Ovčie kiahne inkubačná doba

lubik87
10. aug 2018

Ahoj kočky. Začiatkom prázdnin boli moje dve deti 5rokov+7 mesiacov v styku s kiahnami. Týždeň pred výsypom nonstop spolu a v deň vysypu sme balili kufre a odišli. Kiahne neprišli....Keď sme sa vrátili pár dní na to vysypalo sesternicu a boli spolu nonstop pred aj po vysypani...už budú v utorok 3 týždne od sesternice a my stále nič..Ako dlho trvala vašim deťom inkubačná doba lebo už má ide šľak trafiť :D už sa nevieme tých kiahní dočkať a oni si nechodia :D

lucy123lucy
10. aug 2018

@lubik87 Ahojky, syn bol prvy co dostal kiahne. bol v priamom kontakte s dcerkou cely cas. po skoro 20 dnoch mu vsetko preslo a presne v ten den dcerka mala na sebe prvy pupienok.

takze inkubacka je medzi 7 az 21 dni - podla doktora...ale je to individualne kedy sa realne ten virus prenesie (cez tu vodu z vyrazky).

babulka82
10. aug 2018

@lubik87 u nas presne 2 tyzdne dostal mladsi od starsieho

lubik87
autor
10. aug 2018

@lucy123lucy veď práve že už mesiac a pol dozadu bol prvý kontakt ..sesterka kiahne chytila.a.mi nič a teraz som ich nechala spolu tak dúfam že už ich mať bude ..nieže by som ho cielene nechala nech sa nakazi ale máme spoločný dvor takže nemožné ho udržať vnútri tak som sa na to vybodla po dvoch dňoch....

pininka
10. aug 2018

@lubik87 no asi ta nepotesim, ale sestrin syn takto bol trikrat a ani raz ich nedostal. My sme sa potom boli od nich nakazit, starsi dostal po dvoch tyzdnoch a mladsi az od neho,dva tyzdne. Asi maju dobru imunitu ak to nechytili.

lubik87
autor
10. aug 2018

@pininka a neviem.ze ked ich nebudú mať po tej inkubačnej dobe myslíš že už sa neprejaví? Neviem či ho môžem dať do škôlky ..bojím sa s nimi aj vycestovať aby sa im to neprejavilo mimo domu ...no celá.komedia je to 🙂

kkl82
10. aug 2018

inkubacna doba je dva tyzdne od kontaktu s nakazenym clovekom. najinfekcnejsie su kiahne este pred vysypom, takze ten prvy kontakt bol prva moznost nakzi sa. kedze vy ste ale boli v kontakte opakovane, mohli sa nakazit kedykolvek v priebehu ochorenia. kiahne prestavaju byt infekcne po zasuseni posledneho pluzgierika. takze v podstate musis ratat, ze tvoje deti sa mohli nakazit aj v posledny den kontaktu. a musis od neho ratat tie cca dva tyzdne, ako posledny mozny den na prejavenie sa ochorenia.

pininka
10. aug 2018

@lubik87 no do skolky ked chces dat v septembri tak to urcite mozes, dovtedy uz by museli byt vysypani. Ono treba ich aj sledovat, lebo u mojho muza v rodine maju kiahne velmi lahky priebeh, jeho sesternica mala len tri vyrazky a keby nemala zvysenu teplotu ani to nezistia. Ani moj muz a ani nase deti neboli velmi vysypane, dokonca nasi ani vobec neteplotovali.

lubik87
autor
10. aug 2018

@pininka práve že predvčerom mal.aj.mierne zvýšenú teplotu ale.zasa vonku.peklo tak to.mohlo byť aj z toho lebo vyrážka žiadna 🙂
@kkl82 áno toto poznám uvidíme na konci budúceho týždňa bude už mesiac od kontaktu aj od poslednej kiahne tak.som zvedavá 🙂

pininka
10. aug 2018

@lubik87 no uvidis, ale podla mna ked do buduceho tyzdna nepridu tak uz nepridu.

nikolette75
14. aug 2018

@lubik87 ahoj dosli vam kiahne?My sme boli na takej navsteve 26.jula 2018 a tiez nic .... teraz stvrtok budu presne 3 tyzdne

lubik87
autor
15. aug 2018

@nikolette75 ahoj nie nič vôbec ...uvidíme dávam tomu ešte týždeň potom bude už mesiac od kontaktu ..malý chodí už aj do škôlky od pondelka ...ale stále ho sledujem.aj on sa vrti pred zrkadlom či je kiahna :D si nájde vyrážku tak už filmuje 🙂

lubik87
autor
15. aug 2018

@nikolette75 dnes som bola s našou sestričkou od malého dr. Na kofcu tak vravela že ak nepríde do nedele tak nepríde vôbec..že je maximálna inkubačná doba 23 dni .ešte vraj môže byť že mal.len jednu dve vyrážky že aj to sa stáva a prehliadne ...no tak uvidíme čo bude do nedele 🙂

nikolette75
24. aug 2018

@lubik87 nie my nic vobec ani jeden z nich a po pravde my sme im aj lizatka podavali medzi sebou pusinkovali sa a nic

lubik87
autor
24. aug 2018

@nikolette75 ahoj no tak my sme z toho už vonku :D sranda som nečakala že majú takú dobrú imunitu🙂 a kiahne myslím prenasas nie slinami ale v tých pupakoch je vírus 🙂