Paxeladine - sirup na suchý kašeľ

karolinocka
4. mar 2013

Máte s ním niektorá skúsenosti. Syn už dlhodobo kašle - sucho, až ho tak drhne, ak to aj na chvíľu prejde alebo začne vykašliavať, o pár dní je suchý kašeľ späť. Vyskúšali sme hádam všetky dostupné lieky a žiadny nejak extra nezabral - ani na prírodnej báze, ani klasické. V lekárni mi poradili paxeladine, vraj je najsilnejší, Neviete, čo je to zač? Už som fakt zúfalá.

slamka78
4. mar 2013

Ahoj Karolinočka, s týmto sirupom nemám skúsenosť, ale so suchým kašľom sme sa dosť natrápili aj my. Teraz keď syn začína kašľať dám mu Aerius a za pár dní prejde. Je to sirup na alergiu, a on ju nemá potvrdenú ale tento sirup zaberá...

denisa87
4. mar 2013

My sme ho teraz brali po prvy krat,a mozem ho len odporucit,2 tyzdne mal malí suchy kasel,teraz sme ho brali od utorka a zabral,konecne nieco co pomohlo 😉

karolinocka
autor
4. mar 2013

@slamka78 Tak o tom som ešte nepočula. Skúsim ešte ten paxeladine, keď už ho mám kúpený a keď nepomôže, omrknem Aerius - dik za radu. V poslednej dobe už však nadobúdam pocit, že robím z vlastného dieťaťa pokusného králika ☹ Čo už, keď sa nás tá pliaga nechce pustiť 😠

anka173
4. mar 2013

To som prekvapená s tým Aeroisom, nám zasa spustil nádchu, ale s tým kašľom je to pravda 😉

astonka
4. mar 2013

@karolinocka my mame tiež dlhodobu skusenost...maly ma často laryngitídu...toto nam suepr zabera....
aerius su lieky od alergie....

karolinocka
autor
4. mar 2013

@denisa87 Potešilo ma, že s ním máte dobré skúsenosti. S nami sa kašeľ ťahá s malými prestávkami celý tento rok a už ma to fakt nebaví. Takže trvalo skoro týždeň, kým paxeladine zabral? Závidím vám, dúfam, že aj u nás zaberie 😝

denisa87
4. mar 2013

@karolinocka no menej kasle uz od soboty,dnes uz vobec nekasle,takze okolo 5 dní,a ten aerius sme brali tiez,nam ho automaticky pri chorobe vypise lekarka,a davam ho na noc,je na alergiu,ale u nas moc nezabera..prajem skore uzdravenie,a stodal ste neskusali,ten je homeopatikum..

karolinocka
autor
4. mar 2013

@denisa87 aj stodal sme skusali, aj mucoplant, aj stoptussin ,aj ditustat, aj robitusin...už ani nepamätam, čo všetko a buď len malé zlepšenie a o chvíľu sa to vráti alebo nič. Ak ten paxeladine nezaberie, tak už asi zas pôjdeme ku doktorke...ideme tam, len keď už "prihára" a aj tak sa na nás sem-tam díva, že čo otravujeme s "kašlíkom"... ona asi nezažila prebdené noci, keď jej dieťa ich zdusiť ☹ No a aj ho nadájam bylinkovými čajíkmi, vždy som bola viac za prírodu ako za lieky, ale bezvýsledne...

denisa87
4. mar 2013

@karolinocka to dusenie poznam,a nenavidim,mne sa nakoniec s toho kasla vzdy povracia 😒 toto je nieco nove,ten paxeladine,tusim,aspon svokra co robi v lekarni mi vravela ze vela mamiciek ho brali 🙂

karolinocka
autor
4. mar 2013

@denisa87 Aj môj malý zvykne vracať, keď má hlienovitý kašeľ 😒 - pri tomto suchom nie. To máš super, že máš svokrušu v lekárni - máš informácie z prvej ruky. Zo mňa majú v našej lekárni teraz radosť, veľká časť výplaty končí u nich. Minulý mesiac som začala aj s Imunoglukánom - vraj ho treba brať 2-3 mesiace a malý bude odolnejší. Zatiaľ ho užíva mesiac a .... nič (žeby len reklamný ťah? 😠 ) No a ešte teraz veľa míňam na autíčka - keď ho vidím takého zničeného, chcem mu aspoň trochu urobiť radosť 😝 Nakoniec z neho bude kvôli tomu kašľu malý rozmaznanec.

karolinocka
autor
8. mar 2013

Zabral.... po 3 dňoch to bolo lepšie a na 5.-ty deň už vôbec nekašle...Takže ho odporúčam všetkým detičkám, ktoré drhne suchý kašeľ 😀

haslerka27
26. mar 2013

@karolinocka
@denisa87 baby aj mna trapi suchy kasel.uz som vybrala aj atb- okrem nich stuptusin pleumolysin stodal ditustat a stopex atb fromilid.este mam 2 tbl.kaslem menej ale stale skusim teraz paxeladine,lekarnicka mi dala,ze by mohol zabrat uvidime.mate s nim dobre skusenosti?

denisa87
26. mar 2013

@karolinocka tak to je super ze zabralo, 😉
@haslerka27 ako pisem vyssie,zabralo,aj muzovi aj malemu 😉

karolinocka
autor
26. mar 2013

@haslerka27 To je jediný sirup, ktorý nám zabral. Všetky tie, čo si vymenovala, nemali takmer žiadny účinok. Daj mu tak 3 dni a uvidíš, že pomôže 😉 A mne ešte kedysi dobre zaúčinkoval Promethazin, ale mám pocit, že ten je len na predpis.

haslerka27
26. mar 2013

@karolinocka ani na mna nemali takmer ziadny ucinok.teraz som uzila prvu davku,uvidime.je to suchy kasel.nemal by byt spojeny s nejakym zapalom priedusiek ci pluc.nemam ani teploty...len suchy kasel

karolinocka
autor
26. mar 2013

@haslerka27 Presne taký kašeľ mal môj malý....nič iné, len ho drhlo celý deň aj celú noc....už som bola zúfalá....ale paxeladine zabral....v lekárni vravela, že je najsilnejší, čo majú....prajem ti, aby aj tebe pomohol 😉

haslerka27
27. mar 2013

@karolinocka ahooj,ttak beriem ten paxeladine a mam dojem ze sa to zlepsuuje.sice pomaly ale je mi lepsie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 taka som rada.dakujem

maria_surkovska
24. sep 2015

@karolinocka
@karolinocka

Ahoj, moja mala mava tiez taketo hlienove kasle a stale sa z toho pozvracia. Ale zistila som ze ked tie hlieny vyzvracia tak prestane kaslat. Takze musis dostat tie hlieny von. ja som kupila naparovac a naparujem ju, alebo do vane, a hlavne po veceri jej davam zazvorovy caj s dzusom. Aj v noci mam pri posteli zazvoroby caj s dzusom a to jej davam vzdy napit ked zacne kaslat. Nedavaj mlieko v tom case vraj mlieko zahlienuje. Na noc jej davam kvapky na alergiu. Je tam latka co zabranuje vylucovaniu hlienov. (no ked ma take silne kasle ani to nepomaha). ale cez den jej davam nejake syrupy na zriedenie tych hlienov. Co musis zistit je odkial tie hlieny idu. Moje deti su dutinove...vzdy sa I'm hlieny narobia v nose a dutinach. Dolne dychacie cesty maju zvycajne ok. podla toho pytaj v lekarni sirup. Ked to maju na plucach tak je dobry napr. Mucosolvan alebo co toje ake je to v nose tak zasa Nasivin alebo tie na alergiu. Ale pozor s tymi sirupmi na alergie, niektore mozu uspavat. a funguju iba na horne dychacie.... cez den by som ich nedavala, lebo potrebujes aby tie hlieny vytiekli. Zadrziavat hlieny nie je dobre lebo z toho moze dostat zapal. Takze hlieny musia von....bud parou alebo nejakymi liekmi. A na zaludok pocas dna aj v noci zazvorovi caj, pomaha natravit tie hlieny. Dalsia vec je ze ked mala tak zacne kaslat tak ju zobudime, postavime na nohy a chvilu s nou chodime. To zvycajne nejako utlmi kasel...neviem preco ale prestane jej.

denne73
7. mar 2019

Maminy moze,sa davat paxeladine sucasne s trifed zlty?

denne73
7. mar 2019

@karolinocka tak ja som už tiez,zufala,od piatku suchy drazdivy kasel vsetko ok cRp,Krvny obraz ,dutiny snimok ..Mane zkty trifed absolutne nic nezabral ideme na paxeladine.V noci zachvaty stoptusin,ditustat nic,jedine fenistil ulavil

monamm
28. feb 2022

@denne73 aj mňa by to zaujímalo. Moze sa dávať paxeladine a trifed žltý prosiiiiim? Neviete?

edit2612
28. máj 2022

@monamm moze mame teraz tak od dr predpisane na laring. pre syna

margaretka
23. mar 2024

nema trifed zlty a paxeladine podobne ucinky? oba su na suchy drazdivy kasel, aky vyznam ich ma kombinovat? pomohlo vam alebo bolo to odporucene lekarom? lebo tiez moji doberaju zlty trifed ktory asi vobec nezabera uvazujem prejst napaxeladine. beru aj fromilid atb. a nejak bieda po tyzdni malinke zlepsienie