Paralen a Nurofen pre deti

alex5896
21. nov 2022

Ahojte prosim vas prve vysoke teploty po akom case a ako striedat tieto lieky paralen nezaberie na 6 hodin. Dakujem. Mame len daky blby virus vraj len najskor suchy kasel potom mokry kasel a az teraz teploty vysoke 🙄prosim o podobnu situaciu a rady a hlavne ako sa uzivaju lieky

chvostik1
21. nov 2022

Ahoj. Striedanie paralenu s nurofenom nam odporucali pri vysokych teplotách (ak zacne stupat teplota skoro, je možné striedať P s N po 4 hodinách).

Nepises kolko ma syncek rokov. Moja mala cca 3-4. Davkovoli sme podla rady pediatricky pretoze udajne parametre uvedene na škatuľkách celkom nesedia (ze je to na danu váhu málo co je na škatuľke uvedené). Uz si ale bohužiaľ nespomeniem kolko ml na kolko kg nam dr odporucala pri sirupoch. Ked sa dalo, pouzivali aj cipky. Dr nam vravela, ze zaberaju lepsie.

alex5896
autor
21. nov 2022

@chvostik1 ahoj jedna sa o cipky mame rok a pol takze o jednej dam paralen a o o piatej nurofen a o deviatej zasa paralen ano?

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chvostik1
21. nov 2022

Ano. Ak by sa stalo, ze vam zacne teplota zas stupat ovela skôr než prejde tych 6h.

Moja ked takto horuckovala, tak jej teplotu o dva stupne stiahlo a za dve tri hodky to uz zas zacalo strielat.

Ked to bolo uz fakt, že vysoke aj liekmi na zrážanie a do 4 h bolo este daleho, robili sme zabaly.

Pri cipkoch sa riaď pokynmi na na obale.

halci
21. nov 2022

@zara1357 Kde sa Vam podarilo kupit panadol sirup? Vsade je nedostupny.

chvostik1
21. nov 2022

@zara1357 och to ma mrzi, ze sa s takými horúčkami pasujete uz takmer tyzden :( crp hodnoty ste mali v poriadku? Prajem skoré uzdravenie

helena1982
21. nov 2022

@halci to ani nehovor, my mame doma este jeden nacaty, tak aspon nejaka zasoba. som nevedela, ze ma vypadok.

chvostik1
21. nov 2022

@halci nemoze byt, ze ma výpadok len nejaka lekáreň? Ja som cez týždeň normálne kúpila

halci
21. nov 2022

@chvostik1 no v BA panadol sirup nekupis. Ja som zhanala a nezohnala som nikde :(

basska_b
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
21. nov 2022

@alex5896 Mozes tak podat, ako si napisala, ale v noci trochu natiahni interval (nie kazde 4 hod, ale kazdych 6). Tam ide o to, ze nemozu byt za den - 24 hod - viac ako 3 davky Nurofenu a 4 Panadolu. Kvoli tomu, ze take male oblicky a pecen to nevladzu spracovat. Mozu zlyhat.... ono ta horucka neni zla sama o sebe. Telo bojuje

chvostik1
21. nov 2022

@halci Aj paralen ma detsky sirup. To mas ako alternativu k panadolu lebo oba obsahuju paracetamol.

Nurofen ma zas zlozku ibuprofen a tu ma aj Ibalgin baby/junior.

halci
21. nov 2022

@chvostik1 ani paralen nie je dostat. iba nurofen sirup.

halci
21. nov 2022

@chvostik1 odkial si, kde ho este dostat?

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chvostik1
21. nov 2022

@halci kupili sme v benu lekárni. Skúšala si aj cez internetové lekárne?

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luc308
21. nov 2022

@halci ja som dnes kupila..v lekarni na amku..a nebol posledny.

halci
21. nov 2022

@luc308 ok skusim tam. dakujem moc.