Baby ako podavat 10-rocnej 26 kg a viac paralen 500? Volala som na pohotovost aby som sa poradila ale nesedi mi to s letacikom tak sa chcem este tu poradit...cely den teplota 39,zabal ,vana,octove ponozky nepomahaju....dakujem
Na 26 kg je denná dávka 2000mg - tú rozdeľíš
1x môžeš dať celú a potom 1/2
@cristy ved to citam aj v letaciku pribalovom ze 4 za den ,na pohotovosti ze dve za den ,tu ze 1,5 tak ja som z toho jelen ,nechcem ju predavkovat ale polka jej pomohla tak na hodinu ....rano som dala polku ,o pol 2 polku a potom o pol 7 celu lebo tie polky zabrali na hodinu ,len neviem co dalej v noci ak sa horucka vrati mala cez 39 a obklady a vana nezaberala
@sarita510 mne sr.pisala papierik ked sme mali chripku...Panadol vaha x10mg (min)-15mg (max)...cize mne vychadza od 260mg do 390mg na jednu davku...cize len polku tablety, pripadne 3/4. cela je urcite vela.
To nie je od veku, ale skor od vahy.
Moj 9r. ma 28kg, tomu som davala polku a starsi 11r. ma 36kg uz dostaval cely 500mg.
Mozes striedat s Nurofenom sirupom ak mas. Ten silnejsi 40mg/ml je pri takej vahe 5ml.
kludne daj naraz celu tbl 500 paralen, inac jej tu teplotu nezrazis a o 4 hodiny nurofen
@sarita510 nastuduj si nieco o zrazani teploty, aj preventivne, ja som mala normalne manual v lekarnicke :D . Bud striedas paracetamol s ibuprofenom (to sa pri dlhotrvajucej teplote mne najviac osvedcilo), alebo davas len jedno. V oboch pirpadoch je davkovanie samostanten, cize sledujes dennu davku ibu a dennu davku paracetamolu.
U detí s telesnou hmotnosťou 26-40 kg je maximálna celková denná dávka 4 tablety (2 g paracetamolu). 2000mg = 2gramy = 4x 500mg paracetamolu. Ked ratas ze ma ten spodny limit, je proste dorbna, tak by som isla na tie 3 x 500mg.
Ked to striedas s ibuprofenom tak striedas po 4 hodinach... a pekne to vyjde na tie 8 hodinovky (robi sa to vtedy ked ti rychlejsie stupa horucka a neucinkuje jeden liek, netreba sa ale plasit hned, vecer byva z mojich skusenosti teplota najvyssia neviem rpeco... a potom to ide...) . A zvycajne nam klesla po par davkach liekov a nejedlo to dieta tie tbl napr. dva dni atd. Ked nevystupi teplota, nedas nic. Hlavne pitny rezim straz aby riadne pila.
Ak sa bojis a nie si si ista, tak si zavolaj rano k lekarke detskej nech ti to odobri, ze je to tak ok. Chapem, ze z informacii si rozhodena, nechces zle. A halvne docitas sa tu xy inych veci.