Parazity u trojmesačného bábätka

viktoriam84
23. mar 2019

Ahojte kočky... Chcem sa opýtať či mala niektorá z vás takýto problém ze bábätko malo parazity v tele..malý ma tri mesiace a od narodenia mu nevedia zistiť prečo je taky placlivy...stale so sebou narába, nemôže za spinkať, skrabe sa za noštek a po najnovšom sa mu objavili aj biele bodky okolo konečníka...uz som čítala o tom ze parazity som mu mohla aj ja zaniesť do tela počas tehotenstva keď som bola ja nakazena niečím... Neviete mi poradiť?... Mal niekto s tým problém? A ako sa dieťatko prejavovalo?

eliska13
23. mar 2019

@viktoriam84 tie bodky nie su od parazitov byva to na konecniku bezne.Skor by som hladala pricinu v mlieku, refluxe, alebo je len taky drazdivejsi uplakanejsi...kojis?

viktoriam84
autor
23. mar 2019

@eliska13 nie ne kojím.. A mal v stolici aj také biele pásiky... Ale som čítala že sa môžu osidlit tie vajíčka okolo análneho otvoru dieťaťa... Takže sa bojím ci to nieje to

lindusss2016
23. mar 2019

@viktoriam84 kazdd babatko ma biele pasiky v stolici, je to mlieko...

lucyluv
24. mar 2019

Dajte vyšetriť stolicu a budete mať jasno, keď máte takéto podozrenie. Moja malá nemala žiadne biele pásiky v stolici a ani žiadne bodky okolo konečníku.

lindusss2016
24. mar 2019

@lucyluv kojena? Moje obe kojene deti mali biele ciarky v stolici a ked sme boli u nas na detskom (pre inu pricinu), tak sme ukazovali kazdu stolicu a bolo to vzdy ok

lucyluv
24. mar 2019

@lindusss2016 čisto kojena bola, áno. Ale v každom prípade, ak má mamička podozrenie, že dačo nie je v poriadku, vyšetrením stolice nič nepokazí. Mňa tak presviedčali, že má iba koliky a nakoniec sa potvrdilo moje podozrenie, a našli jej v stolici vírus. Hneď nam to celé dávalo zmysel. Akože mozno fakt tie pásiky nic neznamenajú, neviem prečo ich tá moja nemala, ale ja pravda, že stolica môže byť ozaj vselijaka a nemusí to nič znamenať.

lindusss2016
24. mar 2019

@lucyluv no ano, s tym suhlasim aj ja, ze ked sa matke nieco nezda, treba vysetrit, obzvlast u maleho babatka. Ale mne to podla opisu sedi na stolicu, aku mali obe moje deti. Obcas bolo hoviebko bez toho, obcas s tym. Bolo mi povedane, ze je to len mliecko. Inak ziadne problemy nemali, takze sme to nikdy neriesili. Ako zacali jest aj tuhu stravu, zmizlo to.

viktoriam84
autor
24. mar 2019

@lindusss2016 nie my nie sme kojeny

lindusss2016
24. mar 2019

@viktoriam84 ja nvm, cim to je, ale myslim, ze to ma nieco spolocne s travenim mliecka, ze niekwdy vykakaju tske akoby vyzrazane. Na ake parazity mas podozrenie? Ja si myslim, ze je len velmi malo pravdepodobne, aby babo nieco take malo...

martina2309
6. jún 2019

Prosím vás a stretli ste sa teda niekedy s tými parazitami u bábätiek? Mate nejaké skusenosti? Ja mam 5 mesačného syna, dnes sme zistili, že máme zlu vodu, bývame u svokrovcov a tí vždy používali svoju a dnes sme v nej normálne našli nejakého parazita, bojím sa, že sme to chytili, teda hlavne malý, dokonca som čítala, že sa to prejavuje oslabenou imunitou a tu syn má úplne od mala, už sme dva krát mali antibiotika, raz dokonca v nemocnici.
Síce sme sa už spojili s odborníkom, ktorý nám dal niečo na odcervenie a po užití pôjdeme na vyšetrenie, no zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti. Ďakujem