Ovčie kiahne

19. máj 2023

Ahojte
Mame ovcie kiahne 4 deň.
Cez deň je to v pohode, ale večer sa syn nevyspi. Začne ho to svrbet a poskriabe sa. Kúpeme sa v hypermangane, dávam na noc aj fenistil kvapky a vyrušujem cez deň takým sprejom co nám odporučil doktor. Niektoré púpavy už máme vysušené.
Chcem sa spýtať, cez víkend ma byt pekne. Môže ísť na záhradu na slniečko? Bývame v dome, tak nebude s nikým v kontakte a už sa nudíme vovnutri.
A dávali ste niekto dithiaden na noc, nech sa vyspi a neskrabe?
Koľko u vás trvala liečba?
Ďakujem

anjelicek26
19. máj 2023

Na slniecko nechodte, opalene cerstve jazvy po kiahnach ostanu... a opalovak na to natierat teraz nemozes... jedine, ze by si ho nakomplet poobliekala + klobuk...

alenamihal
19. máj 2023

Skus kupit tea tree olej a nastriekat..syn sa vobec neskriabal..a to mal stredny priebeh ...strasne vela pluzgierov mal...aj kupel zo sody bikarbony nam lepsie pomohol ako hypermangan...pediatricka nam nedala fenistil kvapky ale dithiaden ,ale sme ho nepouzili vobec...My sme chodili na prechadzku a boli sme aj vonku,kedze slnko nebolo az take silne..len ziadny kontakt s druhymi ludmi...liecba trvala 2tyzdne...
daj mu na noc dithiaden a uvidis ...vitaminy mu davas ?? Ja som mu nasadila vyssiu davku vit C / D ,zinok ,Bkomplex na tyzden...

uhnakova
19. máj 2023

Urcite nie na slniecko, ked tak do tiena a nie cez obed.

danjeliiik
19. máj 2023

Nám Dr zakázala ísť von min 10 dni, prvých 5 dní sa mu môžu objavovať nové, aby neprechladol lebo ze to môže značne skomplikovať priebeh choroby, a slniečko tiež nie. My sme dávali tantum verde a neskôr teetree olej.

beata_k
19. máj 2023

Mozes dithiaden na noc. Je silnejsi nez fenistil. Trvalo to cez 2 tyzdne.