Ahojte kočky... Chcem sa opýtať či mala niektorá z vás takýto problém ze bábätko malo parazity v tele..malý ma tri mesiace a od narodenia mu nevedia zistiť prečo je taky placlivy...stale so sebou narába, nemôže za spinkať, skrabe sa za noštek a po najnovšom sa mu objavili aj biele bodky okolo konečníka...uz som čítala o tom ze parazity som mu mohla aj ja zaniesť do tela počas tehotenstva keď som bola ja nakazena niečím... Neviete mi poradiť?... Mal niekto s tým problém? A ako sa dieťatko prejavovalo?
@eliska13 nie ne kojím.. A mal v stolici aj také biele pásiky... Ale som čítala že sa môžu osidlit tie vajíčka okolo análneho otvoru dieťaťa... Takže sa bojím ci to nieje to
@viktoriam84 kazdd babatko ma biele pasiky v stolici, je to mlieko...
Dajte vyšetriť stolicu a budete mať jasno, keď máte takéto podozrenie. Moja malá nemala žiadne biele pásiky v stolici a ani žiadne bodky okolo konečníku.
@lucyluv kojena? Moje obe kojene deti mali biele ciarky v stolici a ked sme boli u nas na detskom (pre inu pricinu), tak sme ukazovali kazdu stolicu a bolo to vzdy ok
@lindusss2016 čisto kojena bola, áno. Ale v každom prípade, ak má mamička podozrenie, že dačo nie je v poriadku, vyšetrením stolice nič nepokazí. Mňa tak presviedčali, že má iba koliky a nakoniec sa potvrdilo moje podozrenie, a našli jej v stolici vírus. Hneď nam to celé dávalo zmysel. Akože mozno fakt tie pásiky nic neznamenajú, neviem prečo ich tá moja nemala, ale ja pravda, že stolica môže byť ozaj vselijaka a nemusí to nič znamenať.
@lucyluv no ano, s tym suhlasim aj ja, ze ked sa matke nieco nezda, treba vysetrit, obzvlast u maleho babatka. Ale mne to podla opisu sedi na stolicu, aku mali obe moje deti. Obcas bolo hoviebko bez toho, obcas s tym. Bolo mi povedane, ze je to len mliecko. Inak ziadne problemy nemali, takze sme to nikdy neriesili. Ako zacali jest aj tuhu stravu, zmizlo to.
@lindusss2016 nie my nie sme kojeny
@viktoriam84 ja nvm, cim to je, ale myslim, ze to ma nieco spolocne s travenim mliecka, ze niekwdy vykakaju tske akoby vyzrazane. Na ake parazity mas podozrenie? Ja si myslim, ze je len velmi malo pravdepodobne, aby babo nieco take malo...
Prosím vás a stretli ste sa teda niekedy s tými parazitami u bábätiek? Mate nejaké skusenosti? Ja mam 5 mesačného syna, dnes sme zistili, že máme zlu vodu, bývame u svokrovcov a tí vždy používali svoju a dnes sme v nej normálne našli nejakého parazita, bojím sa, že sme to chytili, teda hlavne malý, dokonca som čítala, že sa to prejavuje oslabenou imunitou a tu syn má úplne od mala, už sme dva krát mali antibiotika, raz dokonca v nemocnici.
Síce sme sa už spojili s odborníkom, ktorý nám dal niečo na odcervenie a po užití pôjdeme na vyšetrenie, no zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti. Ďakujem
@viktoriam84 tie bodky nie su od parazitov byva to na konecniku bezne.Skor by som hladala pricinu v mlieku, refluxe, alebo je len taky drazdivejsi uplakanejsi...kojis?