Ahojte. Dnes maly neštastne spadol na nohu, resp. nevšimol si schodík v kútiku. Kútik bol celý mäkký. Spadol a dalej sme sa hrali, smiali. Po asi 2 hodinách od incidentu začal krývať a postupne nevie dostúpiť na nožku. Urobí pár krokov a padne na zadok. Sem tam pri dostúpení aj zamrnka. Volala som na 112 a tí povedali, že máme skúsiť pár dní počkať. podľa hlasu som usúdila že týpek bol mladý. Neviem čo mám robiť. Aké sú vaše skúsenosti ? Ďakujem
Zajtra chod k pediatrovi.
Len si udrel nohu, tak ju teraz nepretazuje. Volat na 112... no nic nechajme to tak, rano uvidis, ako bude, dajte oddychovejsi rezim, keby to opuchlo, keby vela krival, zbalis ho k pediatrovi a ten ti povie, co dalej. Ale pri tom, co popisujes, si nemal ako nic zlomit vlastne nijakovsky. Mozno natiahnut sval, slachu, tot je cele.
Určite ísť k lekárovi zajtra
112? Neblázni. Prepáč,ale nedalo mi na to nereagovať. Zajtra choď k dr.
Pokiaľ bude aj zajtra ráno krývať tak s ním choď k dr a nech vás pošle na RTG. Nemusí to byť hneď zlomené, ale aj môže. Možno je to len udreté...
Uvidíš ráno
Ak "typkom" myslis operatora na 112tke, tak keby aj bol mlady, urcite je dost rozumny ze posudil, ze toto nie je stav na 112tku 😶 Ten "typek" je riadne vzdelany, aby vedel pacienta na telefone zatriedit a organizovat. Takze poznamka o jeho "mladosti" podla mna bola rovnako nevhodna ako telefonat na 112 v tomto pripade.
Moze mat chlapec kludne narazene, podvrtnute, natiahnute. Nie je to nijaky akutny stav, rano pojdes k Dr., ona vysetri a posle Ta dalej kde treba. Drzim palce, nemuselo by to byt nic vazne.
Kvôli tomuto sa 112 naozaj nevolá. Ak sa ráno zobudí a bude stále krívať pôjdete k pediatrovi a poprípade na rtg.
Udrel sa. Ty keď spadneš škaredo, tiež ti asi nie je príjemné na tú nohu stúpiť. Volat kvôli tomu na 112 je fakt cez. Pozri, keby ju má zlomenú, tak by si to minimálne podľa toho cirkusu spoznala. Ja by som to nehrotila, zajtra uvidíš ako na tom nožička bude a podľa toto buď pôjdeš na rtg alebo nie, ale podľa mňa to má len buchnuté. Učí sa chodiť, takych pádov ešte bude
Tiez sme mali uraz ked mal syn okolo roku (uz vtedy chodil) a po uraze zacal nohu menej pouzivat. Tiez som sem pisala, niekolko zien vravelo ze ja ich male deti ked mali uraz, tak na cas tu nohu setrili. isli sme k lekarovi, ten to pozrel ale na rentgen nas neposlal. Po par dnoch to preslo.
Na co voláš 112 myslíš, že majú málo roboty? Mala si ísť na pohotovosť a nie vyvolávať keď '"typkovy,, ked mu neveríš. Co si myslíš, že tam zamesnaju na takúto linku blbecka čo nemá žiadnu skúsenosť. Milujem takéto matky 🙄
Keď sa mi niečo nezdá zoberiem dieťa na pohotovosť a hotovo .
112 určite nie je na stav že dieťa mi padlo a kríva🙂 to len do budúcna...ale k veci, dieťa sa uderilo, najbližšie dni kludový režim a ak to neprejde smer pediater...ale je normálne že aj dospelý deď spadne a pobolieva ho z pádu noha, môže začať krívať....dieťa chodí, behá, takže nohu zaťažuje preto to krívanie až s odstupom času, noha je viac zaťažená a pri pohybe môže pobolievať....ale zbytočne budeš dieťa hneď zaťažovať behaním po lekároch, môžu ťa nanajvýš poslať na RTG, dieťa zbytočne vystavíš žiareniu....žiaden lekár nemá rentgenové oči aby videl do vnútra nôžky....
@mufka1 ano, ona podla hlasu usudila ze typek je mlady - takze urcite neznaly, a preto sa ide uistit medzi laikov na modreho konika. Ludska hlupost nepozna hranic...
Tiesnova linka kde sa vola pri ohrozeni zivota, majetku, prostredia, a nejaka matka tam zavola so schodikom v makkom kutiku kedy decko po dvoch hodinach zamrnka a pokrivka. Skoda ze podla hlasu dietata ked mrnka tak nespozna, ze to nie je ohrozenie zivota. Ja som teda tolerantna dost ale co je blbost to je blbost.
Určite by som išla na röntgen