Ahojte ,viem ze je vela tém padov na hlavu u babatiek len ma zaujima ci tie co mate skusenosti takychto padov nemali vase deti casom nejake nasledky
Vcera mi prevratil kocik s malou na strechu
Malej sa urobila preliačina na hlavicke boli sme na pohotovosti robili jej rengen aj CT aj si nas nechali na noc a dnes nas uz pustili zevraj je vsetko v poriadku len mam strasny strach stale ju chodim kontrolovat a zaujima ci casom nemoze mat nejake nasledky
Dakujem 🥺
Urcite je v poriadku kedze vas pustili. Pripadny otras mozgu by spozorovali ked si vas nechali cez noc 🙂
Ako sa mohol prevratit na strechu?
@gelifil to aj mňa zaujima
chapem uplne tvoj strach ale nemusis sa bat. Boli ste na pozorovani a lekari po vysetreni povedali, ze je to ok. Detska hlavicka je v tomto veku este plasticka. Ak ma preliacinku, casom sa zrovna. Ak by nebolo nieco v poriadku, urcite by si vas tam nechali dlhsie, povedali ti, ake dalsie vysetrenia treba absolvovat alebo by ti rovno povedali ak sa nieco udialo s nasledkami. Neboj, malicka je v poriadku....nic si nezanedbala.
@kiarka333 presne to iste sa stalo kamaratke. Bohuzial vanicka bola blbo zaseknuta do konstrukcie podvozku aj ked sa to javilo pevne. Vanicka sa jej prevratila na betonovu zem aj s dietatkom. Bola aj krvicka, preliacenie, aj boli na pozorovani ale neboj mala je krasna a sikovna. Uz je tomu rok. Niektore veci neustriehnes a ani ta nenapadne , ze sa taka bizardnost moze stat. Kocik vratili uz ho nechcela ani vidiet.
@kiarka333 ci to bude mať nasledky z dlhodibeho hlafiska ti nikto predpovedat nevie i naoriek tomu,ze zobrazovacie vyš.dopadli ok .Jednoducho babatko nema čo padať z výšky ,nie sme na to uspôsobení , ale na druhej strane je v zivote tolko hrozieb ,že zaťažovať sa tým ,že bude mať následky neskoršie je na prášky .Takže si uživaj bábo a nech ti už v tak malom veku nespadne .
@zivotsdetmi @gelifil tak ja som bola takeho niecoho svedkom a verte, ze to ide. Sla som s kamoskou, syna mala vo vanicke este bol celkom malicky, ideme po takej ulici uzkej pred nami dvaja dochodci, zastavili pred prechodom, my s kamoskou kecame a pan sa zrazu prudko otocil ze ide naspat a narazil do kocika, cely padol na kocik tak ze sa prekotil no v poslednej chvili sme ho zachytili. Kamoska urobila s dochodcami kratky proces poslala ich kade lahsie a predychali sme to. Maly to cele prespal 🙈 ale fakt by som neverila ako rychlo a banalne sa moze prevratit kocik.
Ja k tomu prevrateniu. Moja babka držala kočík, otočím sa a Babka čosi zbiera zo zeme a kočík išiel dole briezkom a narazil do nízkeho prekladu a prevrátil by sa, ale boli tam tuje 🙈 Takže toto je také jednoduché akože sa otočís a dieťa je dole z oreballovacieho pultu.
Autorka, absolútne by som sa nebála. Deti nie sú také krehké ako sa zdajú, to by ani neprešli prírodnými cestami. Bud v pohode
@snehulak77 ked drzim kocik na briezku a dieta mam na prebalovacom pulte, nemam sa čo otáčať...je to chyba toho dozoru a myslím si, že zato to autorka ani nevysvetlila....potom má človek zakaždým výčitky
@kiarka333 bude v poriadku,ak ju vysetrili a pozreli bude vsetko ok.uz by sa to prejavilo ak by nie.klud pohoda uz len si uzivaj malu
@gelifil tebe sa nikdy nestala nehoda alebo nepozornost? Prisla si si kopnut do matky, ktora ma strach o dieta a moralizovat? Mne mala odhryzla v 1.5 roku z kapsule do umyvacky, treba ma ukamenovat ako zlu matku? Jasne ti napisala, ze sa o tom bavit nechce.
@kiarka333 Neboj sa, ked ta pustili z nemocnice, je vsetko v poriadku, urcite by si to nevzali na svedomie. Robili jej CT, na tom uvidis aj najmensie krvacania a poranenia, keby mali podozrenie nepustia ta domov. Keby ale nahodou sa ti nieco nezda chod k lekarovi.
@gelifil tak vieš. Sme ľudské bytosti. Ľudský faktor aj zlyháva. Nie sme naprogramované mašiny. Ale ak to tak máš, že všetko zvládaš a nikdy neurobíš chybu, tak super, veď to je len fajn.
@kiarka333 fuu neporadim. Moja dcérka padala keď bola väčšia no mala pár x pád,kde mi nebolo všetko jedno a stresovala som ešte dlho takže viem pochopiť čo prežívas. Malú lekári skontrolovali tak snáď bude všetko v poriadku ☺️