Baby pomoc. Mala 3 tyzdne na striedacku teploty 2-3dni vysoke teploty dam homeo a zaberie. Takto 3ti tyzden na striedacku so skolkou. V noci dnes hystericke place nechapala som co sa deje. Rano stazovanie sa na bolest uska. Isli sme k dr ten nas poslal na orl a ma v usku hnis, a usko ma zapalene. Mame dvoje atb plus nejake kvapky. Mala som sa rozhodnut ci prepichnut alebo pockat. Zvolila som pockat. Teploty neboli a teraz uz 38. Neviem co robit ci nedat prepichnut a necakat tyzden alebo pockat ci atb zaberu.. Bojim sa aby som jej neublizila😢
@nikol1288 Mojej dcére to robili keď mala 5 rokov, ale keby som vedela, že jej to uľaví len na týždeň, tak s tým nesúhlasím, bol to masaker a doteraz má strach z ORL (teraz má 9r.). Jej to prepichli a odsávali. Ale ona nemala zápal, ani bolesti, ale nepočula a dôvodom bola extrémne zväčšená nosná mandľa. Keď jej potom vyberali mandľu, urobili jej aj nejaký malý zákrok na uškách a odvtedy má pokoj.
@nikol1288 mne pichali ako dietatu a vobec ma to nebolelo. Respektive, bola som tak ubolena, ze som necitila rozdiel. Ale asi to byva bolestive, drzali ma 2 sestricky, asi preventivne, lebo som bola kludna. Mala som 10, nemam z toho ziadnu traumu.
My to isté zajtra ideme po mesiaci na kontrolu,, jaa som to nechala na ATB ci zaberu nie hneď pre pichnúť
@nikol1288 mne to robili pred rokom a nie je to bolestive, len neprijemne. Dostala som lokalne anestetikum, takze samotny prepich bol nic, len potom mi odsavali nahromadenu tekutinu a to bolo neprijemme. Nie bolestive, len sa mi strasne hlava zatocila. Ale pomohlo, zbytocne ma tri tyzdne trapili konzervativnou liecbou.
@nikol1288 áno, je to bolestivý zákrok, keďže bubienok je veľmi citlivý. Určite jej daj aj niečo proti bolesti, Pamadol, Nurofen. ATB obvykle zaberu tak po 2-3davkach.
Je možné, ze bubienok praskne aj sam a hnis jej začne vytekat von. V tom prípade nech leží co najviac na tej strane (aby to tieklo aj graviraciou) a nesmie jej tam ísť potom voda.
@nikol1288 mala som opakovane robenu paracentezu v obidvoch usiach, aj stipulky mam a v zivote by som svoje dieta netrapila a neodkladala paracentezu, ak je indikovana ORL lekarom. Zapal str.ucha je hrozna bolest, za mna - radsej rodit a paracentezou nastava ulava. Davaju tam lokalne anestetikum, prepich trva sekundu a odsatie par sekund.
Bohužiaľ ti nik nevysvetlil o čo ide...pri zápale sa za bubienkom tvorí hnis.twn bubienok vyklenuje.je tam tlak a extrémna bolesť z toho..po umrtveni bubienka sa prepichne tenuckym inštrumentov a hnis vytečie a bolesť sa okamžite zníži...bubienok si vie prasknúť aj sám a hnus vyteká.len v tomto prípade dá to hojí jaxvickou a nie minibodka.ktora ostáva po prepuchovani.cim viac takých jazviciek na bubienku tým horší sluch na danom uchu...
Prosim teba aj všetkých neliecte deti homeopatikami a už vôbec nie pri tak vážnych veciach ako je infekt v hlave.mozgove obaly sú príliš blízko a hrozia vážne komplikácie pri nesprávnej a neskorej liečbe.
PS bola som ORL sestra
Ešte doplním...zrejme bude dieťa v noci plakať kvôli bolesti.davajte nurofen sirup a choďte na ORL pohotovosť tu patacentezu urobiť.je to chvíľka a dieťaťu sa uľaví
@melani19 pred paracentezou sa vždy bubienok lokálne umrtvi kvapkami. Je to cítiť, ale dá sa to vydržať. Potom sa odsáva a ten zvuk je nepríjemný, keďže to hučí rovno pri tom citlivom mieste. Môže sa potom človeku krútiť hlava,pískat v uchu, mali sme takých pacientov. Zákrok sa vykonáva v ľahu aj z toho dôvodu
@nikol1288 napíšem svoju skúsenosť, dcérka bude mať o pár týždňov tri roky a presne pred týždňom vysoké horúčky a bolesti uška že v noci nemohla spinkať. Tak sme išli k detskému lekárovi a ten nás poslal na ORL. Pani doktorka jej skontrolovala uška ľavé bolo relatívne v poriadku len to pravé bubienok vyklenutý, prekrvený. Mne lekárka nedala na výber, len povedala že jej urobí myringotomiu. Len som si dcérku privinula k sebe tak tenkou ako by ihlou vošla do uška a vytiahla mala začala plakať rýchlo zobrala odsávačku videla som koľko hnisu jej odsala. Pohladkal som ju hovorím neplač už bude dobre, pani doktorka vytiahla lízanku, poďakovala prikázala mi otvoriť a išla k sestričke a ukladali spolu magnetky na chladničku. Pani doktorka prikázala dávať Augmentin, každých dvanásť hodín, kvapkať pamycon 5x denne a nurofen od bolesti. Robili jej to v utorok z uška jej vytekalo do piatku. Bola to skutočne výborná vec, okamžite sa malej uľavilo a konečne spinkala celú noc. Včera sme boli po týždni na kontrolu. Uška v poriadku, vysadila všetko, bubienok zrastie do troch týždňov a ďalšia kontrola o mesiac. Ale že by to dcérka včera nejako prežívala tak nie, ešte sa spýtala či dostane zase lízanku. Niekedy mamičky stresuju a prežívajú viacej ako naše detičky.
@silvia33_33 dostala aj nieco do ucha aby to necitila? Jasne ved sa o nich bojime 🙂 :D len monentslne mne to idu robit :D a co nepoznam aa bojim. Pritom som ai uz presla horsimi vecani
@melani19 Dcérke nič do uška nedali,ale zvládla to výborné. Bola to len chvíľa pichla, rýchlo odsala a vytiahla lízanku a to dcére stačilo🙂
@silvia33_33 tak to klobuk dole 🙂 ze nic nedali
@jaskolka a inak kolko to asi trva ?🙂
@silvia33_33
@sissy27 uz som po, len teda zalahlo mi teraz v pravo… aj som povedala hned doktorke ze citim , ze teraz zase tam a ona ze to nic to sa stava .. tak neviem.
Ze po pr hodinach nebude tak uvidime..
hadam nemusim o tyzden s druhym uchom ist lebo ma slahne ;D ale inak trocha bolelo ale nic strasne a ked odsavala tak pohode
@silvia33_33 dobrý deň prosím vás tie kvapky ste dávali do ucha po prepichnuti?
@nikol1288 a aby som upresnila mala ma 3roky