusík ( zmrazovanie, kryoterapia) …ludia toto mi zachranilo život.. bola som zatial jeden krát k tomu som si kúpila v lekárni sírove mydlo.. asi 3€ jarišovu vodu.. a furt ked som doma mam na tvari zinkovu masť..
- v prvom rade ísť na tekuty dusik ( Kryoterapia)
- rano vstanem umyjem si tvar sírovym mydlom
- druhy krát znovu sírove mydlo nechám minutku pôsobiť ( nezlaknite sa teda aspon umňa začne to tak poštipkávať) a oplachnem
- dam chvílu obklad z jarisovej vody
- na noc dam zinkovu masť
Keď som doma natriem aj cez deň zinkovu a takto to striedam … unyjem mydlom dam obklady a natriem masť… dúfam že vam to pomôže tiež … nemam to este vyliecene uplne .. idem druhy krat na kryoterapiu a budem pokracovať ale uz po prvom raze som to mala behom druhého dňa o 50% bledšie a akoby stiahnuté..