Otlak na prste u 17 mesačného dieťaťa

sonapalagyova
4. okt 2015

Baby prosim vas dneska sa malej urobil otlak na prste na nohe . .čo s tym robit? da sa nejak pomoct aby ju to v botičkach nebolelo? Kupili sme jej nove boty tsk si myslim ze to bude mat z toho . Ďakujem

pribinak
4. okt 2015

to ju musi kvalitne ominat taka topanka, by letela dolu z 8 posch, podla miesta otlaku jej ta topanka bude uzka.

zabina27
4. okt 2015

neviem ako malemu dietatu, ale mne na otlak pomohlo vzdy len trochu nastrihnut, vytlacit tu vodu a zasypat framykoinovym praskom (ale je na predpis), radsej prelepit trochu leukoplastom, aby sa prasok hned nezotrel. zozaciatku to bolo citlive, ale rychlo sa to zahojilo. len slecna by asi proti tomuto protestovala 🙂 ale podla mna sa to rychlejsie zahoji, ak sa to prepichne a vysusuje, samozrejme pozor na hygienu, aby sa nezaniesla nejaka infekcia, sterilnu ihlu a prekryt nakoniec

sonapalagyova
autor
4. okt 2015

@pribinak mne zas nepride uzka .su širšie ako mala doteraz..a to dneska sme jej ich dali mala ich cca 2hodiny a potom pri kupani si partner všimol ten otlak..ved som hovorila ze chTim všetky boty a vyhodim von oknom lebo každy mi tvrdi ine na kupovanie topanok.ach

sonapalagyova
autor
4. okt 2015

@zabina27 no len slečna nedovoli ani aby sme sa jej tojo chytili.teraz ked spi sme sa pokušali to prepichnuť ihlou ale strašne myka nožičkou. Zajtra asi budem musieť jej to nejak urobit😔 a nemam prašok framykoin ale masticku mozem aj tu na to dat?

pribinak
4. okt 2015

@sonapalagyova mne poucila kedysi predavacka a majitelka zaroven, ze topanka sa kupuje tak, ze vyberies vlozku s topanky a polozis ju na zem, das na tu vlozku nozicku dietata a pats musi oasovat a v predu musi byt este priestor a samotrejme vlozka mudi byt aj sirsia nielen dlhsia ako nozicka dietata

nie tak, ze obujem topanku a stlacim vpredu prsty, lebo dieta ich instinktivne stiahne a detto nie tak, ze dam prst dozadu, lebo diets pritlaci prdty dopredu a rodicia si myslia, ze vsak tam je este priestor

pribinak
4. okt 2015

@sonapalagyova neprepichuj to, este jej ram aj zanesies infekciu, nechaj tak, to praskne same, ken to trosku dlhsie potrva

zabina27
4. okt 2015

@sonapalagyova mozno by som to skusila nie prepichnut, ale trosinku do toho zastrihnut napr. manikurovymi noznickami (len ich predtym poriadne ocisti aspon nejakym alkoholom), je to rychlejsie, ako skusat pichnut ihlou a vyrobis hned vacsiu dierku 😉 snad aj masticka by stacila, proste nieco protizapalove, a asi predtym aj peroxid pouzit, alebo teda dettol alebo co uz mate doma
a ak si nenecha chytit, holt musite zavolat posilu, aby ste ju udrzali 😀 dnes sme vyberali triesku a teda taketo male maju uz riadnu silu, my sme boli na maleho traja 😀

@pribinak ved to, ze ono to praskne aj same, ale dlhsie to trva a tym padom aj boli, co pri drobcovi nie je bohvieco ☹

pribinak
4. okt 2015

@zabina27 boliet bude aj ked prepichnes, lebo ma otlacene makke tkanivo

jeennyv
4. okt 2015

@sonapalagyova ja nech si kupim akekolvek topanky, drahe, lacnejsie mna vzdy vsetky okusu a otlacia...co i len balerinky...bude to boliet tak ci tak, ale ked vytlacis vodicku je to lepsie, nie je tam ten tlak a pocit toho neprijemneho tlacenia...urcite by som prehodnitila znacku topanok....

hradnapani
4. okt 2015

@sonapalagyova najsetrnejsie na otlaky je to, ak ten otlak pevnejsie (ale nie prilis) prelepis dokola textilnym uzkym leukoplastom. Ale tym, co je na tej rolke, nie ten vankusikovy. ono sa to pekne vstrebe a moze nosit aj topanky, nebude to tak boliet.