Ordinačné dni pediatra

basulaak
21. dec 2024

Prosim Vas ako moze ordinovat nasa pediatricka ktora zaroven zastupuje inu lekarku od 19.12.-27.12.?
Len v pondelok 23.12. a v piatok 27.12.?
Bola som stvrtok 19. uz druhykrat u pediatricky ale synovi sa kazdym dnom vyrazne horsi dlhotrvajuci kasel. Suchy brechavy mega drazdivy, budi sa v noci na drazdivy dunivy kasel…vytery neurobila, neviem ci by vobec urobila vytery 23.pondelok ak budu sviatky 3 nasledujuce dni…neviem co robit…na pohotovosti uz vidim ako mu vyter tiez nevezmu a poslu nas do prdele…co robit? Bojim sa mykoplaziem alebo sucheho tapalu lebo nemal vobec teploty ani nic…kasle uz cca 2 tyzdne z toho prvy tyzden mokro. A druhy sucho drazdivo. Bojim sa viac cakat…

luliu
21. dec 2024

@basulaak treba ísť v pondelok k pediatricke a riešiť to s nou

simona92101
21. dec 2024

@basulaak vyter netreba,ak ma stekavy dusivy kasel,jedna sa o laryngitidu.treba hlavne vypytat od lekarky cipky na rozsirenie dychacich ciest v pripade zachvatu kasla.

andreakukelova
21. dec 2024

Nie vždy je potrebný výter. Niekedy sa dá diagnóza stanoviť aj na základe popočúvania dieťaťa a kašľa. Pokiaľ sa mu stav zhoršuje, asi to nebude vírus, ale nejaká baktéria. Ja by som určite išla v pondelok k pediatričke. Alebo ak je dieťa slabé, skleslé, len polihuje, slabšie je a má zvýšené teploty, choďte na pohotovosť. Som pediatrička, robím na ambulancii. A inak tej poznámke- "ako môže ordinovať 23. a 27.12." nerozumiem. Sú sviatky, vtedy sa bežne neordinuje, ale v prípade zhoršeného stavu ( ale tým nemyslím, bolesť hrdla od rána, alebo dvojdňový sopeľ) funguje pohotovosť....

x_mery_x
21. dec 2024

Nasa robi rovnako, su sviatky. Syn tiez tak kaslal, mal vo vytere dve bakterie, tak berie antibiotika.najprv mu nedala, ale po troch tyzdnoch sa to este viac zhorzilo, tak nakoniec predpisala. Minulyvrok mal to iste a isiel sa zadusit pol roka a furt hovorila, ze mu nic nie je.

danielahamar
21. dec 2024

Crp robila? Za mňa je to tiež laryngitida q teda tá u nás trvá aj mesiac, ten kašeľ.

ukulela
21. dec 2024

ku ordinacnym dnom - ano, ordinuje sa v pracovnych dnoch. ty nevies, ci pocas sciatkov nema sluzbu prave na APS napriklad ...

mogaa
21. dec 2024

no výter ti bude zbytočne robiť v pondelok, aj v labákoch majú sviatky....

basulaak
autor
21. dec 2024

Ok kasleme na to. Pohotovost plna a vonka mu kasel zahadne mizne. Takze musime preckat laryngitidu a tie obcasne zachvaty.

ukulela
21. dec 2024

pri zachvatoch layngitidy pomaha vlhko a chlad. pomaha inhalovanie ... doma zvlhcuj vzduch. nemate inhalator? inhalovat vincentku .... nasim na noc davala vzdy aerius sirup pri tom.

barka1
21. dec 2024

@basulaak snad necakas, že bude pediatricka ordinovat cez sviatky 🤦🏻‍♀️....na akutne stavy je cez sviatky pohotovost...

basulaak
autor
21. dec 2024

@barka1 boze mooj dakujem. Ano mam iq tikve ze asi cakam ze bude ordinovat cez sviatky….🙈🙈🙈citanie s porozumenim…

taktotedanie
21. dec 2024

@basulaak praveze citame s porozumenim len ty nevies asi zrozumitelne napisat prispevok
Nie na pohotovosti ti vyter robit nebudu

basulaak
autor
21. dec 2024

@taktotedanie omg zena. V poriadku. Chod si dat kolacik s vajciakom a klud.

taktotedanie
21. dec 2024

@basulaak ty si fakt mimo
Zelaj si pod stromcek od jeziska 🧠

basulaak
autor
21. dec 2024
simona92101
21. dec 2024

@basulaak nezmizne zahadne,chlad pomaha pri laryngitide.ak je zachvat,vzdy treba ist dychat studeny vzduch,bud otvorit mrazak alebo ist von.rozsiri dychacie cesty ktore su pri zachvate zuzene.treba na noc davat tussin,fenistil a mat v zalohe tie cipky.syn mal sirup ventolin a aj inhalacne spreje.

basulaak
autor
21. dec 2024

@simona92101 ano presne to iste robime aj my. Laryngitidu poznam ale prvykrat sa s nou potykame u nasho dietata. Takze vsetko spominane berie a robime okrem teda sprejov, to mi nenapadlo. Mame este jeden v zalohe z minulosti ked bude najhorsie mame aj philips nadstavec tak ho pouzijem. Prave nam z kasla az vracal ale nejak sme ho “zastabilizovali”…no nic kazdopadne dakujem. Bude mozno zlozita noc.

carduelis
21. dec 2024

@basulaak moze to byt aj cierny kasel, aj u nas tak prebiehal, bez teploty, v noci kasel + vracanie, ta akutna faza prisla az po 2 tyzdnoch od vypuknutia kašľa, su na to specificke atb, ale my sme to teda “zvladli” bez nich, lebo pediater odmietol zeby to mohol byt cierny kasel (dcera je ockovana) a potvrdilo sa to az mojim vyterom (tiez som ockovana, rovnake priznaky)

tinka_1807
22. dec 2024

@basulaak dvojtýždňový kašeľ bez teploty je normálna záležitosť a nerobila by som z toho nejakú extra tragédiu, ak spí v noci a neruší sa každú chvíľu na záchvat, tak to chce len trpezlivosť. Inhalovat, cibuľový čaj, často vetrať, a kľúdový režim. Ja aj môj syn bežne sa liečimé z kašľa 4 týždne bez ATB.... Chce to trpezlivosť, a neboj, prejde to, podávaj aj vitamíny a Calcium. A hlavne pokoj a nemaj tragické scenáre. 🙂