Pekný deň, syna už dlhšie trápi parafimoza a teda Zuzena a zrastená predkožka.. boli sme aj u lekára ten nám poradil ešte kľudne že môžeme počkať s tým.. už prešiel rok skúšali sme hocičo a nepomohlo, niekto radi čakať no ja neviem čo mám robiť.. radite ísť teda urologovi nech mu predložku stiahne?
Urcite riesit s urologom a poradit sa co s tym dalej. Lebo to uz je taky vek, ze je vhodne to riesit. Do 3 rokov je ten limit vraj na cakanie s niecim invazivnejsim
@maria123a ..tak to je len fimoza…v tom pripade , ak nema problem, opuch, bolest pri cikani, tak len stahovat predkozku kazdy den pri cikani, a vecer stiahnut a umyt cistou vodou. Vekom sa to upravi. Chirurgicky sa to teraz riesi len v akutnych pripadoch. Kazdemu chlapcovi sa predkozka uvooni inokedy, rastom, dospievanim. Starsiemu synovi sa az v puberte.
Ja mam tiez info od urologa ze cakat do 3 rokov kym sa to upravi samo.Mam vsak pocit ze u Vas to uz prirodzene samo nepojde.Ja som strasne stastna ze sme tieto predkozkove zalezitosti pomalililinkym treningom od narodenia do 2 rokov vyriesili a mam konecne pokoj.
@maria123a …a nie fimoza? …lebo parafimoza je urgentny stav, ktory sa okamzite riesi.