Pamycon kvapky - hnačka a bolesť bruška u malého synčeka

2. okt 2020

Ahojte maminy,

prosím Vás je možné, že môjho malého môže bolieť bruško a hnačkovať z kvapiek Pamycon?

Momentálne ich už neužívame, zmenu správania a bolesť bruška som si všimla, keď som ich začala malému dávať.
A od včera vždy po zjedení mliečka (nekojím) mal riedku stolicu, ešte aj dnes ráno a naobed, a teraz pri poslednom jedení už nie. Teplotu nemal, ani žiadne iné problémy.

Ďakujem, za odpovede 🙂

vikusjk
2. okt 2020

Ja len pre istotu, Pamycon nie je do ocka ci nosteka? Ak sa dobre pamatam, nie je na vnutorne uzivanie

autor
2. okt 2020

@vikusjk áno do nosa, a myslím, že sú aj do očiek, ale spúšťajú hlieny, ktoré malý prehltal a napadlo ma, žeby to mohlo byt z toho

drozdajkahra
2. okt 2020

Pripájam sa, malemu som dávala do nosa a mal hnačku cele to obdobie kým bral a to som dávala aj probiotika, nechápem prečo a ci z toho práve keď je to lokálne antibiotikum

autor
2. okt 2020

@drozdajkahra no nerozumiem ani ja, a bol aj taky nekľudný počas užívania?

drozdajkahra
2. okt 2020

Nekludny bol lebo ťažko sa mu dýchalo a do toho hnačka...

terezka1947
2. okt 2020

Pamycon je iba lokalne atb cize dost "slabe".
Skor to bude ina pricina...teda,nie som.zdravotnik,no.nikdy sme nemali tieto priznaky pri detoch.

kika831
2. okt 2020

Ved pamycon je do nosa. Ako by ho mohlo boliet brucho z neho a este aby aj hnackoval? Urcite ne
Jedine co ma napada je ze dieta je velmi zahlienene a hlieny sa mu dostavaju do travenia. Ale aby z toho mal hnacky- to sa mi nezda.

vikusjk
2. okt 2020

ja som sa len pre istotu opytala, reku nie ze ich berie normalne 🙈 ale ked je taky zahlieneny, tak moze byt, ze jeho telicko sa zbavuje hlienov tak, ze ma hnacky. Nepokojny bude preto, lebo je chory, si myslim, to je take normalne, ani ty nie si uplne okej, ak si chora. Skus mu tie hlieny odsavat castejsie, aby mu nestekali. Nam dr odporucila aj aby som jej matrac podlozila trosku, nech nespi uplne na rovnom, ked bola zahlienena a taktiez bravala fenistil kvapky, aby sa jej tie hlieny tak netvorili ale nemam pocit, ze by ten fenistil zaberal. Prirodna pomoc pri hlienoch je zvlhcovat vzduch, ak mate inhalator tak inhalovat, alebo aspon rozpustat pri nom tie aerosoli nejakej Vincentky, aby to vdychoval, prip. mozes dat do miestnosti vyluhovat a odparovat bylinky, ale to vsetko asi vies. A na brusko nejaku BioGaiu alebo ine probiotika.

terezka1947
2. okt 2020

@vikusjk fenistil nic s hlienmi nema,to je antihistaminikum. Cize skor na odpuchnutie sliznice bol potrebny,no a niekedy aj utlmuje dieta.
Sople su pre dospelych hrozne,kde este pre tie deti.
Inak...suhlasim s tym,co.pises

vikusjk
2. okt 2020

@terezka1947 a antihistaminikum neucinkuje aj na znizenie tvorby soplov?

seahorse27
2. okt 2020

@vikusjk antihistaminikum je len na odpuchnutie sliznic, znizenie opuchov aj inde na tele, proti svrbeniu...na tvorbu soplov nema vplyv

vikusjk
2. okt 2020

@seahorse27 @terezka1947
Mno baby neviem, z pribaloveho letaku:
‌1. Čo je Fenistil a na čo sa používa
Fenistil obsahuje liečivo dimetindén maleát. Patrí do skupiny liekov zvaných antihistaminiká, ktoré sa používajú na liečbu príznakoch alergie, ako sú kožná vyrážka, svrbenie, senná nádcha alebo ostatné alergické formy nádchy.

Fenistil zabraňuje účinku histamínu, čo je jedna z látok uvoľňujúcich sa počas alergických reakcií. Fenistil zmierňuje svrbenie a dráždenie spôsobené kožnou vyrážkou, zmierňuje opuchy a príznaky alergickej nádchy, ako je výtok z nosa (sopeľ), kýchanie, svrbenie v nose a svrbenie a slzenie očí.

autor
2. okt 2020

@kika831 volala som na pohotovosť a môže to byť z tých hlienov, keďže ich prehltal, mal ich strašne moc, ja som mu odsavala každú pol hodinku, a aj tak ich poprehltal🙂 Telo sa mu tak potrebovalo očistiť, a preto kakal viackrat za deň, už je to OK ;)

autor
2. okt 2020

@vikusjk odsavala som mu ich každú pol hodinu, aj tak mu stekali, a podložený matrac mame od narodenia, malý má reflux, čiže hlavičku ma vždy vyššie ako telíčko🙂 Inhalátor mame, aj inhalujeme.. 🙂 Probiotika nám doktorka moc neodporúčala, keďže malý má Hipp combiotic, a tam probiotika už sú. 🙂 Ale ďakujem za rady, si zlatá

kika831
2. okt 2020

Tesim sa, ze je malemu fajn. Inak pri takomto silnom zahlieneni odporucam co najskor nasadit aspon sinupret.