Pád dieťaťa z gauča, mám sa báť?

smejo955
4. mar 2020

Ahojte, prosím Vás o radu..dcérka ma 1 a 5 mesiacov a dnes spadla z gauca ale tak nešťastne že si sadla na gauč naopak chrbátikom von z gauča a tak spadla na podlahu plávajúcu, vlastne sa prekotila, plakala hneď veľmi ale asi po 5 minútach sa upokojila, zjedla aj obed a teraz zaspinkala. Bojím sa že sa jej niečo stalo. Nemáte niektorá s tým skúsenosti. Ďakujem za každú odpoveď

anjelicek26
4. mar 2020

Keď to 1.5 ročná padla prvý krát tak to gratulujem😁My sme v tomto veku už boli aj šiť s drvivou väčšinou deti🙈Keď nevracia,nie je apatická,spava,normálne reagovala po páde, nemá vypucenu fontanelou,tak bude uplne ok...

vamajka
4. mar 2020

@smejo955 mne syn 11 mesacny spadol zo stola na chrbatik chvalabohu vsetko OK uz ma 22 r. a studuje na VS

janinah
4. mar 2020

No,mne z troch detí nikdy nijaké nespadlo a to som na ne bola sama.....relat. dosť výška pre také dieťa,tvrdá podlaha,pád na hlavu,pohotovosť je namieste...že niekomu spadlo dieťa a je ok,chvalaBohu,ale pre teba je to úplne nepodstatné,ty rieš svoje dieťa teraz.

bluka2
4. mar 2020

Tiez mam skusenost s rovnakym pádom, skontroluj zreničky či sú rovnaké a treba pozerať na dieťa, či sa rovnako správa ako inokedy, t.j. žiadne vracanie, vytekanie tekutín z nosa, uší etd., zmätenosť...

pininka1
4. mar 2020

Mne spadlo až to posledné, 3 mesačne z postele na koberec. Netušila som že sa už vie pretočiť. Hoci tam mala vankúš, spadla aj s ním. Išli sme na pohotovosť, všetko bolo ok. Poznám však aj dieťa ktoré malo pri nevinnom páde krvácanie do mozgu, takže to určite treba odsledovať.

bluka2
4. mar 2020

Keď nič nemá, netreba podľa mňa na pohotovosť

lucyluv
4. mar 2020

Uz ju len sledovat treba. Moja padla uz aj hlavou na beton parkrat, 2x sa skotulala komplet zo schodov. Nikdy sa jej nastastie nic nestalo

mattyna38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chrvacka
4. mar 2020

Mne povedali, ze treba ju najblizsie 2 noci kazde dve hodiny budit. Prijemne to nie je, ale urcite to treba odsledovat.

fiafia
4. mar 2020

@smejo955 drzim palce aby bolo vsetko v poriadku. Malinku treba sledovat. Ak by zvracala alebo bola spava, treba s nou ist radsej. Neodporuca sa davat hned spat. Moja ma tri a par x padla na ceste, raz na betonovy obrubnik a posledne zadnou castou hlavy v stoji padla na drevenu bocnicu postele. Nikdy sa jej našťastie nic nestalo ale ja tieto pady velmi zle znasam vzdy man strach aj v noci kontrolujem. Niekedy nevinny pad ma hrozive následky.

luthine
4. mar 2020

@smejo955 moja sa takto zdruzgala z gauca ako 2-rocna, a to sedela pol metra odo mna. Zrazu ju proste nebolo, len nohy vo vzduchu. No a veru ze si narazila krcnu chrbticu a nastrbila klucnu kost. Asi nesiac nosila popruhy a penovy golier, chudatko. Ona mi vsak hovorila, ze ju rucka a krk bolia, tiez nevedela ruku poriadne zdvihnut. Riad sa podla toho, ako sa dieta sprava.