Ahojte.
Za akú dobu dostal súrodenec kiahne od infikovaného súrodenca ?
Týždeň- dva- tri od vypuknutia ?
Malý dostal kiahne vo štvrtok ( vtedy vyšla prvá vyrážka) , tak kedy mám očakávať vysyp u menšej 😬
A bolo to horšie u druhého ? Lebo čítala som že 2-3 dieťa čo to chytí od súrodenca ma horší priebeh 🤷♀️
Ďakujem
2-3 tyzdne... ale nemusi aj vobec.. kamoskin syn dostal az o 4meisace neskor v skolke...
priebeh je u kazdeho iny... mojich chalani chytili naraz od kamarata... mladsi to mal napohodu... starsi bol vysypany cely... ale hypermangan a tantum verde dost pomahalo... a dithiden... 😀
Ja som mala nejaký chladivý sprej z lekárne,ale neviem názov. To mi oni poradili. Ak ho bolí hrdlo,tak môže mať kiahne aj v hrdle. Dobré je ževraj aj tantum verde na vyrážky a aj do hrdla. Od teploty Paralen, nie brufen.
Najstarsia mala prvú vyrážku 17.5., prostredná, hoci chodí do tej istej škôlky a triedy sa miešajú, mala prvú vyrážky 4.6., najmladší bol v kontakte nonstop so staršími, prvá vyrážka 19.6.
2 týždne od dcerinej prvej vyrážky to dostal mladší syn...a teda on mal oveľa oveľa ľahší priebeh a snáď 20 pupakov dokopy
Asi o dva týždne sa nakazil mladší a veru mal ťažší priebeh než starší brat. Ja si myslím, že je to aj tým, že súrodenec dostane väčšiu vírusovú naloz doma od súrodenca, než dieťa v škole. Moji synovia sa spolu kúpali skoro každý deň pred vypuknutím kiahni u staršieho, takze mladší isto dostal poriadnu nálož. 😅
Ale dopredu sa nestresuj, verim, že Tvoje deti budú mať ľahký priebeh. A hlavne si hovor, že to budú už mať za sebou.
Skoré uzdravenie!
Môj druhý syn chytil od mladšieho presne o 14 dni.
Natierala som vyrážky roztokom Tantum verde a kúpala v hypermangane. Na noc dithiaden,keď bolo najhoršie. A proti horúčke len paralen
Dostal to po 21 dňoch a mal oveľa horší priebeh ako sestra
A je to normálne,že syna bolí hrdlo, je to vlastne ochorenie dych. ciest. Z pľúc sa šíri tento vírus. Daj mu niečo cmulat alebo kloktat. A zajtra volaj pediatrovi, oni to zapisu do karty.
Nas druhy syn sa vysypal presne 14 dni od kedy ochorela prva dcera. Priebeh zhruba rovnaky co sa tyka teplot ale mozno o trosinku horsie v tom, ze mal aj v puse tie vyrazky, nemohol velmi jest tie prve dva dni.
Syn mal prvú vyrážku na 20.ty deň od sestrinej prvej. A áno, mal o dosť horší priebeh.
U nás dostal synček kiahne v stredu a presne o 2 týždne v stredu dostala mala 10 mesačná....no ona mala priebeh horší....maly mal asi 200 pupencov celkovo , ale dcérka mala len na hlave bez srandy asi 400 😱
Naša nedostala od druhej vôbec 🙂 Sami sme sa čudovali ako je to možné.
@mirka193 to by bolo naj..tiez cakame dcera zasusena uz
Stredna dostala presne po dvoch tyzdnoch od prvej vyrazky najstaršej.. najmladšia zas presne 2 tyzdne po strednej..
My sme len kupali v slabom roztoku hypermanganu a ak nejake velmi svrbeli tak sme dali kloktadlo Tantum verde.
Starsi kedze tazsie znasal svrbenie bol par dni na dithiadene.
U nás to syn chytil presne o tri týždne. Priebeh mal zhruba rovnaký ako staršia dcéra, nie horší