Ovčie kiahne - nákaza cez predmety

10. jún 2022

Ahojte. Neviete niekto poradiť či sa môžu deti nakaziť ovcimi kiahnami aj cez predmety? Že prídeme niekde kde boli choré deti pred 2 dňami?

andrea_82
10. jún 2022

v tomto článku je napísané, že dieťa sa môže nakaziť aj v miestnosti, v ktorej sa pred CHVÍĽOU nachádzalo choré dieťa. Predpokladám, že po 2 dňoch už vírus nebude aktívny.
https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/inf...

andrea_82
10. jún 2022
halci
10. jún 2022

My sme sa nakazili na infekcnom oddeleni na Kramaroch, kde dcera lezala vyse tyzdna s rotavirusom. Ked som sa sestry pytala ci sa moze nakazit (lezalo tam vtedy male babatko s kiahnami, asi o 2 presklene miestosti dalej ako my) tak sa sestra len zasmiala, ze vsak kiahni sa nemusime obavat, ze su ovela nebezpecnejsie choroby. Takze tak.

autor
10. jún 2022

@halci Ďakujem. Áno viem že sú horšie choroby ale my máme ísť o chvíľu na dovolenku takže neradi by sme to rušli kvôli kiahniam

halci
11. jún 2022

Ja som to prave myslela tak, ze dcera dostala tie kiahne ked bola oslabena pocas rotavirusu a nechcela som aby sa nakazila. No stalo sa. Drzim palce nech vam vyjde dovolenka.

tamvtme
15. jún 2022

Po 2 dnoch uz asi nie ale kratko po tom, cobolo v miestnosti infekcne dieta, to ano...znama sa takto nakazila od susedov,jedine vysvetlenie bolo, ze sli po sebe vo vytahu