Čítala som tu staršie príspevky a keďže nie som hysterka ,tak viem, že nemusím letieť hneď na pohotovosť. Jedná sa mi však o to, že sa to stálo pred ukladaním na nočný spánok, čiže pozorovanie ako také, či je dieťa malatne, ospalé, zrienicky nie je možný. Po páde nastal plač, udretu má zadnú časť hlavy aj trochu červenú. Utisenie bolo rýchle a zasapatie do pol hodiny. No ako mám dieťa kontrolovať v nocí? Mám ho budiť v nejakých časových intervaloch a kontrolovať zreničky?ešte dodám že cca 45 min pred pádom bol podaný nurofen (kvôli zubkom).
Odporúča sa každé 3 hodiny zobudiť do úplného prebudenia, či je normálne pri vedomí.
Ak nevracal a plakal hneď, tak ho pozoruj pár dni.
@snehulak77 nevracal ani nebol v bezvedomí. Plakal hneď
tiez by som preventivne budila zhruba kazde 3h, ako bude reagovat, ci je pri vedomi
Jasne, tak ho pozoruj pár dni a uvidíš, či je oka. Ak máš IG, tak pediatrička denjas to ma pekne aj vysvetlené ako postupovať 😉
@snehulak77 ďakujem veľmi pekne za radu aj tip
Mne padol syn z postele, ked mal 10tyzdnov. Uplny horor. Na pohotovosti mi lekar povedal, ze okrem ineho je dolezite, z akej vysky padol. Ak je to vyska vyssia ako vyska dietata, je to vaznejsie. Ak je vyska rovnaka alebo nizsia ako vyska dietata, je to v pohode. Samozrejme, vsetko hore popisane stale plati.
48 hod treba pozorovat, keby sa nieco nezda ist na pohotovost