Pád z ničoho nič na zem. Stalo sa vám to už?

kepassa
14. jan 2010

moja mala 20 mesacna dcerka bola vcera vyspata, teda nebola unavena nebol dovod k padu, no napriek tomu spadla 2x co by bolo normalne deti zvyknu padat, prvykrat som ju len zodvihla spadla na kolienka z nicoho nic a za mozno pol hodinku - hodinku spadla opat ale to bolo uz take, ze normalne stala a z nicoho nic s nou ruplo na zem ako s vrecom zemiakov ale nie na kolienka ale spadla cela na zem celom na zem a kedze si udrela cielko zacala plakat samozrejme, nedalo nam to pokoja kedze mi to vobec nepripadalo normalne aby dieta takto spadlo bez dovodu, nechodila pritom neskakala nic, normalne stala pokojna a spadla, tak som dnes vyhladala detsku lekarku, ktora nam dala vymenny listok na detsku neurologiu, no napriek tomu ze tam ideme hned zajtra sa chcem opytat ci sa tu niekto najde kto mal takyto problem 😢 navyse mi mala zacala divne pozerat do boku s ocami nie stale niekedy...viem, ze viac mi povie len neurolog ale napriek tomu ma zaujima ci je tu niekto kto mal takyto problem...dakujem

susik77
14. jan 2010

kepassa: ja som si myslela ze mala mi tiez padla bez priciny ale asi to bolo z unavy-ked vonku behala. u vas mi to tiez pripada neurol. problem. super, ze idete tak rychle k dr., neboj, oni na to rychle pridu. a mozno jej tiez nic nie je 😉

mamutka
14. jan 2010

kepassa, drzim palce, aby to nic nebolo. nas sice toto neurobil, ale mal par krat take divne zasklby ruckou aj hlavkou doboku. proste to uz na pohlad nebolo normalne. tiez nas Dr.poslala hned na neurologiu na Kramare, urobili mu EEG a vraj je vsetko v poriadku, od vtedy to nemal, dufam, ze sa to nevrati a vsetko ostane v poriadku. tak sa neboj, tieto male deticky vedia prekvapit, clovek nevie a naozaj to moze byt z banalneho dovodu, verim ze je to tak aj u vas.
nech to vysetrenie dobre dopadne!

virginia
14. jan 2010

Super, ze si to nezanedbala. Ja mam skusenost u kamoskinej dcery, ale nechcem Ta strasit. Chodte na vysetrenie a bud dosledna pri vsetkych vysetreniach. Drzim palce, aby to nic nebolo!
😉

knobloska
14. jan 2010

Kepassa nemá za sebou očkování na spalničky a spol?

kepassa
autor
14. jan 2010

dakujem za podporu, nie nema ziadne ockovanie za sebou, naposledy bola na 15 mesiacov zaockovana, presne dnes ma 20 mesiacov, skutocne si zdravo neviem vysvetlit ten pad, zajtra ju snad vysetria ideme hned zrana...virginia co sa stalo kamaratkinej dcerke?????

atrami
14. jan 2010

kepassa,
tiež odporúčam neur. vyš. Hlavne sa nedaj odbiť a trvaj na tom.
Držím palčeky.

mata2
15. jan 2010

kepassa,
ako ste dopadli na neurologii? 😕

kepassa
autor
15. jan 2010

mati, tak vsetko som porozpravala vypytovala sa na vsetko mozne nielen na porod ale aj na to ci sme s manzelom zdravi, ci su rodicia zdravi, atd...robila jej bezne vysetrenie, reflexy, pozerala ako chodi, v pondelok mame ist na eeg a vraj ak nic neukaze a nebude sa jej to opakovat tak sa tomu nebudeme venovat.... 😒 v pondelok vsak budem trvat nech nas posle na ct-cko
chcem sa opytat ak by nam nechcela vypisat listok na ct-cko je mozne aby sme isli do nemocnice s malou na vlastnu ziadost? a zaplatili ho teda...mate s tym niekto skusenost?

weblucy
15. jan 2010

Kepassa, urcite trvaj na tom, nech ju poriadne vysetria, ak ti nedaju listok na CT, tak to ziadaj od detskej lekarky, nech ti ho vypise ona alebo nech zavola na neurologiu.
Taky pad z niciho nic urcite nie je v poriadku, ak sa jej nezatocila hlava, ked sa krutila alebo sa nepotkla, ci nerobila nieco, kedy by mohla spadnut. Verim, ze to nebude nic vazne, snad sa len prudko otocila alebo nieco podobne. Na neurologii ti nepovedali z coho to mohlo byt?

denduska
15. jan 2010

kepassa maj rozum na CT s takym malym dietatom...to nie je len tak, to je vlastne rentgenove ziarenie ale tzv.makke, viac jej tym uskodis nez pomozes. Ak uz trvas na zobrazovacej metode a vies si ju vybavit, tak si vybav magneticku rezonanciu. Okrem toho na obidve vysetrenia ju budu musiet uspavat. Mne raz tiez v jeden den mala padala, resp.nepadala, nevedela sa postavit zo zeme...nechapala som co to je a strasne som sa zlakla. Ale odvtedy to uz nikdy neurobila a bolo to uz dost davno.
Ale najprv radsej vyhladaj ineho neurologa, hoci troch, ak sa ti to nezda, ale ak bude vysetrenie stale negativne, uvidis ze kazdy sa ti bude snazit to CT vyhovorit, my sme mali otras mozgu a ani obycajne rtg hlavy nam neurobili. A neboj sa nic, sleduj ju, ak to bolo to dvakrat za polhodinu a bolo by to nedajboze nieco zle, uz sa to nestrati, len zvyrazni. A naozaj, radsej MR ako CT, urcite.

kepassa
autor
15. jan 2010

denduska, ja som si za posledne 2 dni odkedy sa to stalo precitala snad vsetko mozne aj o ct- vysetreni aj o magnetickej, chapem, ze je to nie je ziadna sranda a ty ako matka najma ak ste si niecim podobnym presli, chapes, ze mi to nemoze byt jedno...alebo teda aby som sa lepsie vyjadrila, aby som to teraz nechala bokom kym sa to nezacne opakovat, pretoze sa to nedaj Boze bude opakovat o take dva mesiace, prejdeme si tym ct-ckom pripadne magnetickou a potom si budem vycitat, ze som mala na tom trvat skor, mala doteraz nebrala ani raz antibiotika, normalne chodi, bezka, je hrava a cula a ked nam tak padla tak skutocne stala pokojne bez pohybu, bez tocenia....a zrazu bum, pred mojimi ocami aj ocami mojho manzela aj mojich rodicov u ktorych sme boli a vsetkych nas to vylakalo pretoze nam to nepripadalo byt normalne
weblucy - je mozne aby nam vypisal listok aj obvodny detsky lekar?????? pretoze som sa docitala na nete, ze na magneticku rez. a ct posiela neurolog, chirurg a internista a podobne ale o detskom nebola ani rec, teda o obvodnom tak som si myslela, ze moze len odborny

weblucy
15. jan 2010

Ale ak ta neposle neurolog, tak nech to s nim dohodne obvodna, nech zdvihne telefon.
Denduska pise, ze aj jej mala padala jeden den, clovek fakt nemoze vediet, co sa dietatu v hlavicke odohrava, mozno videla predtym niekoho ako spadol a zrazu si na to spomenula a urobila to tiez. Deti obcas robia veci, ktore my nechapeme, ale iba ony vedia, preco to urobili.
Doktori snad vedia, na ake vysetrenie vas maju poslat, skus im doverovat, mozno to naozaj nebolo fyziologickehoho povodu. No my matky sa bojime o svoje dieta, ak by si mala byt v obavach, tak trvaj na svojom, to musia dr. pochopit.

denduska
15. jan 2010

kepassa, ved vravim ak je to mozne a budes trvat na vysetreni, tak skus to MR. Asi to bude drahsie predpokladam a trva to dlhsie. Dobry neurolog ti povie ktore je vhodnejsie, ale kedze nevieme o co sa jedna, mas to pol na pol co sa tyka vypovednej hodnoty vysetrenia.
myslim ze ziadanku na CT/MR vypisuje odborny lekar, pokial viem a nic sa nezmenilo v poslednej dobe. Drzte sa, verim ze to nic nie je, naozaj su deti cudne tvory.
Este ma napadlo, ked kuka do strany a pada, moze to byt nieco aj s vnut.uchom ale myslim ze by to neurologicka neprehliadla.
Ale urcite vyckaj co bude na EEG a potom sa zariad. Drzim palce.

kepassa
autor
15. jan 2010

denduska dakujem za podporu, vsetkym maminam dakujem
ano na tie oci som upozornila ale vraj to nie je "az take podstatne" kedze s tym zacala pri toceni ked tancovala na hudbu a podobne ale ja som si napr. dnes ked sedela pri mne a hrali sme sa s kockami, vsimla, ze to zacala robit z nicoho nic az sme ju nato upzornili a prestala ale hovorim to sedela hrala sa
v pondelok to poivem neurologicke ze to nie je len tancovani a toceni sa ale aj normalne ak sedi a je kludna

janette.j
16. jan 2010

Ahojda kepassa-pokud pujdete na magnetku vubec se neboj,mám 14 měs dceru,když jí byl rok byly jsme na magnetické resonanci,měly jsme komp porod,doporučení jsme měly od neurologa,byly jsme hospitalizovaný na 3 dny,první den před vyšetření,2 den magnetka a třetí den domu,opravdu se nemusíš bát,máme to za sebou a čeká nás kontrolní magnetka znovu.Já jsem měla největší strach i z té narkozy,ale bylo mi vysvětleno že je to velice šetrné,malá byla hned vzhuru.Pak se z toho krásně vyspinkala a byla ok. 🙂 🙂 🙂 Určitě to nepodcenujte,ikdyž to nemusí nic být,ale aspon budete klidní.... 🙂 🙂 🙂

kepassa
autor
17. jan 2010

ďakujem janett, tak zajtra to prekonzultujem s dr. velmi som zvedava co mi povie ale dakujem za podporu 😉

kepassa
autor
18. jan 2010

len tak pre info, dnes sme boli na tom eeg a upozornila som dr. poriadne na to divne krutenie ocami, ktore sa opakovalo aj sa opakuje pri hrani alebo pri cinnostiach, v ktorych nie je v pohybe ako su tanceky skakanie a podobne a dr. sama zacala uvazovat nad ct-ckom mozgu aj ked povedala, ze sa takymto vysetreniam radsej snazi vyhnut pre potrebnu plnu anestezu a ze je to vysoka davka ziarenia ale radsej netreba nic zanedbat, ze taketo pady nezvyknu byt bezdovodne, este musime ist na ocne a orl a s vysledkami k nej a potom to ct...drzte nam prsteky, dakujem!

dygab
18. jan 2010

Kepasso, odkud jste?
Osobne bych volila také raději magnetickou rezonanci. EEG jste mely čisté? Může se jednat od naprosté banality nedovyvinuté nervové soustavy až po skutečný problém. U malých dětí poměrně často dochází k malým epi záchvatům, které ovšem s vývojem vymizí. Takže se ničeho nebojte, nic hrozného nepředjímejte, ale vše nechte dobře vyšetřit. A dej vědět.......... Kdybys potřebovala vědět cokoliv detailnějšího, piš klidně do IP. Nechodím sem tak často.

atrami
18. jan 2010

kepassa,
držím palčeky.
Kamarátkina dcéra tým prešla, keď mala 10mesiacov.
Nič nezistili. Potom jej vysvetlili, že sa to stáva ak sa uzatvárajú lebečné švy. Dnes je z malej už školáčka a viac sa to neopakovalo.
Verím, že všetko bude o.k.

mracik
18. jan 2010

kepassa,
niečo podobné sa stalo môjmu prostrednému synovi, keď mal dva roky. Z ničoho nič prestal chodiť, keď sa chcel postaviť, tak padol. Samozrejme sme hneď utekali na pohotovosť, ale po dvoch hodinách to prešlo a nikdy viac sa to neopakovalo.
A predvčerom sa to isté stalo najmladšiemu, takisto to do dvoch hodín ustúpilo. 😉

zuzana76
18. jan 2010

ahojte

aj nam sa to stalo, ked mal maly 1,5 roka, z nicoho nic padol, nevedel chodit, len sa plazil, trvalo to asi 2 hodiny, utekala som neurologicke, nic nastastie nenasla. Mna napadlo, ci nahodou nemal strpnutu nohu.

zuzana76
18. jan 2010

nas maly tak nepozeral ocami do strany, ale toho padu som sa nalakala aj ja velmi, u nas to netrvalo ani 2 hodiny, pomylila somsa, citala som prispevok mracika 🙂 , u nas to trvalo asi polhodinu, ze sa nevedel postavit na nohy, len sa plazil, ale ani neplakal maly a bol uplne pokojny.

denduska
18. jan 2010

kepassa, drzte sa ale naozaj sa jej spytaj na tu MR, teda ja by som sa urcite spytala.. 😉

kepassa
autor
19. jan 2010

ok tak eeg bolo pekne ako uviedla dr. vzhladom na to, ze malu neuspali ale bola hore a niekedy sa jej to miestami nepacilo ked musela uplne sediet na tatovi tak kopla nozkou alebo podobne trosku sa ponervovala ale zvladla to pekne myslela som si ze bez injekcie to ani nepojde lebo ona nevie kludne sediet ani pol minutky...ale ok toto uz mame za sebou este teraz uska a ocka a potom navruje dr. ct - cko ale na vase rady ju poziadam o magneticku uvidime teraz si musime toto povybavovat chapem, ze u deti sa nie vsetko da zdovodnit len to ze mam taku neposednu vsetkozvedavku takze ju neustrazim vzdy a teda parkrat sa nepekne udrela do hlavky tak som sa bala ci to nemoze mat suvis... 😒 pekny vecer! 🙂

rampouch
22. jan 2010

Ahoj kepassa, ja by som zas až tak nestresovala. Stresuješ tým aj malú a ked výsledky sú dobré, tak by to malo byť ok. Ukludním ťa, že moja strašia dcera tiež takto padala, stála a prostě spadla ako vrece zemiakov, alebo sedela na stoličke a bez nějakého dalšieho pohybu bola zrazu na zemi. Ked sa jej to stávalo asi tak 20x za den, tak som bola s tým za dr. a boli sme aj na neurologii, a tam zistili, že je všetko ok a že je to psychické. Prostě nad niečím premýšľa a zabudne že stojí, alebo sedí. Tento problém sme mali asi do šiestich rokov, s tým, že mala dobré obdobie i viac než polrok a potom mesiac padala. Teraz má osem rokov a eště sa staně že občas spadně, ale už je to podstatně lepšie. tak si to premysli.

bluka2
11. jún 2021

@kepassa ahoj, Ako Toto dopadlo?