Parazity u 2-ročného dieťaťa

4. okt 2023

Ahojte moje 2r dieťa má ešte na spánok plienku a uz dlhšie som pri prebalovani videla na zadku(pri otvore) biele akoby podlhovasté gulicky ( vajicka?) Bledozlta farba nehýbe sa to, nemá to tam stále väčšinou keď je ta plienka pocikana...nosí pampers pants myslela som si ze je to plienkou ze sa to nejako "nazbiera z plienky a napr keď dám trochu sudokremu ked to zreaguje s močom" ale dnes som to 1x nasla aj v stolici. Myslela som ze keby sú to parazity tak to nie sú len také nehybne "vajicka" ale nejaký červík alebo co...ešte dodám ze nema žiadne bolesti brucha a ma aj chuť do jedla...so stolicou tiež väčšinou nemá problém... riesi sa to nejako preventivne aj ked neviem ci su to parazity? K dr som nas objednala na zajtra.

viestta
4. okt 2023

Ak mas podozrenie na parazity, tak treba to riesit s pediatrom

autor
4. okt 2023

@viestta áno zajtra tam idem len ma zmietla to ze dakedy to ma a dakedy nie 🤦‍♀️

ciernysokol
4. okt 2023

Poslu ta so vzorkou na testy a tam to vyjde negativne.a tam to skonci.

autor
4. okt 2023

@ciernysokol a preventívne sa nič nedava? Nasla som nejaké voľnopredajné od 3r ale kedze ma len 2 tak som neriesila..som zvedavá co povie dr. Vzorku nemame nosiť

ciernysokol
4. okt 2023

Diagnostika parazitov je u nas na mimoriadne zlej urovni.nikdy nic nenajdu,aj ked ich clovek ma.maly ked mal mrle,som mu davala oresak.zabralo.myslim,ze sa dava aj cesnak,klinceky,aj ine prirodne antiparazitika,treba pogooglit,su aj bylinne pripravky.doktori predpisuju vermox,mozno da aj obvodna.chemicke antiparazitika su dost silne.co sa tyka diagnostiky,ked nechces hadat,co moze mat ( lebo ine lieky su na ploche cervy,ine na oble,ina na vajicka atd), tak jedine alternativna diagnostika. Ale ja by som kludne dala ten oresak.

1mina
4. okt 2023

Napriklad nasa dr dala vermox aj ked si myslela ze ma dcera parazity, pritom tiez zo vzorky nevysli - hvoorila mi ze ma skusenost tiez ze rodicia vyslovene cervika videli v stolici ale v labaku nevysiel pretoze sa musí zrovna trafit ked sa vyluxi a zrovna ten kusok ktory odoberiete na vzorku.

autor
4. okt 2023
elinosar
4. okt 2023

@1mina tak to je trapne, taky "rozbor" vzorky si vedia aj rodicia urobit ked to vidia na vlastne oci. Ak to nevedia v labaku urobit poriadne tak je to zbytocna robota.

1mina
4. okt 2023

@elinosar to ide skor o to, ze tie parazity sa vylucuju v nejakych cykloch, zrejme ako sa liahnu medzitim atd, takze nemusia byt v kazdom hovienku. Preto sa aj robia tri po sebe iduce stolice na rozbor. Ale aj tak sa moze stat ze na tu vzorku date zrovna ten kusok stolice v ktorom parazit nebol, a zrovna v tej druhej polke mohol byt.

ciernysokol
4. okt 2023

Za mna nie.privela chemie,malo ucinnych latok v slabej koncentracii.napr.mrle sa zivia cukrom,tak je to kontraproduktivne.skusim pozriet,co je na trhu.

ciernysokol
4. okt 2023

Asi by som zobrala tento,lebo je v kapsulach,nie v alkohole.alebo sa pozriet po niecom,co ma aj klinceky,s palinou opatrne.

https://www.chutzdravi.cz/bylinne-kapsle-tablet...

ciernysokol
4. okt 2023

Maly bral tento,kvapkany do horucej vody,kvoli alkoholu.je velmi ucinny,akurat 4 flasky su velmi vela,treba s niekym delit,stacilo pol flasky

https://www.lekareniris.sk/produkty/fytoterapia...