Oranžový výtok z konečníka

lenka1311
4. máj 2013

Chcem sa spýtať, či sa niektorá z Vás stretla u dieťaťa s oranžovým výtokom z konečníka. Dcéra má od utorka antibiotika Klacid a včera sa u nej objavil oranžový výtok. Probiotiká úžíva, síce až od štvrtka rána. Neviete čo to môže byť. Plánujem ísť s ňou na pohotovosť

gaby21
4. máj 2013

@lenka1311 Nebude to iba hnačka? taka vodova. Moj tiez uzival Klacid a v pohode, ani probiotika nepotreboval.

lenka1311
autor
4. máj 2013

@gaby21 aj my osem rokov nič pri atb a až teraz sa to prvý krát vyskytlo.dcéra nehovorí že by ju preháňalo.

zuzulica
4. máj 2013

@lenka1311 môže to byť aj tým,že keď je mikroflóra v čreve narušená,tak aj pri normálnom kakaní sa robí taká žlto-oranžová akoby pena a dcére sa mohlo stať,že si len uprdkala a troška jej to ušlo a ani si nevšimla,mala to viac krát,či len raz?

lenka1311
autor
4. máj 2013

@zuzulica má to už druhý deň. Bola som aj na pohotovosti, taký debilný lekár tam bol, nevedel pochopiť aký oranžový výtok, keď sa na to pozrel, tak mi nadal, že však to je z pošvy, že to musí vidieť detský gynekolog v trenčíne a nie normálny . Ke´d som mu povedala že jej to ide, keď si pukne, že aha. No proste des a hrúza. Nič mi nedal, že len probiotika, ľahká strava a kúpeľ repíkový. tak uvidím

sissy27
4. máj 2013

@lenka1311 no lenže na to ani nemal čo iné ten dr. dať, lebo naozaj sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o narušenú črevnú mikroflóru, vzniká úplne vodová riedka stolica,ktorú dcéra neovláda zvieračom a proste si uprdne a je to...takže presne ako ti povedal, probiotiká, ľahká strava bez tuku a repíkom umývať kvôli dezinfekcii, lebo ju to asi bude štípať po pár dňoch...

lubikan
4. máj 2013

@lenka1311 ja som mala tiez po antibiotikach narusenu floru v crevach,nevedela som sa normalne vyto****..len som chodila niekolko x denne a to len take uprdnutia 😅 😅 ,penove ,s oranzovym... 😅 ..kupila som si v lekarni probiotika,prvy den som mala dvojnasobnu davku,na druhy a treti den ako pisali v letaku davkovanie a to uz som bola normalne na velkej....ono vsetko co sa zje,sa v celom organizme prejavi az na 2-3 den....takisto aj lieky nezaberaju hned,ale az po cca 3 dnoch...vidiet celkovy ucinok

lubikan
4. máj 2013

@sissy27 moja ked ma sem tam hnacku,natieram jej ritu kremikom na zapareniny

lenka1311
autor
4. máj 2013

Ju ani nesvrbi ritka, vsak uvidíme ako záberu probiotika...