Ako dlho mozem striedat kazde 4 hod panadol a nurofen? Nemozem tym nejak ublizit dietatu?
No dufam ze tento interval kazde 4 hod bude trvat co najkratsie a bude sa predlzivat
Ano, tak by to malo spravne byt a to je aj znak zlepsovania stavu. Drzim palce 🍀
Hlavne si prepočítaj panadol podľa váhy na 3 podania denne, na krabičke je prepočet na 4 podania denne a teda je množstvo v ml nižšie. Čiže navýšiš dávku jedného podania. Ak striedaš s nurofenom, tak to vychádza na 3 dávky denne.
Nurofen davkuješ ako polovicu vahy dieťaťa. Ak ma 14 kg, tak dávaš 7ml.
@katie253 davam cipky, sirup mi nechce zjest. Panadol davam 250mg cipok (sice je az od 15 kg a syn ma nieco cez 14kg, ale sestricka povedala ze mozem mu ho davat) a nurofen 125mg (pri tomto mu ale teplota zacne stupat skor, kedze tych 125mg je teochu menej ako by mal dostat,ked mu chcem dat maximalnu moznu davku)
Ako veľkú teplotu zrazas?
@luccija tak toto je naozaj otazka v tom spravnom momente. Lebo zistila som, ze ani neviem. Na bezdotykovom mi to ukazovalo 39.5, tak som mu hned isla dat cipok, aj ked este neboli 4.hodiny a predtym som mu odmerala v ritke a ten mi ukazal 38,8, cize ma 38,3?? Vyzeral fakt akoby mal 39. Ja uz fakt neviem aky teplomer si mam zadovazit, aby som sa nam mohla spolahnut. Pod pazuchou si neodmera, tak vzdy meriam orientacnr na cele ale dnes je to katastrofa.
Vobec neviem, co mam robit, ci mu dat okrem cipku aj zabal, alebo ci netreba, ked neviem na ktory teplomer sa mam spolahnut.
bezdotykovy je k nicomu, to ukazeju sirinu marinu.
Na teplotu v ritke je spolah. Zakial je maly, a zakym si jako tako da odmerat v ritke.
Neskor, ked bude vacsie, a bude si dat vysvetlit, tak naj je v stach pod jazykom (vtedy treba odratat 0,4stupna)
@elanor podarilo sa mi odmerat mu sklenenym pod pazuchou v spanku. Hodinu po cipku ma 39.
Merat v konecniku ideal, alebo potom pazucha (mozes aj digitalnym, ale musis ho tm nechat normalne 5-7min ako aj skleneny, nevyberat hned po zapipani). Hodina po capiku moze byt este skoro aby liek ucinkoval, ale teplota by mala mat aspon tendenciu klesat. Dieta hlavne neprikryvat nebabusir (len kym ma studene koncatiny, triasku atd, potom uz nie) a meraj vzdy na jednom mieste, teploty na roznych miestach neporovnavaj.
Bezdotykovy ani nepouzivat, to ti staci aj ruka, vyskusaj aky je ked ma horucku a aky ked klesne. Klesnut inak staci pod 38,5, nemusi viacej.
Ano sama som striedala uz po 4 hod panadol a nurofen, dokonca som davala aj zabaly vyzmykanu plienku ale nie v studenej vode ale menej teplej a zabalit do deky 3 krat opakovala to mu znizovalo horucky. Treba podavat aj vela tekutin. Ustne podany nurofen vraj akor zaberie ako capik.
@anavixy dakujem. Taketo teploty som u neho este nezazila, som z toho hotova.
Ja som sa pýtala iba preto, že niekedy ženy zrazaju nízku teplotu a úplne zbytocne.Ale toto ma dosť vysokú.Tak snáď už bude dnes lepšie.Ja som robila pár x zábal a pomohol.
@anavixy jemu sa ta teplota drzi medzi 38,5 a 39 aj dve hodiny po podani lieku. Ani na zabaly nereaguje. A potom zrazu klesne na dve hodiny a potom odznova
Ak dodrzivas davkovanie tak nie, ale po 3 dnoch musi dieta vidiet lekar, ten ti povie co dalej.