Pasivita pri vojtovke

ladylenka21
10. feb 2015

Ahojte mamičky ktoré cvičíte vojtovku.Prosím o rady a hlavne Vaše skúsenosti.Synček( 6mes.)má vážne neurologické problémy.Kým bol celkovo dráždivý išlo mu cvičenie dobre. No v poslednej dobe najmä pri polohe na brušku je úplne apatický. Často ani neplače a kým "nabehne" trvá to aj 10-15 min.niekedy aj dlhšie. Naša fyzioterapeutka odporúča trpezlivosť, no ja som už niekedy zúfalá. Bola som pripravená na plač a krik ale toto je omnoho horšie...Minule pri cvičení dostal dokonca záchvat. Epilepsia mu zatiaľ zistená nebola a ani lekári to do súvisu nedávajú no mám obavy....Máte niektorá podobnú skúsenosť? A bol ten stav apatie rtvalý? Ďakujem za odpovede.... Lenka

bonaqa2013
10. feb 2015

maminka, viem čo je to trápiť sa s vojtovkou. Cvičila som ju s poslednou dcérou. My sme to cvičili dlho. Najskôr rok v MT, ale výsledok žiadny, potom nám poradili aby sme išli do Olomouca - tam je vysunuté stredisko z Nemecka. povedali, že to čo s nami cvičili v MT nemá nič spoločné s vojtovkou, je to len trápenie. Naučili nás troška inak cvičiť a po 3 mesiacoch sa dcéra postavila na nohy. Moja tiež už po určitom čase neplakala. Dokonca si vedela sama dať nohy ako treba. Vraveli, že dieťa si zvykne.
Ale pozri sa na Modrom koňovi - sú tu skupiny. Zdá sa mi, že je tu skupina maminiek čo sa zaoberá touto témou. Skôr sa budú vedieť vyjadriť k tvojej otázke. Prajem veľa, veľa trpezlivosti. A ešte dôležité je neprestávať, pretože vojtovka môže dieťaťu výrazne pomôcť. Ak niečo ešte budeš potrebovať napíš, rada poradím, popr. povzbudím.

janinah
10. feb 2015

Cvičila som so synovcom pred 25r. a tiež si pamätám,že po čase si akoby zvykol a neplakal už.Netreba prestať ,držte sa.

ladylenka21
autor
10. feb 2015

@bonaqa2013 v MT ste cvičili v nemocnici na rehabilitačnom oddeleni v nemocnici?...lebo tam nas chce nasa neurologicka poslat...Inak mi ukazovali cvik v nemocnici po narodeni a inak terapeutka v ambulancii...Tak verim ze cvicime spravne lebo tiez nevidim velke vysledky...chceme pridať aj Bobath.tak uvidime...A on nieze neplače ale vobec ziadnu aktivitu nevyvija...

bonaqa2013
10. feb 2015

@ladylenka21 takže vy idete do nemocnice - je to v areáli nemocnice. Aj tam som chodila 2 týždne. no ni moc. Nebývala som tam, pretože som bývala 10 km od MT, a mala som doma ešte ďalšie deti. Takže sme sa dohodli takto. My sme cvičili v meste v reh. stredisku tam to tiež nevedia. Bola to stará MŠ hneď za Tatra bankou.
V Olomouci nám neukazovali iné cviky ako v MT, v podstate to isté, ale bol to iný úchop. Musíš presne držať na tom bode ako sa má, žiadne tlačenie, len ľahké držanie a dieťa aj bez toho robí žiadaný pohyb. Keď sme chodili do MT tak dcéra mala modriny po nohách - v Olomouci nič také. A hlavne sa postavila po 3 mesiacoch cvičenia. V MT ani po roku. Reh. v Olomouci nám povedala, že na SK to nevedia cvičiť - školenie v Olomouci stojí peniaze.
Minule sme dávali kontakt jednému známemu - tiež cvičili vojtovku a povedal, že viac na Sk ani nejdú cvičiť, žiadne výsledky, to sa nedá s Olomoucom ani porovnať.

ladylenka21
autor
10. feb 2015

@bonaqa2013 Viem ze nasa terapeutka bola nedavno v CR na nejakom školeni.tak snad je to ok.tiez nekaze velmi tlacit na bod a baziruje na hlavičke v osi ze inak to nema zmysel...myslis ze nikto to nevie cvicit? zvycajne nachadzam pozitivne ohlasy-ze to pomaha..tak neviem...

bonaqa2013
10. feb 2015

@ladylenka21 Asi bola v Olomouci, oni robia aj školenia. Aj v MT mi lekárka ukazovala - už keď sme chodili, že dostali do Olomouca pozvánku. Takže možno to využili. Do Olomouca chodí veľa slovákov, aj aj z Poľska, Ruska tam chodia s deťmi.
Treba neustále cvičiť - tak ako radí terapeutka. Ja som to robila takmer s odporom, ako nutné zlo. ale som rada že je to už za nami. Držím palce.