Ahojte, prosim Vas, mali ste jeden z tychto problemov pocas tehotenstva?
- vysoke hodnoty testosteronu
- cukrovka
- mentalne choroby, resp. v rodine (depresia, atd.)
- velmi vysoke hodnoty kyseliny listovej
Snazime sa o druhe a mam extremne obavy od tejto choroby. Mame ho v rodine (bratranec), u nich z obidvoch stran mali mentalne/neuro problemy stari rodicia (nie z nasej strany). A bratrancova manzelka silno fajcila.
A coraz viac znamych ma autisticke deticky, a pricina nikde.
Nie, nie, depresia by sa možno našla a nie.
Keď niekto objaví jasnú príčinu, tak to bude na Nobelovu cenu.
tiez mame blizkych znamych a odpoved je nie, nie, nie a nie, vedci roky nevedia prist na pricinu, nemyslim, si ze to bude take jednoduche
dovod preco coraz viac znamych ma autisticke deti bude asi ten, ze sa autizmus da diagnostikovat - resp. dieta s diagnozou v spektre, kedysi, ked ja som bola dieta boli nevychovane, hlupe a pod. ich castovali 🤷♀️
Šanca je vždy. U zdravých, či chorých rodičov ... Ťažko povedať, čo to spôsobuje. Každopádne ... Autisti medzi nami boli vždy, akurát že ľudia to nevedeli pomenovať tu diagnozu. A zdá sa ti, ze ich pribúda, lebo dnes sa vyšetruje aj obyčajná odychlka v správani. Mnohí autisti v skutočnosti ani nemusia vykazovať veľmi autisticke sklony, ale majú to diagnostikované. No samozrejme sú aj ťažké poruchy spektra a to ju pre rodiča naozaj náročné. Ale neznepokojuj sa .... Ten stres tvojmu bábätku neprospieva. Proste bude, čo má byť. Stále to ale bude tvoje dieťa, nerozmýšľajú aké bude, avšak ak si vás vybrali za rodičov, tak určite budete dobro rodičia. Hlavu hore a užívaj si, že čakáš ďalšie bábo 🙂
Nie nie nie a nie
Vsetky odpovede su nie. Najstarsi syn ma autizmus. Mame este dve dcery po nom a tie su zdrave..
Nie 4x. Mala som ale preeklampsiu, tazku anemiu a predcasny porod.
Ja som si to všimla keďže pracujem s autistami ze veľa našich mamičiek ma cukrovku 1.typu. Bežné som sa s takýmto počtom nestretla, nevravím ze je to nejaká štatistická vzorka, ale mňa samú to prekvapilo.
ziadny
ahoj, ja mám autistického syna. Vo sa týka výsledkov fyzicky som bola v poriadku počas celého tehotenstva. Ale psychicky som prežívala veľmi zlé obdobie nie kvôli tehotenstve ale rodinné problémy. bola som na Tom psychicky dosť zle. môžem povedať len toľko že nikto ti dopredu nepovie či bude dieťa autidticke alebo nie. ani lekári poriadne nevedia čo je príčina, proste sa to stane. v mojej rodine neboli žiadne dedičné choroby. Manželka môjho bratranca mala perfektné tehotenstvo užívala si celých 9 mesiacov a ich syn má ADHD a tiež je autista
Ani jedno z toho pokial viem okrem toho vyskytu v rodine - muzov bratranec ma syna autistu
Prvá dcérka je autistka + ďalšie diagnózy. Celé tehotenstvo strašné - krvácanie, hroziaci potrat, dní strávené v nemocnici, hrozná psychika. Druhé tehotenstvo bolo úplne iné - krásne - bez akýchkoľvek problémov... Synček sa narodil a žiaľ tiež nie je zdravý.. takže fakt sa to nedá takto odvodiť. 🤷🏻♀️
Ahoj, známa má dieťa autistu. Odpovede: nie, nie, nie, nie. Lekári po testoch vylúčili akejkoľvek genetické predpoklady, jednoducho niečo sa niekde pokazilo počas vývoja v tehotenstve. Druhé už nemajú, báli sa.