Ahojte maminky. Je tu niekto, koho babatko vylucne kojene cca 2-3mesacne sa nakazilo ovcimi kiahnami od velkeho surodenca? Moja velkacka ma od vcera vyrazky a potrebujem vediet na co sa pripravit. Je mozne, ze sa nenakazi mala? Ak sa nakazi, to kojenie pomaha trochu? Aky ste mali priebeh? Co bsetko ste mohli aplikovat alebo podavat tak malemu babatku? Dakujem vopred za dobre rady a zdielanie skusenosti. (na urazky a nadavky nebudem reagovat)
@bessdonna https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/inf...
Povrdzujem. Osobna skusenost. Babatko neochorelo
@bessdonna ano je pravda, ze babatko ma docasnu imunitu od teba, neviem ale na ako dlho (rozne zdrove uvadzaju rozne dlhu dobu po narodeni), je mozne ze nejaky slaby priebeh ho chyti. My sme pre istotu dali starsiu 3 rocnu zaockovat pred na rodenim babatka, lebo teraz je dost vela kiahni.
Syn mal 6týždňov keď sa nakazil od súrodencov. Absolútne bezproblémový priebeh mal tuším 7vyrážok dokopy. A to počas toho mal aj koronu. V priebehu 3týždňov sme mali celá rodina koronu + deti ovčie kiahne.
To s tou imunitou nie je úplne pravda, každý pediater normálny ti povie že sa take bábätko nakaziť môže, aj keď ho dojcis a ty si to už prekonala , ale už jeho imunitný system musí bojovať s vírusom ovčích kiahne, niektoré sú úplne bezpriznakove a niektoré majú nejaké priznaky, chvalabohu tých vážnych priebehov je veľmi malo aby skončili v nemocnici ale aj to sa deje
my sme mali kiahne v 3-4m. velmi taxky oriebeh skoncili sme v nemocke na ativirotikach jazvy aj po 12r ma podlamna je to individualne treba sa poradit s dr
@bessdonna Ak si ty kiahne prekonala, tak babatko ma docasnu imunitu od teba. Dojcenie s tym nema nic spolocne.