Pečeňové testy u skoro 3-mesačného bábätka

14. mar 2024

Dobrý deň naše dieťatko (skoro 3 mesiace). Vo februári (6.2)jej robili odber (modrou fixkou označené). Tento týždeň robili druhý odber ( druhá foto). Pečeňové výsledky vraj nie sú dobré ( a stúpajú) a poslali nás akútne na gastroenteorologiu. Možete mi niekto povedať, že čím to môže byť? Respketíve čo môže byť s dieťatkom? Mám strach..tak ak by niekto vedel odpoveď vopred ďakujem

majamat
14. mar 2024

je to dost rozmazane.

lujza10
14. mar 2024

nevidno to dobre

autor
14. mar 2024
majamat
14. mar 2024

no veru tazko povedat, treba dokladne vysetrenie.
pecenove testy mozu zvysovat aj infekcie. idete akutne, tak sa stam rychlo dostanete a dopracujete k vysledokm.

pecenove testy sa zvysuju pri nejakych traviacich problemoch, ale teda babatko je na mlieku, cize tam nema nejake odchylky v strave. neiekdy sa moizu zvysovat aj pri zavaznejsich intolerancich, ci alergiach. mozno aj priparazitich, pri ochoreniach pecene,a le tam yb bol zvyseny asi aj bilirubin, rovnako aj pri zvysenom rozpade krviniek by bol bilirubin zvyseny a navyse aj vyraznejsia anemia.
tiez pri rozpade roznych buniek, aj svalovych. pri nejakych vrodenych odchylkach/ vadach.

priznam sa, ze veru netusim, cim to moze byt. u vacsich deti,c i dospelych to nei j taka hadanka,a le u babatka je to ine. to co som napisala je dost vseobecne a nestretla soms a s tym, nepocula som o nicom takom.

autor
14. mar 2024

@majamat ďakujem za info. No nikde aom to nenašiel ani ja a hlavne so stúpajúcou tendenciou.

majamat
14. mar 2024

prave stupajucu tendenciu ma ochorenie,ktore postupuje, preto treba akutne ysetrit o co sa jedna. obzvlast u maleho babatka je to netypicke a teda male babatko nevie povedat, co mu je.
je super, ze sa dr k tomu takto postavila a akutne vas poslala na agstro.
a teda uz mate aj termin?

majamat
14. mar 2024

priobjednavani treba povedat, ze je to akutne,ze vysledky sa zhorsuju.

autor
14. mar 2024

@majamat uprimne? Uz mesiac o tomto vieme.ex odmietla ist na gastro. Mame termín zajtra. Informovala ju pediatrička no či príde to neviem. Každopadne mi bolo povedané, že malú asi hospitalizujú.

majamat
14. mar 2024

asi ano, treba ju dokladne vysetrit. vysetrenia u babatka su narocnejsie, kedze edokaze spolupracovat.
to myslis, ez Ex nepride na vysetrenie?
fuha, pohroz jej, ez psoles na nu socialku, ved takto moze spsoobit zanedbanie starostlivosti u choreho dietata a kto vie s akymi nasledkami.

no drzim palcde a daj vediet.

autor
14. mar 2024

@majamat no pohrozil som jej. Uvidime u nej človek nevie. Každopádne ďakujem

regina22
14. mar 2024

Stúpa mu to, co pozerám napíš mi RP, môjmu malému zachránili na Kramároch život

ema0000000
15. mar 2024

Pečeňové testy áno treba určite prekontrolovať môže ísť možno ešte o zvyšok žltačky novorodeneckej čím naznačuje aj ten bilirubin, skôr sú zaujímavé trombocyty že sú vyššie a lymfocyty dala by som prekontrolovať rozšírené vyšetrenia na gastre a zameranie na kostnú dreň, však tam už vám povedia viac 🙂