Pediakid na chuť do jedla - skúsenosti

2. aug 2022

Ahojte v lekárni mi poradili pre 2,5r dcérku tento sirup. Váhu hraničnú nemá len teda málinko papa. Máte skúsenosti?

ildiko36
2. aug 2022

Ano u nas pomohol u syna prvy krat, keď nechcel vobec jest, teraz 3tt vobec nic nechcel jesť a pediakid nezabral mu, začala som mu davať peritol ( je to na recept)na noc bere to asi tyzden a už vcera konecne pital sam jedlo , ze je hladný a kludnejšie spi aj v noci

tosomja
2. aug 2022

Nepomohol. A kým nechudne a nijak nezaostáva, ani by som nič nedávala. Že nechce jesť, je len obdobie. Moje deti mali tak isto. Pri prvej som to riešila, lebo bola prvá, ja neskúsená, každý do mňa hučala, že malo je, že je bledá atď. Detská nám odporúčala pediakid, vôbec nepomohol. Na gastro povedala, že dieťa je úplne normálne a nič jej nechýba.
Syn 2r bol veľký jedak. Pekné všetko zaradom jedol. A zrazu obdobie že nechcel nič len mlieko. Asi mesiac, fakt, raz kusol do rohlika, koniec, jedna lyžička polievky, stačí, len mlieko, ráno na obed večer.
A zase je pekne.
Dcéra má rok a tiež mala obdobie, že jedla a potom nič.
Už viem, že to vždy prejde.
Ako hovorím, kým nechudne a nemá nejaké problémy, tak nedávaj nič.

autor
2. aug 2022

@tosomja no tak ešte nerozprava to beriem uz v tomto veku ako zaostávanie. Mali by už vety skladať a ona teda len mama mama mama zvuky zvierat napodobní povie pár slov ale teda nič moc. Logopedicku nemám lebo že až od troch rokov. Ale inak ma 92cm a 13kg

stanislavicenka
2. aug 2022

Prosim ta, hlavne nesleduj tabulky u dietatka. Kde je napisane, ze kazde 2,5 rocne dieta hovori, a sklada uz vety. Je to vzdy individualne. Dcera bola od narodenia nejedak, tazko to bolo s nou, ale lekarka mi nikdy ziadny takyto sirup neodporucila. 1x to vidim. A to mavala hranicne hodnoty. Teraz ma 6 rokov, stale je stihla, napapa sa kolko potrebuje. Este som chcelae napisat, ze by some ziadne jedlo nenahradzala iba tym, co jej chuti. Je to cesta do pekiel, co sa stravovania tyka. A rovnako som sa trapila s tym, ze nechce jest,ze si 2 lyzicky, a koniec, ze odmieta. Hladala som sposoby ako nieco spravit, aby to zjedla. Drzim palce

autor
2. aug 2022

@stanislavicenka ďakujem, máš pravdu ja sledujem tabuľky a stresujem aj to rozprávanie má trápi veľmi že nerozpráva, ja som mama stresačka, svokra hovorí že pri druhom aspoň si už užijem aj materskú asi ma pravdu, prvé bábo, hnusný Google a už to ide ...

nwnw
2. aug 2022

Kym nechudne vyrazne, tak je to ok.
S logopediou ze je az od 3r to mas od koho take sproste info??? Beru aj od 12m. Kludne si vyziadaj vymenny a objednaj sa.

tosomja
2. aug 2022

Moja dcéra do 3r tiež nerozprávala, buď hatlaniny, čo som rozumela len ja, alebo ukazovala. Nastúpila do školky a ústa sa jej nezatvorili. Krásne básničky, pesničky, plynule hučala 😃

autor
2. aug 2022

@nwnw logopedicka u nás berie až od troch rokov a keď som pýtala lístok od detskej tak mi povedala že netreba že dcérka je bystrá a rozumie že tam nevidí nejakú poruchu u nej a že počkáme do 3r možno mi tak povedala aj preto že sú z jedného mesta a vie že logo skôr nevezme lebo toho má veľa. Ako mala je fakt šikovná vie povedať mama, tata, baba, bábo, dedo, ujo, teta, nič, daj, áno, nie, havo, mňam, ham, potom zvuky zvierat vraj aj to je rátane ako slovo, ďalej vie napočítat jeden, dva, tri, vie odpovedat ako sa volá a koľko má rokov... Je toho dosť ale slová ešte nespája a má svoju hatlaninu keď sa hrá .. jej sa pusa od rána nezastaví ale hovorí si svoje hala bála ale keď jej poviem že zopakuj tak sa snaží hoci to ešte úplne nejde a nie vždy sa jej chce... Ja s ňou cvičím s jazykom že vyplazit jazyk, doľava jazyk, doprava jazyk, fuknut toto skúša aj formou hry to ide, vie sa sústrediť ale zase hodinu sedieť a opakovať písmenká a slová tak to nedá ešte... Čítame si veľa z knihy ukáže všetko aj z časopisu aj vonku čiže není len naučená ukazovať čo vidí v knihe ale ukáže aj keď je nový obrázok ... No možno preháňam ale tu logopedicku by som fakt uvítala. Veľmi ma mrzí že nemám vodičák a neviem sa dopraviť do väčšieho mesta kde by sme možno skôr našli centrum pre deti čo malo hovoria ja sa bojím či niečo nemám zanedbané u nej

autor
2. aug 2022

@tosomja do škôlky mi ide až v januári tak snáď to tiež pomôže

nwnw
2. aug 2022

No my chodime k logo od 16m asi a podobne sme na tom. To spajanie dlho neslo a potom v priebehu 2tyzdnov. No len ta zrozumitelnost strasne biedna. Prakticky S,Z,T,F,C,R,L,Č ... Nevie vobec.

autor
2. aug 2022

@nwnw mne zopakuje pekne aj s to sa hráme ako robí had tak povie ssssss vie aj č aj f aj iné akurát čo nevie je K a R ale zase R neriešim zatiaľ len K nevie povedať. Uvidíme počkám do škôlky ale akože vidím že napreduje snaží sa

autor
2. aug 2022

@nwnw prečo od 16m chodíte k logopedicke? Vlastná iniciatíva alebo vás posielala doktorka ?

nwnw
2. aug 2022

Nas odporucili v Luznej. Problem s prehltanim a ine.

autor
2. aug 2022

@nwnw tak vám veľmi držím palce aby sa všetko napravilo a aby teda tá reč nabehla tak ako má ❤️ joj vedia nás tie detičky niekedy potrápiť

verizienka
2. aug 2022

U nás pomohol tiež.

ivka451
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
edithka79
30. jún 2024

Ahoj chcem sa spýtať že či má niekto skúsenosť v staršom veku chlapec má 11 a nechce jesť proste nie je hladný je veľmi chudý až mu trčia kosti.dakujem