ahojte chcem sa spytat moja pol rocna dcerka ma ovcie kiahne a som uz zufala stale ma 39,2 teplotu a nic nepomaha ani zabali ani cipky neviem co mam robit. lebo skrz aj tej teploty spi max. 15 minut. :( uz od vcera ju to trapi a neviem co s tym ... teda hlavne s tou teplotou
dakujem za rady
ahoj,skús zajtra zavolať doktorke a spýtaj sa čo by bolo pre maličku vhodné,pri takej vysokej teplote sa podávajú aj čapíky Rectodelt 1x za 24hod. a tie zaberajú pri vysokej teplote.
Pri tak malinkom bábu by som kontaktovala lekára, určite. Hoci pohotovosť, ak nemáš svoju dr. na telefóne a nemôžeš sa s ňou poradiť.
Volaj urcite na pohotovost! A zajtra volaj dr hned rano ze prides,, my sme to prekonali nie davno tiez v takom veku ako tvoje dietko, a dr nam vravela ked by bolo hocico treba hned volat a ist k dr. Dietatko takto male treba davat pozor keby sa ti hocico nezdalo,, teplota alebo prilis silny vysyp na telicku. Urcite volaj dr, a poskusaj co ti mamky predo mnou radili. Drzkajte sa pa 🙂
A ešte: Rectodelt určite svojvoľne nepodávaj.
@abusa urcite ju nenechavaj bez vysetrenia, u takych malych deti mozu hrozit komplikacie,rectodelt jej nedavaj, kedze obsahuje kortikoid,ktory moze maskovat iste symptomy, +oslabujem imunitnu odpoved, pri infekcnych ochoreniach je kontraindikovany v urcitom zmysle..a este, k ovcim kiahna v takom mladom veku, bohuzial imunitna odpoved moze byt slabsia a preto ich moze zasa chytit este raz neskor..
baby, ja som sice zastanca zabalov, ale pri kiahnach sa nemaju davat!
Ja by som už volala na pohotovosť a radila sa so službu konajucnu doktorkou!
@abusa moja dcérka 7 mesačná, predčasne narodená(o dva mesiace) dostala kiahne-
na teplotu som striedala nurofen a paralen, obklady, zábale a ani sprchu som nerobila, lebo telo treba udržiavať v teple, nesmie prechladnúť, teplota bola okolo 39 stupňov, okolo 5 dňa od výsypu začala klesať a aj miznúť vyrážky
p.s. momentálne už 3 roky nepodávam na teplotu žiadne lieky ani dcérke ani synovi (5 a 10 rokov) - treba riadne vetrať, dostatok tekutín, ľahké oblečenie, vlažná sprcha (vlažná na ich teplotu tela) a najmä spánok, teplota sa drží 24 hod a začne pekne sama od seba klesať (keď začne klesať, tak nikdy nevystúpi vyššie, už ide len dole)
@abusa ani sprcha nepomáha?