Dobry den, nasej malej 4 rocnej dcerke sme zbadali ze ma otlak na chodidle na päte. Kozna vravi ze to treba vypalit no nechcem nakolko neviem ako sa to robi a obvodna lekarka ze sa to ma vymacat a vyskrabkavat. No uz 2x som to skusala a viac mi to nejde. Stale to tam ma. Sama sa cudujem ze nieco take ma kedze v skolke nosi sandalky protetiky a obuv vyslovene z tvarovanym vnutrom. Prosim o radu ak ste mali niekto nieco podobne ako ste to riesili. Dakujem 🙂
aj ja sy myslim,ze je to bradavica,uz aj v lekarni maju take pero s tekutym dusikom,ked nechces u lekara tak to kup a vypal sama,aspon pre malu lepsie,,,
Urcite to bude bradavica, nas tak s malou posielali k pedikerke kozna lekarka, ze je to otlak a nakoniec som sama zistila ze to nebude otlak a isla ku koznej do Ba a potvrdilo sa ze je to virusova bradavica, natierame saliciovou mastou a zoskrabujeme a nasledne vypalujeme, snazime sa toho zbavit uz pol roka, no zatial marne( ale zmensuje sa)
je to beh na dlhu trat ☹ bradavice su hnusoba 😠 😢
Dakujem vam krasne za rady. Objednany sme ku koznej tak uvidime co povie ze co to je a urcite skusime hned to s tou cibulou. 🙂
Ak je to bradavica na chodidle, tak je zatlacnea do koze. Najbezpecnejsie je to dat vymrazit tekutym dusikom na koznom. Ked si da doktorka na tom zalezat, tak to ani neboli a potom to odpadne same. To vyskrabovanie pomoze akurat pri pravom otlaku ak je to bradavica moze to znova dorastat alebo sa to moze aj sirit. Bradavice su virusovaho povodu a nebaju sa nicim liecit, len mechanicky odstranit.
otlak je veľmi všeobecný názov, podľa popisu, miesta kde sa nachádza a navrhovaného postupu lekárok zrejme pôjde o bradavicu - teda vírusové ochorenie, s obuvou nemá nič spoločné. Ja by som volila postup podľa kožnej - ošetrenie tekutým dusíkom.