Pád na zadok a buchnutie hlavičky

23. okt 2024

Mamky dnes poobede synček bežal, šmykol sa a spadol na zadok a z toho hneď si buchol aj hlavičku. Bolo naraz dosť počuť🙄 ja hneď v strese, on sa postavil a hral sa ďalej. Cely čas som ho kontrolovala a nezvracal, nebol “iný”. Teraz keď už spinka tak mám myšlienky, že čo keď som pochybila a mala som ísť hneď na pohotovost ☹️ čo mám robiť? 😭 plačem a som veľmi vystresovana

beata_k
23. okt 2024

Mas si poutierat slzy a rob to, co zvycajne robis v tuto hodinu. Nic mu nebude.

autor
23. okt 2024

@beata_k úplný pocit zlyhania na mna prišiel.

colsami
23. okt 2024

Nepises ake stare je dieta a realne sme to nevideli.
Ale nevidim dovod ist na pohotovost - podla opisaneho a ak ako udavas dieta nema ziadny problem. Treba si ho po pade odsledovat. A navyse ani neplakal.

Trochu by som popracovala na sebe, ak kvoli tomuto places a si velmi vystresovana, ako zvladnes dalsie roky? Ovela vaznejsie veci sa budu diat, ako ze chlapec padne. A navyse ze padne a nema nijake priznaky ze by bol problem.

Ja to vobec nemyslim v zlom, zelam Ti aby syncekovi nic nebolo (a podla vsetkeho nebude), aj pochopim nejaky ten stres v opravnenych situaciach. Ale zeny, co tu denne citam ze co mnohe zeny alebo aj matky zlozi, niekedy ake hluposti a dokazu kvoli tomu vyplakavat, robit sceny, naozaj neviem ako zvladnete ine veci v zivote. Akoby aj nejaky ten obycajny, zdravy sedliacky rozum bol v nedohladne...

autor
23. okt 2024

@colsami synček ma 19 mesiacov, predčasne narodeny v 30tt

autor
23. okt 2024

@colsami preto tak reagujem lebo sme 3 mesiace boli v nemocnici

beata_k
23. okt 2024

Nezlyhala si. Dieta si pozorovala, nic mu nie je. Netreba zahlcovat pohotovost s kazdym padom.

dzulli1980
23. okt 2024

Deti padajú ... moja dcéra teraz v sobotu spadla z preliezky, zlomila si ruku, bola som pár cm od nej, aj tak som tomu nedokázala zabrániť ... nemám pocit zlyhania ... proste stane sa ... pokiaľ dieťa nie je apatické, nezvracia, má rovnako veľké zrenice, nič mu nebude.

betulinka1
23. okt 2024

Neboj sa. Mne padol s gauča, plakala som cely den aj vecer. Hned som volala dr, tak mi povedal, ze sledovat, zatvorit sa so tmavej miestnosti a zapnúť svetlo. Ked reaguju zreničky, ze sa stiahnu je OK. Ale normalne som pocula ako sa usmieval, ked ma pocul plakat. A uplne s kľudom, mamicka neboj sa, kym nespadne z velkej vysky ako je prebaľovací pult alebo pracka rovno na hlavu, nic sa mu nestane, hlavicka je tomu prispôsobená a na pády pripravena. Takze chapem co prežívaš ale vazne sa neboj, to nebola ziadna vyska, ked este aj sadol pri tom.

nikoleta999
23. okt 2024

Stalo sa mi niečo podobne ... Syna som držala za ruku a zbadal mačku a vysmykol sa mi z ruk a zletel z terasy letel na betonove schody a este na nich spravil prevrat a dopadol na zem ... Poplakal minutu, otriasol sa a smial sa dalej ... Ja som revala asi 3 hodiny, ako sa mi take nieco mohlo stat.. Ale vecer som i tak volala na pohotovost, no povedali, ak nevidim zmeny, tak netreba ist nikam, ale ak som si nie istá máme ísť ... On mal ale operovanú hlavicku a stále chodíme s tým k dr. takze sme sa sadli po 4 hod do auta a i tak sme isli, lebo ja by som nezaspala, ale nic mu nastastie nebolo 🙂 ...

autor
23. okt 2024

Dakujem za upokojenie

marianarem
23. okt 2024

Este spadne velakrat, aj ine urazy budu...Moj maly mal jedno take obdobie, ze denne capol hlavou na parkety a boli to take zvuky, ze som nevedela, ci praskla parketa alebo lebka 🙈 Bolo to este pred prvym rokom, ked ho este casto prevazilo dozadu. Aj ruku si uz doma zlomil a potom s tou sadrou nevedel dobre drzat rovnovahu a este capol na tvar a rozrazil si peru..Davame pozor, vela urazov sme odvratili, ale jednoducho s detmi sa vie nieco zomliet aj v tej jednej sekunde, co sa otocis. Takto ako ty tu myslim ze zlyhala uplne kazda mama.

luccija
23. okt 2024

To bude dobre neboj sa ...mne dcéra spadla vecer z postele, keď mala pol roka tak som sa zľakla, že som nevedela zastaviť, aby sa mi nohy netriasli nikdy sa mi to nestalo a to som rôzne veľké stresy zažil a celú noc som nespala.
Ak dlho neplakal, nevracal nie je apaticky nič mu nebude😀

yoxinka
23. okt 2024

Mám tri deti, podľa tvojej reakcie na pád tvojho dieťaťa by si pri mnohých pádoch a úrazoch mojich potomkov asi umrela. Tvojmu dieťaťu nič nie je a nebude. Deti padajú, moje padli rovno na hlavu všetky, pri všetkých pádoch sme boli necelý meter od nich. Synovi skoro odtrhlo ruku. Za druhú som ho držala. Najstarší syn chcel byť veľký brat, zobral malú ročnú sestru na ruky a strepal sa s ňou zo schodov 🤦‍♀️. Modriny jak svet na tvári obaja, zľaknutí, mala zrazená krvavá pera, ale inak obaja OK. Stredná dcéra sa hrala na nevidiacu, lebo si v škole o nich vraveli, chodila po dome s rukami pred sebou a zaviazanými očami. Drbla rovno čelom do rohu steny, rozťaté čelo. Najmladšia sa strepala zo schodíka v kúpelni, rovno zubami na dlažbu … toto som dodnes nepochopila, že o ne neprišla, len trošku sa jej z jedného odlomilo. Proste deti. Nezlyhala si. Neplač. Sadni si, vylož nohy, nádych výdych, všetko je OK.

kitycat
23. okt 2024

Ked pada zo svojej vysky a este je pad tlmeny, ze najskor zadok a potom hlava, tak sa naozaj malokedy nieco stane. Ked ke to rovno na tvrdy ci nerovny teren, z vysky tak vtedy radsej aj na kontrolu

Ved si ho sledovala, ze sa mu nic nestalo