Ma niekto skusenost pri ovcich kiahnach aj s vracanim dietata? Neviem,ci popri kiahnach mame aj inu virozu,alebo nie.. Na zaciatku boli teploty,potom maly zacal vracat a vyhodili sa kiahne.. Horor :( Najhorsie je to vracanie,dali sme na radu Dr.dali kinedryl,pomalicky davame jest aj pit po lyzickach.. Mal niekto takuto skusenost pri kiahnach? Dakujem za odpovede
Manžel dostal kiahne a lekár na pohotovosti povedal, že ak by začal zvracať treba prísť zas. Ak má dieťa teploty a zvracia treba dať pozor na dehydratáciu a dlho nečakať a radšej ísť do nemocnice, príp. na pohotovosť.
Ja ta nechcem strašiť, ale hneď by som šla na pohotovosť, poprípade by som bola v kontakte s lekárom a akonáhle by sa stav zhoršil, tak na pohotovosť. Môj syn mal z kiahni zápal mozgových blán..mali sme teda horší priebeh, ako ty píšes. Môj syn vracal v kuse a navyše strácal vedomie. U nás sa stav zhoršil do pár hodín. Veľmi málo sa povyhadzoval, postupne slabol, nemohol chodiť, strácal vedomie a pri každej zmene pohybu vracal. Kiahne sú infekčné ochorenie, ktoré môže rôzne zareagovať a nám to spôsobilo toto. Určite to netreba podceňovať. Držím palce....
@matulik222 dakujem.. Uz nevracia,zastavilo sa to,asi to je ina viroza,lebo to chytila aj dcera a ta kiahne nema :( Citala som,ze ked sa vracia pri kiahnach,moze to postihnut mozog,ale myslim,ze toto mame ine,teda dufam 🙂 Davam pozor,aby deti neboli dehydrovane,pomalicky pijeme,aj trochu polievky mali.. Tak dufam,ze to bude lepsie a aj kiahne zvladneme 🙂 Dakujem
@s_mt tak super, to som rada, lebo u nás to bol rýchly priebeh, do pár hodín už bol syn v bezvedomí..nám išlo doslova o zivot, ale našťastie to dopadlo dobre.....ani vo sne mi nenapadlo, že obyčajné kiahne sa môžu zvrhnúť na zápal mozgových blán...preto som to pri dcérke nebrala na ľahkú váhu a som rada ze sme to zvládli..prajem rýchle uzdravenie
My sme teraz prekonali kiahne, zacali sa teplotou a potom 2 dni vracanie-ani vodu neudrzal. Mysleli sme ze viroza a potom sa vysypal....
Nemám takú skúsenosť, ale podľa mňa ti dr. dobre poradila. Určite ide o komplikovaný priebeh kiahní. Netreba to podceňovať a radčej sa pravidelne informuj u pediatra, aby nedošlo k dehydratácii alebo iným komplikáciám.