ORL Kramáre - hospitalizácia s 5 ročnou

melanyjanka
31. jan 2022

Ahojte maminky, čaká nás s dcérou 5rocnou hospitalizácia na ORL na Kramaroch.
Prosím ak tu niekto je kto tam bol hospitalizovaný, môžete mi napísať čo očakávať?
Je tam nejaká škôlka?
Na izbe môžem spať normálne na lôžku-pristelke alebo je tam len nejaká stolička?
Teraz sme prišli z chirugie z Kramárov a tam to bolo super, že tam bola škôlka pre deti aby im to rýchlejšie ubehlo,spala som na lôžku (za príplatok).

deti95060810
31. jan 2022

na ORL škôlka nie je... posteľ dostaneš večer o 19 h. a odovzdáš zas o 7 ráno... inak budeš celý deň len tak na stoličke...ale inak dá sa...

andiee212
23. feb 2022

@kriha
@deti95060810 prosím vás a pre deti do 3 rokoch je tam iba postieľka ? To si naozaj neviem predstaviť bola som hospitlizovana s dcérou v nemocnici a spali sme na jednom lôžku ale kebyže má ona byť na postieľke a ja na stoličke to si radšej jednodňovú chirurgiu zaplatim

deti95060810
23. feb 2022

@andiee212 no veru manžel bol tak.. od 7 hod. rána do 19 hod. sedel na stoličke.... a potom od 19 hod. mal nárok na lehátko ktoré sa pod ním v noci zlomilo... a asi top bolo že na izbe bol s úplne cudzou ženou...

loginexistuje
23. feb 2022

@andiee212 kndispo je lehatko a ano aj ja som bola s cudzim oteckom na izbe cez den stolicka

kriha
24. feb 2022

@andiee212 neviem ako to je teraz, my sme tam boli už dávno. A veru bola len detská postieľka. Dokonca ja som kojila a chceli nás dať na izbu s cca 13-14 ročným chalanom.

andiee212
5. mar 2022

@deti95060810 prosím vás a kedy ste tam takto boli ? Lebo teraz čo mám informáciu bol náš rodinný známy na kramaroch ORL detskom oddelení a morálne mal malý posteľ mal 15 mesiacov teda postieľka a posteľ pre rodiča, a ako dlho ste boli po výberi mandlí v nemocnici ?

andiee212
5. mar 2022

@loginexistuje rposim vás a koľko málo dieťatko vtedy rokov ? A v ktorom roku to bolo ? Lebo teda ja mám informáciu, tak malé deti majú postieľku a rodičia normálnu posteľ, teraz bol svagrinin švagor s malým na.orl na kramaroch a takúto informáciu nám poskytol

loginexistuje
5. mar 2022

@andiee212 z rodiny boli v min rok tam a stale to bolo tak jedina vynimka je nadstandardna izba
A zavisi aj na co idete ak len na nosne a prip stipulky do usiek to robili do 24 hodin
Ved ked ste sa objednavali a davali cam termin tak sa oputaj ale tam nie je vela posteli nad 6 rokov uz s dietatom tam nie si v novi (ak nie je postihnute) tak si neviem predstavit kde by vobec tych rodicov davali na (tie stabilne postele isto nie tyvh tam neni tak vela)
My sme tam boli nosne raz potom krcne a usi a potom cystu zo sanky a s dcerou este krcne a este taku hrcku
Ale tak putaj sa sestricky ked sa tam budete objednavat vtedy treba aj nadstandard si uz objednat ak bude este volny

andiee212
5. mar 2022

@loginexistuje no zaujímavé lebo som si písala so svagrininym švagrom a brale že oni boli na detskom ORL oddelení, malý má rok aj 2-3- mesiace, a neboli na nadštandarde a mali jednu posteľ, malému vyberali krčné mandle lebo tam mal abces bola to akútna operácia, tak ja potom neviem či si vymýšľa alebo čo.. no my ešte termín nemame , reumatolog nás posiela na výber krčných mandlí preto sa pýtam ako to funguje, dcéra má 2,5 roka je dosť citlivá keď sme boli na hospitalizáciu v NR nechcela spávať v postieľke spala so mnou na posteli, zato sa pýtam, samozrejme pokiaľ je nadštandard voľnú nie je to pre mňa problém si to vybaviť, už dosť že budem súhlasiť v takom malom veku pre mňa s tak dramatickou operáciou, nie že by som ju nechala celý deň plakať v postieľke :( veď vtedy musí dieťa dodržiavať kludovy režim predsa... Ako dlho ste boli prosím vás hospitalizovaní po výbere krčných mandlí ?

loginexistuje
5. mar 2022

@andiee212 neviem on bol na kramaroch na ORL v NUdCH ? Dolu na prizemi na oddeleni ? Ako ja neviem inak preco sa stresujes dopredu ved situacia sa meni ked pojdete na vysetrenie a objednaju vas (este uvidis kolko vobec mesiacov budete cakat na zakrok kludne aj niekolko mesiacov podla poistovne) a oni ti povedia
A ste uz aspon na to vysetrenie objednani ? Lebo tam sa tiez caka

No to ma dost nizky vek na krcne aby sli von my sme u dcery tiez riesili krcne mandle lebo mala strasne vysoke aslo cez tisicku nepomohlo niekolko kol atb a cakali sme tusim 7 mesicov na termin
Vtedy tam bola tyzden ale jej to dost krvacalo po zakroku inak pustali po troch dnoch ale este raz to je podla stavu
Najlepsie bude ked mas vymenny listok a sa objednas na ich ambulanciu a oni ti povedia ostatne doriesis ved

andiee212
5. mar 2022

@loginexistuje takto dcéra má Pfapa syndróm a odporúča nám to reumatolog ktorý v Nudch pracuje, vybaví nám termín na ORL aj pretlačí operácii, dcéra má každé 2-3- týždne peridpickeh horúčky na ktoré musíme dávať prednizon

andiee212
6. mar 2022

@loginexistuje môžem sa opýtať, a to ste naozaj sedela 7 dní na stolicke pri dcére keď jej to krvacalo ? Podľa mňa to je nonsens, chápem väčšie deti ktoré možno už vydržia bez rodičov, ale takéto malé deti veď tie na kludovy režim potrebujú byť psychicky v pohode predsa, no práve kvôli tomuto prístupu neviem či do toho vôbec pôjdem, rada by som to dala spraviť radšej na súkromnej ORL klinike no neviem neviem