Ospalé dieťa dva dni po horúčkach

dominita
24. mar 2023

Dobrý deň, stretli ste sa s tým niekto? Dieťa malo najskôr kašeľ, užívala atb, potom dostalo horúčky (crp-1,7), po horúčkach nástup do škôlky a dieta sa mi zdá byť veľmi ospalé, poobede spi, čo už nespavala a ráno sa sťažuje na bolesti nôh (ževraj je teraz veľa detí v nemocnici s podobným problémom, chrípka a bolesti nôh), musíme pomasírovať a rozchodiť, potom už je dobre. Myslíte, že tu ospalosť môže mať ešte z tej choroby? Teraz ide vikend, k Dr nieje možné ísť 🤦‍♀️ ďakujem...

beata_k
24. mar 2023

@dominita Ja som teda davno dospela, ale aj tyzden po tom co som fit sa citim unavena.

matullienka
24. mar 2023

@dominita jasné, že ešte môže byť ospalé po chorobe, chvíľu predsa trvá kým sa organizmus z choroby spamätá

luccija
24. mar 2023

Po chorobe by mala byť aspoň 3,4 dní doma viem, že sa niekedy nedá, ale musí byť ešte oslabena

majamat
24. mar 2023

@dominita je tu aj mpoznost, ez sa rozbieha bakterialna komplikacia. pripadne druha moznost - po infekcnych ochoreniach sa vyskytuju reaktivne artritidy. je to zapal klbov po inf. ochoreni.
no teraz su tie infekty s takym divnym priebehom. ja som bola v praci, rozbehla sa nam tam crevna viroza. ja mavam crevnu virozu asi taku, ze mozem a anemusim amt teplotu, mam krce v zaludku 2-3dni. nehnackujem. zvracanie tiez vacsinou nie je, ale teraz som vracala, zrejme som sa aj prejedla, lebo v priebehu dna mi nic nebolo, ale chytilo ma to az vecer. resp nemusela som byt total prejedena, ale moj zaludok nezvladol, to co zvladne obvykle. no tentokrat mi uz druhy den nic od zaludku nebolo, obcas sa mi grgalo,ale ziadne krce, len som mala rano zvyseu teplotu a zacala ma boliet hlava, krcna chrbtica, dlasi den aj medzi lopatkami a to aj napriek liekom od bolesti. no nebola som ani extra utahana, snad len trohcu, zvladla som v pohode nocnu a po nocnej som trochu pospala a fungovala som este lepsie, ako ked som zdrava po nocnej.

ak sa ti nevidi, chodte na pohotovost cez vikend. mozno budu vediet zopakovat CRP. neviem ako dlho bolo chore, lebo CRP nemusi stupat hned v prvy den.
priapdne vela vitaminov, tekutin, oddych a sledovanie stavu. meranie teploty. ak teplota opat vyskoci, bude to znamka, ze sa infekcia skomplikovala inou.

majamat
24. mar 2023

a este je sranda, ez taketo virozy maju vacsinou kraktu inkubacnu dobu, no mna to chytilo 4 den od kontaktu.

cecilia29
24. mar 2023

Crp si viete skontrolovať ah v lekárni. Mnohé to robia na počkanie

marianarem
24. mar 2023

@dominita Samozrejme ze ano, ospalost je jeden z klasickych priznakov infekcii. Telo sa prirodzene prepne na kludovy rezim, aby mohlo ucinnejsie bojovat.
U mojho manzela je standardna aj ospalost po vyzdraveni. Ja ked vyzdraviem, tak proste sa citim dobre a ficim dalej. Na manzela casto pride vtedy faza ospalosti, ktora moze trvat aj tyzden.

zuzkavladko
24. mar 2023

Syn, 7r, ochorel takto pred tyzdnom. Najprv velmi vysoke horucky 39,6 prespal takmer cely vikend. A v utorok sa zobudil s bolestou noh, nechcel ani vstat z postele. Nastastie to preslo po nurofene.

zuzkavladko
24. mar 2023

A inac CRP negativne. Nasa doktorka vravela, ze je teraz strasne vela deti s takymi priznakmi. Sme z MT