Paradoxné dýchanie

rybka65
20. feb 2023

Zdravi, chcela by som sa opýtať či ma niekto skúsenosti s paradoxnym dýchaním u bábätiek? Môj chlapček dycha branicou a spolu s ňou sa mu pohybuje aj hrudnicek. Mali ste niečo podobne? Lekárka tvrdí že by to mali vekom ustúpiť.

tani777
20. feb 2023

Moja mladsia mala paradoxne dychanie,takisto take akoby rozliate brusko do stran..to som videla hned,ked mala mozno tyzden..ked mala asi mesiac-dva som si vsimla,ze ma diastazu brusnych svalov..takze u nej to suviselo s tymto..tvoj maly ma brusko v poriadku?

rybka65
autor
22. feb 2023

@tani777 na práveže neviem aké ma byt bruško, prišlo mi normálne a boli sme aj u fyzioterapeuta a nik nám nič nepovedal, žeby to bolo cudne. A upravilo sa to časom to dýchanie samo alebo ste museli nejako posilňovať?

tani777
22. feb 2023

@rybka65 tak ked ste boli aj u fyzio a nic nenasli tak je brusko asi ok 🤷‍♀️ tak nasa uz ma skoro 2.5 uz dycha normalne ale cvicili sme kvoli diastaze

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzuliennka1
22. feb 2023

@rybka65 no ak nema diastazu - tak nemusis robit nic, asi sa to casom upravi.
Take akoby rozliate brusko totiz zvykne byt diastaza brusnych svalov, ale to by si mal odbornik vsimnut a odporucit cvicenie. Ak ti nepovedali nic, tak nic

rybka65
autor
22. feb 2023

@zuzuliennka1 nám by mal zajtra paradoxne dýchanie potvrdiť pľúcny lekár, zatiaľ nam nik nič nepovedal, iba že sa to upraví. No som z toho dosť nervózna keď to vidím. Nie je to síce stále, ale iba ak zaspava a prebúdza sa dycha ako keby do bruska a sťahuje aj hrudnicek

zuzuliennka1
22. feb 2023

@rybka65 drzim moc palce, nech to teda nie je nic vazne. Daj potom vediet

rybka65
autor
22. feb 2023

@zuzuliennka1 ďakujem, dám vedieť. A ty máš skúsenosti s takýmto dýchaním u bábätiek?

zuzuliennka1
22. feb 2023

@rybka65 praveze vobec, tu prvykrat citam ze paradoxne dychanie.
zaujalo ma, ze si pisala ze “rozliate brusko”, syn take mal, ale on teda mal diastazu, musela som s nim kvoli tomu cvicit, mal myslim 2 alebo 3 mesiace len.

rybka65
autor
22. feb 2023

@zuzuliennka1 ja som z tohto hotová, nám všetci všade hovoria, že je všetko ok. Dokonca sme boli na pozorovaní v nemocnici, ale synček stále takto dycha. Prichádza ako keby vo fázach a v tej jednej nevie ten dych nejako zvládnuť. Mám každú Nov obrovský strach čo i len zaspať. Dúfala slm že niekto sa s tým stretol aspoň tu

rybka65
autor
23. feb 2023

@zuzuliennka1 tak nám dnes doktor povedal, že he všetko ok, že take dýchanie býva u zhruba tretiny bábätiek. Je to moje prvé bábätko ja to neviem posudit