Ahojte zaujíma ma či je vôbec možné aby bábätko dostalo nejaké parazity? Myslím vnútorne ako mrla atd? Stretol sa s tým niekto .. keďže lieky a také veci sa zevraj môžu používať až od 2 rokov ? Ako sa to rieši u bábätiek?
Babatko je dieta do jedneho roka, ktore asi nema sancu chytit mrle ak je doma dodrziavana hygiena. Skus si nastudovat ako sa crevne parazity prenasaju
@lisacka1 Pozri si životné cykly parazitov. Vajíčka niektorých "dozrievajú" vo vonkajšom prostredí a potom ich vdychnes spolu s prachom vo vzduchu. Niektoré parazity žijú v hline a prelezu cez kožu, ďalšie chytíš tak že ťa uštipne komár alebo muška. To je len v spoločnosti zaužívana stará dogma že parazity majú len špinduri čo zanedbávajú hygienu.
@viestta Bábätká majú často starších súrodencov škôlkarov, ktorí nosia domov kadejaké chutovecky 😁 a náš mladší veru už pred prvým rokom po ihrisku štvornožkoval. Parazity sme zatiaľ žiadne odnikiaľ nedoniesli, takže moc nie som k veci, to ma len tak zaujal tvoj komentár, že u nás to bolo inak 😄
@lisacka1 prečo si myslíš že má bábätko parazity