Dobry den. Som z Presova a s dcerkou (1rok a 10 mesiacov) chodime na detsku neurologiu do KE. Podozrenie na paroxymalnu dystoniu, resp. funkcny typ migreny. Geneticke testy nam vylucili prvu diagnozu, no stavy stale pretrvavaju, resp. pribudlo aj zvracanie, uplna slabost, spavost, malatnost a vertigo. Epilepsia sa vylucila, magneticku rezonanciu mozgu ma cistu, EEG tiez, bez zmien. Vedeli by ste mi odporucit niekoho v BA, pripadne na inom pracovisku v SR, CR, kto sa tomu venuje? Chcela by som dalsie testy, aby sme po roku a pol uz konecne nasli diagnozu, co ju trapi a zacali to riesit. Dakujem
@squ1rrel Ahoj. Ano, vyriesilo sa to.. Tym, ze to bolo funkcne, nie geneticke, postupne to ustupilo. Akaty boli coraz zriedkavejsie, az uplne ustupili. "Vyrastla z nich". Tusim pred jej 3. rokom sme uz boli zdravi. Teraz sme uz bez symptomov. Nevylucili, ze v buducnosti moze trpiet migrenou :( ale to je mala dan za to, cim sme si presli a ake prognozy mala..Dakujem za podporu.
@dellpo ahoj. Neporadím ti odborníkov na Slovensku bohužiaľ. moja dcéra má paroxysmalny torticollis, mali sme šťastie, k prvému neuro co nás poslali v 3.5 mesiaci nám správne určil dg len podľa nášho popisu. Bývame v Singapure. Možno by si mohla skúsiť nejakých zahraničných odborníkov cez telemedicine.
Inak ešte mi napadá že v našej skupine BPTI na FB sa niekedy pridajú ľudia čo nevedia dg, dajú video a členovia ich niekedy nasmerujú...
Tvoj príspevok je spred 2 rokov tak dúfam ze ste na tom už lepšie.
Mojej už BPTI celkom prešlo, ale odvtedy už mala epizódu vertiga s CVS a abdominalnu migrénu tiež. Len čakať co budúcnosť prinesie...