Precitala som si snáď všetky diskusie ci tu sú 🙂 dočítala som sa ze parazity u dieťaťa sa nemusia zistiť zo stolice. Dcérku už viac ako 2,5 týždna boli bruško v okolí pupka skôr smerom k zaludku sú to narazove bolesti a trvajú cca do 30 min vždy poobede alebo večer. Stolicu ma normálnu, ale častejšiu 2-3 -krat denne a menej objemnu, v podstate vždy keď ju boli bruško ide na toaletu presedi tam 20 minút a vyjde z nej mala stolica. Vysetrenie stolice na parazity mala robene ale bez nálezu. Mrle vylucujem aj ja žiadne skrabanie sa, nepokoj. Ma nevolnosti a bolesti bruska. Boli sme v stave kedy nám prestala jest ale teraz už začala asi týždeň normálne len je na diétne strave bez cukru atď. Žiadnu črevnú ani zaludocnu virozu nemala TJ hnacky ani vracanie. Co som si ale všimla a je u nej dosť atypické, je ze často nám scervenie v tvári, normálne ma cervene líčka keď prídu tie bolesti, ona je ináč úplná bledula po mne.
Na gastro sme objednaný až za 3 týždne tak ma zaujíma ci mal niekto podobnú skúsenosť .... už som z toho viac menej zufala máme aj vermox doma ale zasa neviem dávkovanie, lebo sa nám parazity nepotvrdili a ja jej stav zhoršiť nechcem už teraz je to zaberak dosť.
Presne, ale že presne toto mal syn.
Začervenanie na líčkach, potom bolesť okolo pupku, no a náš navyše aj zvracal.
Najskôr som si myslela, že tento jeho stav spôsobila predchádzajúca choroba (dvoje antibiotiká z toho cefzilu mal dokonca reakciu) a to som mu dávala samozrejme aj probiotiká.
No keď sa tieto jeho bolesti už intervalmi začali skracovať, vedela som že niečo nieje ok.Zvracal už dva krát do týždňa, vždy rovnaký začiatok, začervenanie na líčkach kŕče v okolí pupku, a zvracanie aj trikrát za sebou. Po vracaní sa mu vždy uľavilo. Ale keď ho to naposledy večer chytilo, mal už riadne kŕče, išli sme s ním na pohotovosť, už sme mali všelijaké myšlienky, že či to náhodou neni slepé črevo, bála som sa už.
Vzali mu krv, prehmatali brucho, urobili RTG .
Pán doktor bol len tak medzi rečou správaním čistý arogantný chuj, od ktorého sme sa nedozvedeli nič, inak špecializáciou chirurg.Poslal nás ešte (našťastie) na konzultáciu na detské oddelenie.
Tam veľmi milá pani doktorka, pozrela výsledky, povedala, že ak by tam bola nejaká potravinová intolerancia, vyskočilo by niečo na tých krvných testoch, onko tiež , a povedala mi presne, že na 80% sú to parazity, že ráno si mám dať predpísať vermox je to 6 tabliet jedna ráno jedna večer, na tri dni.Vraj ak nezaberie, týmto mu ublížiť nijako nemôžem. A ak nezaberie tak potom gastro a neuro. Našťastie 🙏 zabralo a od vermoxu máme pokoj, ideálne ale vraj ak si to dáte všetci v domácnosti, ak máte domáceho miláčika aj toho treba odčerviť.
Držím palce.
Inak ešte potom som volala s kamarátom a jeho dcéra mala toto isté, tie isté príznaky aj zvracanie tiež im pomohol vermox.😉
@bruneta880 a predtým Vám robili vysetrenie na parazity? Ja som s nou bola u pediatra lebo keď jej začala ta nevolnost tak mala ten záchvat bolesti len raz. Následne na druhý deň keď ju bolelo bruško vylakane vybehla z vecka ze ma hlistu ze ju videla a od vtedy to ide dole vodou. 🥲 na vecko nechce ísť sama vždy musím ísť s nou. Stolicu jej kontrolujem stále nič tam nemá, odbery ma ok. Ako som s nou bola tak týždeň nato jej zo zadocka išiel biely priesvitný hlien tak som sa upokojila lebo výsledky mala negatívne, detto intenzita sa zmensovala, stolicu mala už raz denne. A včera zasa 3 krát na vecko, len bobky, strach v očiach, jej bolo zle. Nevracala, mala síce 3 dní stolicu 4 krát ale sformovanu, lenže je na diéte žiadne sladké atď. Pediater povedal ze môže už do škôlky ale mne to nedá lebo vidím ze není ok. Dnes jej dajú normálnu stravu ta sa bojím ze co bude 😪😪😪 dala by som jej ten vermox ale neviem aké dávkovanie jej dat, či tu hlistu ma alebo nie a to gastro je strasne ďaleko 🤬 rodina mi hovorí ze jej mam dat ale čo keď nemá a ja ju rozbijem viac príp. ma ja jej dám nižšiu dávku a nezaberie. Co sa týka intolerancie výsledky budú až za 2 týždne. Lenže čo dovtedy .....
@bruneta880 ináč ja už som tiež tipovala slepák ale hádam 2,5 týždňa by to netrvalo 🤗 fakt už som z toho celá nestoja. Pije žalúdočné čajíky, stravu ma setrnu, nič nove som jej nedávala. Už sa aj bojím pediatrovi písať si pripadám ako ...... ale ved ju tak 3 týždne nemôžem nechať 😪😪😪 proste katastrofa. Zvieratá máme kocúra ten nikam nechodí je len doma, k podstielke nechodí cistim ju len ja, a stolicu ma ok lebo kontrolujem a psa ale ten je pravidelne odcervovany je vonku a s ním nebola veľmi v kontakte. Tiež mame u babky ale tam sú tiež všetky zvieratá odcervene.
Na nete je k vermoxu príbalový leták, dávkovanie je ako som písala, tuším od 3 rokov to deti berú ako dospelí. Ráno a večer tri dni...inak ti už pomôcť neviem keď jej to nechceš dať.
Ani z viacerých vyšetrení ti nemusia vychádzať parazity, teda že ich máš, a predsa to môžu byť parazity, takto mi to povedala doktorka, proste diagnostika parazita nemusí vychádzať ani po viacerých pokusoch. Neublížiš jej tým len jej môžeš pomôcť, je to najšetrnejšia cesta, určite lepšie ako gastro alebo ctčko.
celiakia? neter zvyklo bolieť bruško keď spapala najmä biely rožok, ale je fakt že nezvracala, stolicu mala zfarbenu do žlta. bola aj celkom náladová.
psov odcervuju v pravidelnych intervaloch…a mysliet si, ze oni v tele parazity nemaju 🙈 1x za pol roka, max za rok berieme cela rodina vermox… uz roky.. Deti sa napriklad hraju v piesku-par krat davali piesok na rozbor a bol to des… a to je len piesok.. Kedze rodicia teraz deti neodcervuju, v skolke, v skole sa to roznasa jedna radost.. A nielen tam.. v podstate sa mozes nakazit vsade… Ide len o to, ze v niektorom organizme sa nerozmnozia natolko aby robili “viditelne” problemy… Pri rozbore stolice moze aj 20x za sebou byt negativny vysledok a predsa ich moze mat.. nic tym nepokazis ak jej ho das predpisat..a najlepsie celej rodine ako pisu vyssie…
Skús dať vyšetriť stolicu na helikobaktera, prípadne si kúp v lekárni test a môžeš spraviť aj doma.. helikobakter sa tiež prejavuje zvláštnymi bolesťami brucha, nevoľnosti, buď nechutenstvo alebo naopak zravost a tiež sa často prejaví aj na tvári
Dobry den prosim ako ste dopadli? Dcérka ma teraZ nieco podobne bolesti az place uteka na wc a ked sa vykaka tak ju to prejde..pobolieva ju aj brusko no na vecee ma krce dr.jej dala vermox v stredu budu vysledky zo stolice na helikobactera
@kristin2017 prešlo to samo. Áno vermox sme nedali. Bola na odbery krvi na gastro, všetko OK detto utz. Parazity vylúčili, funkčnú poruchu tiež ze bud dyspepsia alebo psychické.
Nam nakoniec zo stolice nasli parazyta takze uziva vermox a uz je to lepsie 😊
@kristin2017 niesla si 2 stolice? Akého parazita ma? Niektorí písali ze aj keď nenájdu tak môže mat tak ja som stále na pochybách 🙂
Nie len 1 vzorku zo stolice a tam jej ztoho nasli 🤷🏻♀️ neviem ako sa vola ten parazyt lebo som nerozumela dr. Ked som jej telefonovala ..
Je zbytocne riesit parazity, skor to bude intolerancia niecoho. Syn to mava, ked zje urcite veci. Ja tiez a u mna teda je toho viac, skuste vysetrenia na HIIT, Tiez intolerancie laktozy a lepku.