Pomoc s vracaním po zavedení PEG u dieťaťa?
Maminy čaute...tu zúfalá matka, ktorá sa chce spýtať či máte skúsenosti s peg u dieťaťa a či po zavedení zvracalo... Lebo som zúfalá, pol roka v nemocnici, proste celé zle...modrý koník mi asi nedá ani tak dlhú story napísať ale v skratke - operácia ❤️, sonda, komplikacie, resuscitacia ktorá má za následok veľké poškodenia mozgu...žalúdku dlho trvalo kým sa ako tak trochu naštartoval tak sme sa rozhodli pre peg, pretože ústami to nateraz nepôjde....po zavedení pegu grcia, grcia, grcia....povedzte mi, že je to normálne na chvíľu a ze sa to utrasie? Znacka- zufalost
@nika185 problem bol už len s klasickou sondou, stále ju natahovala, tolerovala mlieko Max 40ml za hodinu...mysleli sme si, že sonda cez nos prekáža a teda na uľahčenie života dáme peg a bude lepšie, bude menej napinat... Je od piatka s pegom a dnes ide von všetko z nej, voda, čaj, mlieko...sú to úplne malé dávky...rozumej 25 ml niečoho takéhoto za dve hodiny stečie. Výživu stopli, sme znovu na infúziách.
treba male dávky a pomalinky vtláčať tekutinu do pegu, nie rychlo, aj to môže spôsobovať zvracanie, dať menej ked zvracia a kolko má rokov
kolko sa dava strava a ako často a kolko sa dava preplach, strava musí byť tekutá, nie kašovitá
ale kolko ml a ako často
dobrý je harmančekový čaj, upokoji žalúdok, môžu deti už od 6 mesiaca
to by malo byť v poriadku, žalúdok to musí prijať, zrejme ste aj v nemocnici, dávkovanie je pumpou, no je mi to ľúto, čím si prechádzate, nech je to lepšie, chuďatko malinké, držím palce
momentálne výživu stopli a dava sa infuzia, nastavia ju uvidite, držím palce, klobúk dole pred takýmito matkami ako ste vy, veľa síl prajem a dcérke skoré uzdravenie, inak pomôcť neviem
@majka3293 Pane boze, to ma mrzi. Mne ked sa maly narodil, nefungovalo mu travenie, nevedeli prist na to co mu je. Ked mal 8 dni, operovali ho s tym, ze ho potrebuju "otvorit", nezistili nic. Pridruzili sa postupne problemy so srdieckom, oblickami, infekcia... Lekari zacali zvazovat PEG. Ze ho budu dalej diagnostikovat, ale ze sa mam pripravit aj na najhorsie. Maly netoleroval absolutne ziadne mlieko, ani sondou, vsetko vyzvracal, alebo mu vyberali zo zaludka velmi nepekne zelene alebo cierne rezidua. Povedali nam, ze ak sa nestane zazrak, tak o par dni zavedu malemu PEG. A ten zazrak sa stal 🙏 len mi vasa situacia pripomenula ake to bolo. Bola som zufala. Si uzasa a silna zena a mamca ❤

čo davate do pegu, nutričnu výživu alebo stravu tekutú aké množstvo a ako často