Pediater pri sťahovaní do zahraničia

18. júl 2023

Tie čo ste sa s malými detmi sťahovali do zahraničia ako ste riešili pediatra? Akým spôsobom sa riesila napr dokumentácia? Bolo všetko treba prekladať alebo? A svojmu pediatrovi na Slovensku ste len povedali že odchádzate?

rebrambora
18. júl 2023

Ano. Napisal lekarsku spravi, nieco ako zhrnutie, to sa prelozilo a dalsiemu len dalo.

annm81
18. júl 2023

Ono to závisí od histórie zdravotného stavu dieťaťa. Sťahovali sme sa s deťmi viackrát v rámci viacerých krajín a keďže deti nemali za sebou nič okrem bežných chorôb, jedinú informáciu, ktorú lekári považovali za potrebnú zdielať, bol prehľad očkovaní. Takže pokiaľ nemáš špecifický dôvod, nemusíš riešiť žiadne preklady. Odporúčala by som požiadať pediatra, aby očkovania zaznačil do medzinárodného očkovacieho preukazu, ktorý bude môcť dieťa používať aj v dospelosti bez ohľadu na to, kde a v koľkých krajinách bude žiť.

mamamasama
18. júl 2023

@annm81 no a v našom prípade, kedže neockujeme sme nepotrebovali ani to. Lekárka si založila novú kartu, pýtala sa ma na zdravotný stav detí, prípadné alergie a pod a hotovo.

monika4487
18. júl 2023

Lekar si zalozil novu kartu. Potreboval len očkovania a aj v skolke tiez chceli ich kopiu. Ale my sme si nechali aj na SR pediatra a tam sme samoplatci. A v zahranici vsetky spravy od specialistov si aj ja sama odkladam.