Mam dceru,ktora mala 2krat zapal pankreasu. mam problem ju prinutit,resp.naviest na to aby normalne zjedla to co jej uvarim,resp.to co by mala jest. Ma 9rokov kedze potrebuje pre rast urcitu vyzivu,co si myslim ze nema. nechce jest maso,ryby,syry ,vajcia,vacsinu zeleniny. som zufala ako ju mam k tomu priviest aby pochopila ze to potrebuje jest,aby to co jej spravim ochutnala,aby jej to chutilo. Poradte mi ,prosim ako na nu?
Ja by som vyskúšala pivné kvasnice, napríklad pangamin, podporujú chuť do jedla a navyše upravujú trávenie. Ak je ochotná piť čaje, môžete tiež podávať čaje, ktoré podporujú funkciu pankreasu. My máme v ponuke napríklad čaj Pankreas a čaj Nadúvanie, kombinuje sa s tinktúrami Plamienka a Kondurango (mimochodom tiež podporuje chuť do jedla). Tiež by som odporučila vysadiť kravské mlieko - zasýti, pričom zaťažuje trávenie a neobsahuje živiny, ktoré potrebuje vaša dcéra. Tu nájdete tabuľku vhodných a nevhodných potravín: http://www.mamazem.sk/mamazem/0/0/2/26
Ak nechce jesť surovú zeleninu, bola by ochotná vypiť šťavy zo zeleniny? Tam je obsah živín koncentrovanejší. Prípadne môžete využiť koloidné roztoky minerálov, napríklad Fytomineral, na doplnenie potrebných minerálov, prípadne zaradiť zelené potraviny ako je Chlorella alebo Spirulina.