Dobrý deň mamičky.idem na Vás s otázkou a prosbou či náhodou nemáte niektorá overený liek alebo niečo podobné na atopický ekzém. Máme 4 mesiace a nijaké mastičky nám nepomáhajú a ani v Bratislave nám nepomohli. Prešlo jej to na dva dni a znova. Už som zúfalá. Ďakujem za každú radu.
@zuzana1234567890 čo ste skúšali a ako dlho? Dojčená či umelé mlieko?
@zuzana1234567890 dobry den, kazdy kozny defekt je len vysledkom vnutornej disharmonie organizmu. Cize to, ze budete premastovat zvonku, je len kozmeticka uprava. Treba precistit aj znvutra. U takych deticiek kvalitnymi probiotikami. Aj my sme si tym presli u syna. Mozem poslat info do spravy, co zabralo u neho 🙂
@kr058 umelé mlieko a skúšali sme hociaké zarábané mastičky od kožnej a dokonca aj v nemocnici zarábané mastičky.. pred tým eucerin linolu.
@zuzana1234567890 masticky problem iba navonok potlacia. Mame skusenost aj my taku
@mkado ahoj,prosím ťa a ktoré sú kvalitné probiotiká,ja už som toľko o probiotiká ho čítala,že fakt netuším,ktoré sú top,práve na imunitu a tak
Baby pridám sa myslite ze tak isto to funguje aj s dospelým ze treba najprv zvnútra?
@lusiiija urcite ano. Aj moja sesterka sa momentalne takto riesi. Aj zvnutra aj zvonku.
@maciatkolulu probiotika od firmy forever. Top pre nas. Tiez sme toho poskusali kadeco. Bez uspechu.
@zuzana1234567890 ahoj, ak má ekzém, tak by mal jesť tu hypoalergénnu verziu mlieka. Ja malého premastujem Excipial Lipolotio, to sa mi najlepšie rozotiera. Kamoška je spokojná ešte s obyčajnou Unguentum leniens na premastenie. Občas sa nevyhnem na pár dní kortikoidu, ale to Max 3 dni. Umývaj ho len vodou, bez mydla či syndetu, zatiaľ je malý, takže mydlom umyť max zadoček. Kúpať ideálne každý tretí deň, vysušuje to. Je fajn pridať do kúpeľa Oilatum plus, len pozor, potom sa dieťa viac v rukách šmýka. Liečba je na dlho, v zime sa zvykne zhoršiť, v lete bude lepšie. Ak máš otázky, tak sa ozvi. Držím palce, s ekzémom je to otrava.
@kr058 dakujem pekne. Teraz nam kozna dala advantan krem. A ten jej natieram 3den a ekzem uplne vymizol, troaka sa nam este objavil na krku vzadu a na zadocku. Tak sme ju dnes kupali v ovsenom kupeli. Tak uvidime no. Ale dakujem za radu 🙂
Ekzem je dozivotne ochorenie koze, liek neexistuje. Da sa len viac ci menej tlmit.mam 30r,ekzem od narodenia a zatial som neprisla ako sa ho zbavit. Skusala som vsetko. Drzim palce. Premastujte, ked bude babo starsie, chodievajte k moru. Na sk si pozrite Podhajsku
@kr058 v nemocnici nam povedala ze mliecko na ten ekzem nema ziadny vplyv. A kazdy den kupat ze mozem a aj v hypermangane ze ju mam kupať. Ale kožna nám predpisala mastičku po kupani a krem a po tej jej to naštastie preslo . Nie uplne ale ovela lepsie ako ked sme prisli z nemocnice.
@evkamotka ja ho mam tiez od malicka ale rpdicia mi davali kozie mlieko a zmizol mi . Akurat ked sa okupem tak mi vystupi na rukach a na tvari ale po chvilke to zmizne. A hej k moru sa chystame hned ako to bude mozne.
@zuzana1234567890 Pokiaľ ste dostali krém - kortikoidy, ten je potrebné natierať dlhšie a vysadiť postupne. Čiže po dvoch dňoch sa ekzém nevráti, naopak, postupne slabne. Alfou a omegou je neustále premasťovať, zrejme lekár predpísal kyselinu mliečnu.
Samozrejmosťou je prať v detskom prášku, najlepšie bez parfumácie a pod. (Lovela, Bupi, Denk Mit), bez aviváže. Dupačky 100% bavlnené a bielej alebo svetlých farieb. Sprchový krém tiež určený pre atopikov.