Ovčie kiahne bez teploty a komplikácií

kvetinka1982
9. júl 2021

Dobry večer chcem sa opýtať mal niekto skúsenosť s tým že jeho dieťa malo úplne malinko kiahni bez teploty fungujeme úplne ako keby sme ani kiahne nemali iba sem tam bodky ale to fakt minimum je piatok v nedeľu som mu našla prvú kiahnu ďakujem za odpovede 🙂

martinka13
9. júl 2021

Môj syn mal málinko kiahni, bez teploty. Dcéra viac, ale tiež bez teploty. Drž ho hlavne v teple, aby všetky kiahne vyšli von.

simsalabim
9. júl 2021

@kvetinka1982 moja mladsia mala 9 vyrazok bez teploty.

kvetinka1982
autor
9. júl 2021

@simsalabim fuu tak to som rada ….akože som veľmi rada že to takto znáša ale každý mi hovorí že ešte sa nestretol s takým že by mal tak malo kiahni a nič žiadna teplota nič 🙂

kristina1001
9. júl 2021

@kvetinka1982 kamarátkyna malá ťa mala možno 20 pupacikov až tomu neverila že ich má po inkubacnej dobe bola u doktorky na testy s krvi či to vlastne boli ovčie kiahne a boli takže každé dieťa to zvláda inak

nikaeli
9. júl 2021

@kvetinka1982 moja dcéra mala ľahký priebeh, takmer vôbec nemala hnisavé pupáčiky - hneď som jej ich potierala Betadinom - dr. si poznačila do karty, že priebeh bez teploty a upozornila ma, že ich môže dostať ešte raz.. ja som napr. kiahne nemala a nenakazila som sa ani keď som ju ošetrovala..

deti95060810
9. júl 2021

tiež sme tak mali... mám strach či sa to niekedy aj nezopakuje...

sara07
9. júl 2021

my sme boli riadne vysypaný ale bez teploty, vesely, jedol , behal , ano byva tažší priebeh ale to vieš to sa hlavne píše však na to skorej klikneš ako na dobru spravu že byva aj lahučky priebeh

sara07
9. júl 2021

@deti95060810 pozri ja som sa nakazila zrejme od syna , čiže v dospelosti čo inak strašia a ani neviem že som ich mala ale krvne vysledky proste nepustia
tak asi tak

siska53
9. júl 2021

@kvetinka1982 nas maly mal sice podla mna tych kiahni dost, ale nie prehnane vela..ale ziadna teplota, ani ho to nejak nesvrbelo, fungoval, akoby ani chory nebol.

Dcera zas naopak, vela, aj po tvaricke, ze des, aj teplotu mala dake dva dni...

nerko
9. júl 2021

@kvetinka1982 moja dcera mala cca 10 vyraziek, pluzgierikov. Vo vlasoch, za usami, par po tele. Bez teploty. Doktorka usudila, ze kiahne. No mne sa to nezdalo, lebo bola prave prva vlna korony. Skolky zatvorene, nikde sme nechodili. V lete som jej dala vysetrit protilatky. A ziadne nema, takze to bolo nieco ine. Aj lekarku to prekvapilo, nechcela ani krv dat na rozbor, ze na co...

kvetinka1982
autor
10. júl 2021

@nerko no ale sestrin syn chodí do škôlky on mal
Ako prvý potom mal jej dúhy syn jemu sa skončili dostali sme my a na druhý deň dostal ďalšej sestry syn takze určite sú to kiahne .. 🙂

siska53
10. júl 2021

@kvetinka1982 kludne mozu byt. Kamoskina malicka ako babo mala kiahne od brata a mala.len jednu vyrazku, jej brat ich mal tak bezne... Ak je slaby priebeh, vraj sa mozu zopakovat.

kacena4
10. júl 2021

moja mala 3 vyrazky mysleli sme ze su to stipance a bach o 2 tyzdne to chytili aj ostatne deti...

taga
10. júl 2021

Moj prave ma 2 vyrazky, podla mna kiahne, ale trcia na tom chrbatiku uz par dni a nic viac sa nedeje.. teplota ziadna, dieta ako by mu nic nebolo.. bola by som radsej, keby sa poriadne vysypal, mal to za sebou s klasickym priebehom, ako takto trpnut, ci sa mu to niekedy v zivote nezopakuje

kvetinka1982
autor
11. júl 2021

@taga nestretla som sa ešte z nikým žeby to mal
2x ale čo nieje môže byt my ich mame dokopy27 🙈 ale už sa to hojí pomaličky

sara07
11. júl 2021

@taga babsky recept za lyžičku rumu a vraj sa deti riadne vysypu , neviem neskušala som len som to tu na koniku zachytila

taga
11. júl 2021

@sara07 uf, no, ma len 2.5 roka, to asi nedam 🤣 ale dakujem za tip 😉

sara07
11. júl 2021

@taga aha tak sku štvrt lyžičky alebo par kvapiek

zuzicka256
6. sep 2022

Dobrý deň, prosim Vas, su toto ovcie kiahne? Kazdy den maju viac aj syn 4 roky aj dcerka 1,5roka.
Nemaju teploty ale obaja soplia a syn aj pokasliava. Je to par dni. Dakujem vsetkym ❤️

elem23
1. okt 2022

@zuzicka256 boli to tie kiahne, prosím?
Prosím Vás, dieťa dostalo kiahne, my sme dospeli a ešte sme ich pravdepodobne nemalo,lebo nikde nemáme o Tom záznam. Musímeaj my dospelí ostať doma? ďakujem

mima343
1. okt 2022

@elem23 moja dcera mala ,nakazil sa aj syn po 20dňoch aj muž 33ročný,mal strašný priebeh mal.ich všade strašne veľa,išiel do prace po 16dňoch a nakazil sa aj kolega

saxana000
1. okt 2022

Dcera uplne slaby priebeh vysyp mierny bez teploty.za tyzden bola v pohode.o dva tyzdne som ich chytila ja 1000x horsie horucky bolesti masivny vysyp.odpalena cely tyzden esteticky nepouzitelna este cely dalsi..

zuzicka256
2. okt 2022

@elem23 nie nakoniec to neboli kiahne 🤷🏻‍♀️

majullik
27. jan 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, má tu niekto skúsenosť so slabým ale dlhým priebehom kiahní? Malý 15 mesačný dostal kiahne od bratranca, na začiatku iba mierne zvýšená teplota, ale pupáčiky mu naskakujú už 13. Deň najviac po 5 kusoch za deň, mal ich dokopy cca 40, niektoré už aj zmizli, ale stále sa objavujú nové…lekárka povedala, že to može byť do 14 dní, no ale mne sa to moc nezdá, som z toho znepokojená, preto ak máte niekto takúto skúsenosť, budem rada, ak sa podelíte, že nie sme jediní…