Ovčie kiahne u dieťaťa

24. nov 2024

Ahojte, mamičky chcela by som sa spýtať maly mi teraz od stredy dostal ovčie kiahne teploty ma furt do 39 lenze ja som nevedela ze sa nema podavat nurofen čipky ale tie mu vždy pomohli na teplotu ako paralen alebo panadol čipky.. vsade citam ze sa nurofen nema podávať. Čo mam v tomto prípade robiť? Je to moje prve dieťa bude mat teraz 3 roky. Ako mam postupovať? Pretoze sa stazuje ze ho to aj boli ked mu to natieram tie vyrážky co by asi boliet nemalo tak neviem spravila som nieco zle pravdepodobne. Mam volat doktorke alebo co v takomto pripade robit? Ďakujem

gelifil
24. nov 2024

cakat...vola sa to materstvo....musi to prejst a preboliet a matka musi pretrpiet spolu sdietatom..inak dobre zabera aloe vera sprej, alebo potierat roztokom s tea tree alebo aj chlorofyl...prip. hypermangan

autor
24. nov 2024

@gelifil v hypermangane ho kupem a natierala som aj s tym tantum verde a potom sudocrem citala som aj doktorka odporucila ten roztok

gelifil
24. nov 2024

u nas najviac pomohol ten aloe vera sprej

gelifil
24. nov 2024

nechod do toho priamo rukami...rukavicou alebo tycinkou...velmi nakazlive su

senta_sofia
24. nov 2024

Tie vyrazky su bolestive, to nebude nurofenom. Ak ho to boli, nenatieraj, castejsie kup. Aj keby siel do vane 6x za den. Ten hypermangan posobi antisepticky a stahuje zapal. Uz len vydrzat, ten 5-6 den by sa mal zacat zlepsovat.

luliu
24. nov 2024

Nenatierali sme ničím, len kúpali v hypermangan. Lieky som dávala len kvôli vysokej teplote, nie od bolesti

anavixy
24. nov 2024

Sudocrem urcite nie! Nurofen uz nepodavaj, iba v krajnom pripade. Pri nurofene hrozia komplikacie v podobe vazne zhorseneho priebehu ochorenia, ale tvoje dieta je asi zatial ok, takze sa zbytocne nestresuj, uz s tym nic nespravis. To riziko je celkom nizke. Hypermangan kludne viackrat denne na kratky cas, mozes davat tantum verde alebo tanno hermal, ale nic co vyrazky udusi ako pasty typu sudocrem ci tekuty puder.

ankare
24. nov 2024

Aj mojim deťom lepšie zaberá nurofen, no pri kiahnach mu prioritne dávaj paralen.
Vyrážky bolia pri natierani, to je normálne.
Neboj, už sa to začne zlepšovať, vydrž.
Skoré uzdravenie!

tatinka
24. nov 2024

Miesto nurofenu daj paralen sirup, znizi teplotu a aj utlmi bolest, mne mali obaja synova kiahne teraz v okt.starsi syn ma 6 rokov,teplotoval 6 dni medzi 37.5 az 39,akonahle sa mu prestali tvorit nove pupence,prestala teplota,kiahni mal velmi vela,,mladsi syn ma 3 a pol roka,zacalo to u nho laringitidou a teploty 40tky,za 3-4 dni sa objavili kiahne a teplota od vtedy nebola,kiahni mal max tak 30,viac nie....takze uplne rozdielny priebeh u nich bol...

bianca11
24. nov 2024

Ja som iba kúpala v hypermangane a potierala betadine. Od teploty som davala paralen. Keď už veľmi dvrbrlo tak dithiaden. Ale po 5 dňoch už bolo fajn.

snowflakenel
25. nov 2024

Kupala.som v hypermangane. Daj si pozor, farbi to a do kupela.pridaj len,par zrniecok,,aby bola.voda.slaboruzova.
Davali sme.aj,fenistil kvapky a.potierala.som pudrom.
Neboj sa,,to prejde, vyzera to zle, no bude dobre. Najhorsie su prve dni.
Teplotu dcera nemala, len ji bolela.hlava a.bola unavena