Ahojte, chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s mitchellovou ortézou u 2 mesačného bábätka ? Synček mal od narodenia 5 týždňov sadrovanú nožičku, kvôli tomu, že ju mal vytočenú dovnútra. Teraz dostal ortézu lenže topánočky má už na obidvoch nozkach a má ich teraz fixované a je z toho veľmi nervózny. Ortézu má mať celý deň aj v noci kým nezačne chodiť a keď bude chodiť tak len v noci. Ako to zvládali vaše detičky ? Zvykli si na tú ortézu ? Ako sa s ortézou naučili otáčať, sadat, lozit a stavať sa na nôžky? Ďakujem za každú vašu skúsenosť. 🙂
@terezia1105 ďakujem krásne za odpoveď 🙂 môžem sa spýtať čo vašej dcérke operovali ? Synček mal mať tiež operáciu achylovky ale doktor vravel že ma pekne nožičku narovnanu a achylovku má dobré natiahnutú tak vraj zatiaľ nemusí byť operovaný. Sadricky zvládal úplne bez problémov a myslela som si že ortéza už bude po sadre niečo lepšie, ale zistila som, že je oveľa horšia ako sadra ☹ má v tej ortéze zrejme pocit akoby mu niekto nasilu držal nožičky a hrozne sa zlostil cez deň a v noci si ju neviem ako dokonca sám vyzul.
my sme mali iny druh ortez ale na rukach i nohach ach chrbatiku ide o to, ze dieta si na ne musi zvyknut, ano obcas ich da dole 🙂 ale dolezite je aby ich nosilo, zvykne si casom a bude lepsie, bude v nich vediet robit vsetko neboj. je to dolezite aby sa naucilo stabilne stat a neznicilo si chrbticu. drzte sa prajem vela sil
@kacena4 ďakujem pekne za povzbudivé slová 🙂 zvykáme si zatiaľ ešte len druhý deň tak snáď to bude každým dňom lepšie. A tým že má ešte len 2 mesiace tak dúfam že si zvykne rýchlo nakoľko je ešte maličký a ešte len začína pomalý vnímať veci okolo seba.
@jarkatalianova mala skratenu a achylovku tak jej ju natahovali
@jarkatalianova jaaj tak to je este prtibabo este nechodi belozi a 2dni... neboj o par ni to bude brat ako sucast tela. my sme nosili az do dospelosti... drzte sa
@jarkatalianova moja dcéra tak isto bola sadrovama od pôrodnice potom dostala ortezu zvykala si ťažko plakala mala ju možno ani nie mesiac.potom na kontrole zhodnotíli ze nožička sa nezlepší po orteze tak ako 3 mesačnú ju operovali potom zasa sadrovanie a potom orteza.naucila sa lozit z ortezov postaviť.nakoniec ju mala iba na noc.dnes ma uz 7 rokov.nohu ma dosť zlepsenu ale prsty sa jej točia stále do vnútra,tak ma ortezu stále na noc ale dáva si ju dole.