Ovčie kiahne - poraďte niečo overené proti svrbeniu

arozaja
17. dec 2020

Ahoj maminy prosím vás.... Všetkých troch zbojníkov chytili ovčie kiahne. Chcem sa spýtať mame Fenisyil kvapky, tekutý púder, hypermangan a včera mi poradila lekárnička A-DERMA Cytelium
.... Ale syn stále plače že ho to svrbí mate nejaké rady? Poprípade kúpeľ z hypermangan ako často môžme dávať to mu pekne upokoji

simca06022011
17. dec 2020

TannoHermal sme pouzivali, nic ine, ale hlavne na tie najhorsie vyrazky... moja tiez plakala, nuz... svrbi to, nic sa neda robit. hLavne par takych velkych sa nafucalo, nastasie na chrbte, za par dni a to ju bolelo... myslim, ze nic viac som jej nedavala, potom nurofen lebo sa mi zda ze aj teplota prisla... Klasika vitaminy a dost.

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
v3rca11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
17. dec 2020

@v3rca11 aha, no vidis to som ani nevedela. Cize asi pri virusovych ochoreniach bude nevhodny (ako aj napr. pri covide..), podla toho co som si teraz na nete precitala...

malaadka
17. dec 2020

tanno hermal je uplne super nase baby sa po nom vobec nesvrbeli a ked nahodou tak som znova potrela a bol klud. Kazdy vecer som kupala v hypermangane ale staci naozaj maaalicko.

pininka1
17. dec 2020

Fenistil a betadinne. Ale inak nasim dobre zaberal aj klasicky tekuty puder. Ale mali lahsi priebeh, menej vyrazok a vobec ich nesvrbeli, ani teploty nemali

arozaja
autor
17. dec 2020

@pininka1 betadine normálne potierat?

pininka1
17. dec 2020

@arozaja ano, ja som davala tak poriadne na vatovy tampon a prilozila na telo, nieje dobre suchat po vyrazkach a aj to farbi.

patka06
17. dec 2020

@arozaja u nás top bol Tantum Verde sprej ...nič iné som nedávala

eestimlha
19. dec 2020

vynikajuca proti svrbeniu pri kiahnach je Poxclin pena https://www.najlekaren.eu/poxclin-chladiva-pena..., osobne vyskusane na susedinych 2 detoch a na synovej sesternici (syn zatial kiahne nemal)

janulla1
19. dec 2020

My sme tiež natietali tautum verde a super, aj vyrážky sa rýchle hojili aj to menej svrbelo deti

nini1010
19. dec 2020

Kiahne sa uz neliecia tekutym pudrom a podobnymi somarinkamk.Dnes sa pouziva Tanno Hemal.