Ovčie kiahne skoro bez výsypu

katustek23
17. jún 2024

ahojte, chcem sa spytat, mam 1r a 3r deti, boli sme v kontakte s infekcnou kiahnoukou, s odstupom 2tyzdnov deti uz treti den horuckuju, maju zopar pupacikov ale tym myslim ozaj ze max 4-5, napr medzi ritkou, medzi prstekmi na nohach, na hrudi, jeden nas lytkom atd. ziadne ine priznaky nicoho, len su teda pokazene z horucky, unavene. no a teraz som az zacala rozmyslat, ci to teda kiahne naozaj su, lebo ja co si pamatam som bola jak muchotrávka. mame to len treti den a niekde som citala ze pupaky su az posledne stadium.. moja otazka je, ak by sa vysyp naaaaaahodou nedostavil, mohli to byt kiahne? mali deti niektorej z vas take "kiahne" poriadne bez kiahni? ako to zistim,ci to bolo naozaj ono,aby sme do buducna vedeli, ci to mame prekonane alebo nie? dikyy

jaskolka
17. jún 2024

@katustek23 kiahne majú typický vzhľad, nedajú sa pomýliť. Nemusí ich vôbec byt veľa, nie každý musí byť obsypany ako muchotrávka 😊.Môže byť len zopár, ale proste musia vyzerať ako typické pupence naplnené tekutinou.
Skus dat fotku , tak sa lepšie bude dat posúdiť.

veronikaszabova
17. jún 2024

@katustek23 starsi syn mal 5 kiahni, mladsi asi milion

tatiana149
17. jún 2024

Najmladší syn sa narodil akurát keď najstarší doniesol zo škôlky kiahne. Tým že malý mal imunitu odomna ešte tak mal kiahne jednu vyrážku. Potom mu robili krvné testy a tam sa pekne dá zistiť či to boli kiahne. Mal protilátky. Tak ma v karte zapísané že prekonal kiahne s 1 výražkou ako čerstvý novorodenec.

slavomira236
17. jún 2024

@katustek23 mozu mat aj par kuskov.
No je mozne ze neskor dostanu zas

janedoe
17. jún 2024

Moja mama mi tvrdila, ze som kiahne nemala. Lebo mal brat a ja nic, potom som bola na "navsteve" a zase nic. A asi som ich prekonala s par vyrazkami, ze si mamina nevsimla, lebo protilatky mam.

katustek23
autor
17. jún 2024
snehulak77
18. jún 2024

Moja mama celý život tvrdila, že nemala nič. Pred pár rokmi bola na krv a protilátky má silné. Takže ich mala, ale evidentne žiadny vysev nemala, zrejme ani teploty (ale ona nemáva)..