Ortopedické dlahy na spanie pre deti - nohy do X

magdalenagalova
17. jún 2023

Ahojte mamičky,
má niektorá z vás skúsenosti s dlahami z ortopédie na noc na zrovnanie nožiek? Syn má 2 roky a 10 mesiacov a má nohy do X. Má nosiť ortopedické topánky, antiderotačný pás a dlahy na noc na spanie. Dnes sme ich prvýkrát skúšali dať na spanie a bola to katastrofa. Plač a plač, vydržal ich mať asi pol hodiny. Neviem, ako ho donútiť spať v dlahách, má z toho paniku, keď nemôže zrazu hýbať nohami v noci.
Používali vaše deti dlahy? Pomáha to?

joesvk
17. jún 2023

@magdalenagalova Je to zvláštne, že to riešia. Je totiž fyziologické postavenie do X v tomto veku. Predtým malo určite postavenie do O.
Možno má tvoj malý horší stupeň. Neviem. Ale skúsila by som aj názor iného ortopéda.

gumkac19
17. jún 2023

@magdalenagalova skúste navštíviť fyzioterapeuta
Nech zhodnotí stav , poprípade pocvicit

veroniq85
17. jún 2023

Aj moj asi v 4 rokoch dostal take dlahy a nosi ich doteraz. Mal by v nich tiez spat ale nedokaze to. Ma ich na sebe hodinu dve pred spanim.

jana993
17. jún 2023

@magdalenagalova Ahoj, my nosime tie dlahy uz 2x a teraz ma dcera 5 rokov. 1x nosila asi vo vasom veku na kolienka a teraz ma na cele nohy az po chodidla, ortopedicke vlozky a topanky na mieru od ortopeda. Je to o zvyku, na vsetko sa da zvyknut. Aj ona prve dni vymyslala, plakala, ale my sme nepolavili. Je to pre jej dobro. Po par dnoch v tom spala uz v pohode, nakoniec si tak zvykla ze to vobec neriesila. Teraz jej davam az ked zaspi aby sa jej lepsie zaspavalo a potom ma az do rana. Cim dlhsie to ma cez noc tym skor sa toho zbavite. Tie nozky sa rovnaju rychlo pri poctivom noseni. Prve sme nosili dlhsie, teraz sme boli na kontrolu po 1,5 mesiaci a doktor bol hotovy ze ako super to ma za taky kratky cas. Povedal ze to je o poctivosti nosenia. Ale fakt to funguje. Skusajte mu to vysvetlit preco to musi mat, a stale sa dohdonut dopredu. Teraz dame kym precitame rozpravku, zajtra dame o 15 min na dlshie a tak postupne. Alebo az ked zaspi a uvidite kolko vydrzi. Ale verim ze ked s tym bude kazdy den aspon trochu postupne si zvykne. Drzim palce.

kacena4
17. jún 2023

skúste nosit najprv pri pozerani rozpravky 10 min a predlzovat cas, ist soat s 1 castou rozpravky kedy zabudne ze ich ma a vydrzi casom aj cez noc. drzim palceky

magdalenagalova
autor
19. jún 2023

@jana993 dakujem krasne za detaionu odpoved, povzbudila ma a motivovala

magdalenagalova
autor
19. jún 2023

@kacena4 dakujem, skusame takto postupne pri rozpravkach