Ahojte, potrebujem poradiť. Mam 2 ročného syna ktorý je momentálne chorý dávam mu nurofen a potrebujem mu to pri horúčka ch kombinovať s paralenom. No lenže problém je ze nikde nemajú sirup a ani tabletky 125 mg. V lekárni mi poradili dávať normálny paralen tabletkovy a dat ho na polku a ešte tu polku na polku😃 myslíte že to môžem dat 2 ročnému synovi?
Myslíš, že tu sú lepšie odborníčky ako v lekárni? Ja som dala polku a v pohode.
@martul to si nemyslím len ma zaujíma ci niekto nemá skúsenosť 😃 lebo zmysel to dava len sa bojím praxe
Tak si mohla skúsiť kúpiť panadol 125
@domka222 písala som ze v našom meste ho nemajú áno v jednej lekarni, ani suspenziu ani 125 mg tabletky
Kúp Paralen 250 a daj polovičku ak je to nutné
Takto, zalezi od toho kolko ma dieta kg, pretoze 12kg dieta ma dostat 1tbl 125mg a 13kg dieta ma dostat 1,5tbl 125mg. Takze ak ma aspon tych 12,5 kg, ja by som stvrtila tu 500mg tabletu, ked nemas inu moznost. Sice tiez ma ucili, ze je to nepresne, to je jasne, ale ak by si aj dala kusok viac pri nepresnom deleni, nebol by to problem. Horsie by bolo ked dostane menej a tym padom nemusi liek na horucku zabrat, ale vzdy mozes pridat aj fyzikalne chladenie… takze za mna ano, rozstvrt 500mg
Písala si len o paralene, nie panadole
@anavixy no on ma 11kg je také tintítko, hádam mu neuškodím lebo 6 hodín pri horúčkach čakať na ďalšiu dávku nurofenu ne nemožné 🙈 a áno chladím aj fyzikalne
Jejda 🙂 verim, ze nie… tak drzim palce, nech sa to rychlo zlepsi 🍀
11 kg dieta moze dostat 165 mg ako jednotlivu davku, cize ta stvrtka z 500 je ok
/Dr./
a nurofen hlavne daj správnu dávku, na nurofene je nízke dávka(pretože je vyrátaná na 4 podania po 6 hodinách). Ale správne na má dať polovica váhy dieťaťa. ČIže ak má dieťa 11kg, tak mu daj na jednu dávku 5,5ml sirupu.
Ahoj, paralen je aj panadol a ten som v poho kupila cez eshop etabletka pred par dnami. Detto nurofen.
Objednať z Čiech online
Zvolila by som cipky. Tym lamanim 500 mg tablety na 1/4 nemas istotu, kolko ucinnej latky podas dietatu. Tolko teoria, ktoru ma ucili.