Ahojte. Neviete niekto poradiť či sa môžu deti nakaziť ovcimi kiahnami aj cez predmety? Že prídeme niekde kde boli choré deti pred 2 dňami?
My sme sa nakazili na infekcnom oddeleni na Kramaroch, kde dcera lezala vyse tyzdna s rotavirusom. Ked som sa sestry pytala ci sa moze nakazit (lezalo tam vtedy male babatko s kiahnami, asi o 2 presklene miestosti dalej ako my) tak sa sestra len zasmiala, ze vsak kiahni sa nemusime obavat, ze su ovela nebezpecnejsie choroby. Takze tak.
@halci Ďakujem. Áno viem že sú horšie choroby ale my máme ísť o chvíľu na dovolenku takže neradi by sme to rušli kvôli kiahniam
Ja som to prave myslela tak, ze dcera dostala tie kiahne ked bola oslabena pocas rotavirusu a nechcela som aby sa nakazila. No stalo sa. Drzim palce nech vam vyjde dovolenka.
Po 2 dnoch uz asi nie ale kratko po tom, cobolo v miestnosti infekcne dieta, to ano...znama sa takto nakazila od susedov,jedine vysvetlenie bolo, ze sli po sebe vo vytahu
v tomto článku je napísané, že dieťa sa môže nakaziť aj v miestnosti, v ktorej sa pred CHVÍĽOU nachádzalo choré dieťa. Predpokladám, že po 2 dňoch už vírus nebude aktívny.
https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/inf...