Pád bábätka na hlavičku

july0
30. mar 2022

Ahojte stala sa nam nehoda padlo bábätko z gauča a udrelo si hlavu včera večer bežali sme na pohotovosť spravili nám rtg kde našli nerovnosť lebky podozrievali to ako puklinu lenže ctčko vyslo negativne tak nas poslali domov a nakoniec mi dr povedal ze to moze byt aj vada od narodenia ze nevedia ze ci to je z narazu pytali sa ma ze ci aj vracal povedala som mu ze vracal v cakarni ale ze ma reflux tak to neriesili lenze teraz sa mi tak dovracal z mlieka ze som sa az zlakla rano sme boli u nasho pediatria povedal tiez ze je to v poriadku co mam robit ? Nedala som ho odgrgnut lezali sme po kojeni a hrali sme sa je mozne ze sa prejedol tak ?

july0
autor
30. mar 2022

Nieje ani plačlivy nepokojny normalne sa usmieva neviem čo robiť. Už po páde samozrejme vrieskal ale ako sa ukludnil sa aj usmieval aj hral 🤷🏻‍♀️

luccija
30. mar 2022

@july0 pozoruj ho, ale ak má reflux a papal skôr to bude z toho

tosomja
30. mar 2022

@july0 tak by som sa pýtala na ďalšie vyšetrenie, keď v prepustacej správe nemáte napísané žiadne deformácie lebky pri narodení. A aj to zvracanie musíš vedieť ty, ako ti zvracia pri refluxe a ci teraz zvracal ináč.

july0
autor
30. mar 2022

@tosomja takto zvracal 3x od narodenia a ma 5 mesiacov

july0
autor
30. mar 2022

@tosomja pozorujem ho neustale a uz asi vsetko priposujem tomu pady asi

july0
autor
30. mar 2022

Uz som paraniodna

marzuz89
30. mar 2022

@july0 ak ho vysetrili a vsetko je v poriadku, myslim, ze mozes byt kludna.

Co ale nepochopim, ako moze niekomu spadnut male babatko z gauca, z postele, z prebalovaka. Co tam robi bez dozoru?

lukina20
30. mar 2022

Treba ho pozorovat, ak sa bude vyskytovat caste zvracanie, alebo sa ti nieco nebude zdat radsej ist k lekarovi, aj sleduj, ci nebude mat poruchu vedomia, ci nebude extremna spavy, somnolentny
Ale verim, ze ked CT vyslo negat tak ste za vodou

july0
autor
30. mar 2022

@marzuz89 bola to sekunda ja si budem vycitat este velmi dlho

july0
autor
30. mar 2022

@lukina20 dakujem

tosomja
30. mar 2022

@marzuz89 vieš ako? Tak ze stačí sekunda. Ja napríklad mam 10m a keď ju prebalujem, tak sa mi hádže, že mi skoro preletela cez moju nohu a to som bola pri nej a dávala pozor. Alebo začína sedieť a sadne už hocikde, sem tam sa tak blázni, že sa hodí dozadu. A bum. Raz nevymerala opierku a spadla medzi stôl a gauč. A to som tiež sedela pri nej.

ls85
30. mar 2022

@july0 nie viac spavy? Apaticky? Zrenicly reaguju adrekvatne na svetlo? Na RTG sa krvacanie nevidi hned, vyborne je, ze urobili CT, to by malo zachytit vsetko. Ak bude nadalej zvracat necakaj a chod na pohotovost. Radsej 1000x zbytocne, ako raz neskoro.

july0
autor
30. mar 2022

@ls85 ano doktor este dnes rano ho pozeral zrenicky vsetko v poriadku. Spavy neviem ja uz som paranoidna spavy je ale zas vcera sme boli od 7 do jednej rana na pohotovosti stale sa budil na vysetrenia mozno z toho je unaveny neviem to posudit 😞

ls85
30. mar 2022

@july0 To by si urcite vsimla, ked by bol apaticky a len by spinkal. Sem tam mu pozri zrenicky aj ty, ak sa stiahnu na svetlo, malo by to byt v poriadku. My sme pacientov po pade na hlavu sledovali 24 hodin, ak sa nic neobjavilo, bolo to v poriadku. Verim, ze sa mu nic nestalo🙏🏻🍀👶🏼

11iva11
30. mar 2022

@marzuz89 Čo píšeš nezmysly? Chceš ešte viac zdeptať autorku príspevku?? Pády bábätiek sú časté, a nakoniec aj staršie deti padajú..niekedy stačí sekunda, že sa len otočím po plienku a bábo sa zroluje na zem...
Mne vypadla z náručia 9-mesačná dcéra. Mám dvojičky a niekoľko mesiacov som sa o ne starala cez deň úplne sama. Jednou rukou som držala fľašku synovi, v druhej ruku som mala dcéru a vyšmykla sa mi. Na pohotovosti som sa úplne zrútila, že čo som to ja za matka. A tam mi personál povedal, že si to nemám tak brať, že tieto pády tu majú denne. Tak tu nedeptaj ostatné ženy.

july0
autor
30. mar 2022

@ls85 a si zdravotnicka ? Dakujem 😌

ls85
30. mar 2022

@july0 ano 🙂

july0
autor
30. mar 2022

@tosomja toto je prepustacia nic tu take nevidim

minarova22
30. mar 2022

@july0 Pády detí sú časté, mám dve a obe mi padli z postele a sme tu 😉 Samozrejme, ze sa človek naplasi, ale treba aj racionalne riešiť veci.. Samozrejme, ze si to potom vycitame, ale zbytočne sa len tým tryznime.... Hod sa do kľudu, pokiaľ je dieťa také ako bezne, tak by malo byt všetko ok....To,ze zvracalo viac, nepripisuj pádu, ale tomu, ze sa napapalo viac a potom ležalo a hýbalo sa.... Vyvracalo, co malo navyše..... Sama píšeš, ze CT(tam by sa niečo zlé ukázalo a doktori tiež vedia, nato sú tam) je ok, tak neries... Užívaj si babo, bud v pohode, nič si nevycitaj... Stalo sa to,, skoro,, každej z nas.... Buďte zdraví a lubte sa 💕

1gabriela13
30. mar 2022

@marzuz89 no veď normálne preboha. Stačí sekunda. Ja som bola Non stop pri dcere a to jej šili aj ústa napríklad. Lebo spadla zo štvorkolky kde mala aj prilbu 🤷stat sa to môže každému. Autorka si nič nemusí vyčítať.

july0
autor
30. mar 2022

@minarova22 dakujem😊

july0
autor
30. mar 2022

@1gabriela13 vdaka😊

ankare
30. mar 2022

@july0 neboj, to sa môže stat každému z nás, aj moji chlapci si užili. 🤦 Skoré zahojenie!
@marzuz89 och, deti neustriehnes na 100% nikdy, ako môžeš toto povedať???

luciannka83
30. mar 2022

@july0 je dieta apaticke, ospale, placlive? Pri otrase mozgu boli hlava a moze dieta vracat. Ak vam robili ctba nic nenasli, mozte byt kludna. Tam ide hlavne o to, aby nedoslo ku krvacaniu. Ak sa maly hraje, dmeje, pravdepodobne mu nic nebude. Ale verim Vsm, ze mate strach

dominikamazurek
27. sep 2023

@ls85 mne sa pred dvoma týždňami stalo,
Že sme boli s malickym spolu v kuchyni hral sa na podlahe zrazu sa hodil do zadu na hlavičku o mesiac má rok, hneď plakal utisila som ho a našla mu priehlbinku na hlavičke.
Okamzite ako som cez slzy konečne našla číslo na pediatrickej som jej volala s tým že čo sa stalo..
Poslala nás na traumatológiu

Hneď som ho utisila žiadne vracanie malátnosť nič

Mam to 5 minút do nemocnice aj k dr.
Utekali sme tam,
Poslali nás na urgent.

Dr. Som vsetko vysvetlila prešiel mu z rukami celu hlavičku upozornila som na preliačiny vzadu na temene, pýtal sa má či to už nemal, nemal myslim si že to je po tom nešťastnom páde.

Povedal že mam ho 2 dni pozorovať že keby niečo tak mame prísť
Röntgen povedal že nebude potrebný že maly bude v poriadku urcite že sa nemusím bat!
Že by sa n röntgene urcite pekne rovno neudržal a že nechce mu hlavičku ožarovať.

Maly je Okey prešiel viac ako týždeň jamka je tam stale.

Dnes sme mali očkovanie u pediatrička doložila som papier z vyšetrenia.
Nechapala že mu röntgen nerobili, povedala som jej či som mala kričať že ho chcem snáď oni sú dr. Mali by vedieť čo majú robit a čo je potrebné.
Potom z nej vyšlo že Sak uvidime ale ak by sa to opakovalo niekto môže Namna zavolat socialku, že mam dávať pozor.
Vzivote by som svojmu dieťatku neublížila a ani manžel milujeme ho najviac na svete!

Pomalšie že ak bude mat nejaké následky budeme vedieť že to má z toho! Toto bolo vyjadrenie doktorky….

A ja nespím už niekoľko noci nemôžem neviem čo mam robit !!! Je toto normálne?

july0
autor
28. sep 2023

@dominikamazurek nieje to normalne ale podľa mňa ak nebadaš na nom nič že je v pohode tak to je v poriadku lebo dva tyzdne je uz vela